Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Kurna zapomniałem napisać ... LECHU KONKURS CIEBIE NIE DOTYCZYŁ :PB):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest naprawdę nieźle.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długiej przerwie wracam na forum. I nie mogę uwierzyć w aktywność , kreatywność i pomysłowość kolegów. Jak nie podobały mi się projekty klubowych zegarków bądź co bądź o polskich korzeniach tak w tym roku szczęka mi opada kiedy widzę efekty prac . Z niecierpliwością czekam na hasło: "zapisy ruszyły" Zegarek jest piękny. Mam kilka :P zegarków w kolekcji ale czegoś takiego (czyt. w tym stylu) nie posiadam . Oba projekty stal i DLC są równie udane i mam dylemat nawet który wybrać. Super!!! Gratuluję

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zapisów to oczywiście rozpoczną się jutro, ok. godziny 20-21szej.

Będą wystawione i podwieszone dwie listy- jedna dla DLC druga dla stali. Każda z wersji ma odrębną numerację czyli 1-33/33 dzięki czemu większa szansa na zaklepanie upatrzonego numerka nawet kosztem zmiany wersji zegarka stal/DLC :P

Zapisy potrwają do środy, do godziny 20.00 czyli równo 72h. Obejmą one póki co osoby wymienione w liście przygotowanej przez Marcina (stfraw), zamieszczonej w pierwszym poście tego wątku (listy będą też w wątkach zapisowych). W pierwszej turze zapisów proszę o zapis tylko osoby znajdujące się na tej liście, czyli biorące najczynniejszy udział w projekcie, a przynajmniej w jego decydujacych fazach. Codziennie robimy podsumowania i aktualizujemy listę numerów wolnych. Po pierwszej turze, w czwartek ok. 20-21 rozpocznie się druga tura, która również potrwa kilka dni, czasu jednak jeszcze nie podaję (zastanowię się) B) Zegarków jest 66 więc każdy powinien zdążyć się zapisać :)

PS. Przypominam- w pierwszej turze zapisujemy się tylko na JEDEN zegarek! Dopiero w drugiej turze bedzie możliwość zapolowania na drugi, w innej wersji- do parki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna zapomniałem napisać ... LECHU KONKURS CIEBIE NIE DOTYCZYŁ :PB):)

Oj tam, oj tam :) Nie mogłem się powstrzymać :D

Arturze- mimo, że dopiero się obudziłeś to zapraszamy, nie powinno braknąć egzemplarza :) No i dzięki za uznanie, które należy się przede wszystkim vcore'owi i DMN'owi za ich zwycięskie projekty :) Są genialnymi designerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie rewelacja! Oba projekty wygladaja super. Ja juz sie zdecydowalem na wersje - DLC :P mam nadzieje ze uda mi sie trafic numerek ktory chce, jest ich kilka wiec nie powinno byc problemow B)

Raczej sie o to nie martwie, ale jest jakies minimum sztuk jakie musimy potwierdzic przedplatami, aby projekt przeszedl w faze realizacji?

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie trąci geniuszem - myślę o designerach. Uznanie Panowie! I mam nadzieję , że jakiś numerek zostanie dla mniej aktywnych członków forum :P.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numerków do wyboru zostanie 44 więc spokojnie. Na liście najaktywniejszych znalazły się 22 osoby i pewnie i tak nie wszyscy się zapiszą.

Mindform- wedle wcześniejszych ustaleń minimum to 25 sztuk więc sądzę, że jak tyle uzbieramy to można ruszać z produkcją :P Powstanie i tak 66 sztuk i w tym nasza głowa żeby w ciągu roku zeszło ich jak najwięcej na naszym forum. Jeśli zostaną to pewnie Gunter sprzeda je innymi kanałami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos naszych wspaniałych Vcor'a i DMN'a, czy podali juz numer, które ich interesują, czy rezygnują z tego zaszczytu ?

Jeśli rezygnują, to bardzo prosimy o pilną informację B)

Lechu najpierw dowiedzmy się, potem powiemy o co kaman :):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lechu, warto by już teraz podsumować także kwestie "bonusów".

Jakie są ustalenia? panowie graficy rezerwują sobie numery, czy jak?

Wspominaliśmy także, że i Wam jako organizatorom coś się za to należy.. :P

EDIT: cholera, coś dzisiaj za wolno piszę... B)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu- DMN zrezygnował, do vcore napisałem ponownie, poprzednio wiadomość nie dotarła :/

Co do bonusów to zdecydowaliśmy, że chłopaki mają prawo do wyboru numerka dla siebie jeszcze przed zapisami oficjalnymi oraz otrzymują certyfikat od Steinharta, który będzie dowodem uznania dla ich umiejętności graficznych B)

My jako organizatorzy nie chcemy sobie do niczego uzurpować prawa :P

PS. Jak tylko dowiemy się od vcore co z jego numerkiem wrzucimy na forum info o naszym pomyśle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łosiu my jako organizatorzy mamy pewien pomysł, ale musimy poczekać na decyzję deasignerów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie wiadomości poprawiające humor B) po zmianach jest jeszcze lepiej także z niecierpliwością czekam na zapisy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu- mam decyzję vcore'a, zaklepał dla siebie numerek 2 (wkrótce poda mi wersję stal czy DLC) więc dwie "jedynki" zostają wolne i możemy powiedzieć o pomyśle na wykorzystanie tego faktu :P

PS. Vcore decyduje się na stalową "dwójkę" więc ten numerek wypadnie z zapisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny projekt Panowie!!

Śledziłem z dużym zainteresowaniem ten wątek i muszę powiedzieć, że tak mi się podoba efekt końcowy, że pomimo dużych wydatków w najbliższym czasie chyba się skuszę na jeden egzemplarz.. :P

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, nawet ja, stary przeciwnik dlc zaczynam się zastanawiać nad taką wersją :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet mi nie mów, super byłoby mieć parkę, bo wiadomo- lepiej się chowa :D Ale budżet tego nie wytrzyma i wolałbym innych zegarków nie sprzedawać. Dlatego ciągle mam dylemat- stal czy DLC, stal czy DLC, stal czy DLC...rzucę chyba monetą :P Jedna i druga wersja jest świetna, a modyfikacje zaszły tak daleko, że mało co z fabrycznego Tritona zostało. Gunter pozwolił nam na naprawdę wiele :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc nie sądziłem, że wszystko pójdzie tak sprawnie i szybko, obserwując inne inicjatywy na forum to

w tym wypadku naprawdę jestem w szoku.

Podziękowania przede wszystkim dla organizatorów całego przedsiewzięcia, dla grafików którzy wykazali się b.dużymi umiejetnościami no i dla firmy Steinhart, która również wykazała sie dużym zaangażowaniem odpowiadając błyskawicznie na nasze różne propozycje.

Ja oczywiście (jeżeli się uda) to tak jak pisałem od samego początku gdy projekt był jeszcze w "powijakach" biorę komplecik 1 DLC i 1 w Stali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lechu może moja argumentacja Ci pomoże w wyborze. Ja biorę DLC, bo w stali dołączy do mnie monster :P

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec Panowie czas odkryc nasz szczytny cel. Chcemy przekazac oba numery 01/33 na aukcje dla Jasia. Sprawa prosta I chyba nie wymagajaca komentarza. Numerki wyciagamy z puli. Kto da najwiecej otrzyma od nas kod umozliwiajacy zamowienie tego numeru.

Mysle, ze nie ma sprzeciwu. :P

Lechu zalozy na bazarku odpowiednie dwa tematy. Powiedzmy jutro o 10 tak aby zaczac przed zapisamy na inne numery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo panowie, jesteśmy z Łukaszem bardzo zbudowani takim ciepłym przyjęciem inicjatywy i całego projektu :D

Rzeczywiście całość poszła wyjątkowo sprawnie, za co jesteśmy bardzo wdzięczni wszystkim którzy aktywnie włączyli się w projekt zegarka, rzucali fajnymi pomysłami, wspierali, nie dawali spać po nocach, zamęczali swoimi wizjami i opieprzali za złe decyzje ( :P ). Wielkie dzięki również w stronę, a może przede wszystkim w stronę naszych grafików- vcore'a, DMNa, Lume i Mariusza, którzy odwalili kawał świetnej roboty i kręcili ten wózek swoimi wizualizacjami. Super układała się też współpraca z Gunterem, który błyskawicznie odpowiadał na pytania Łukasza i służył dobrą radą. Fajnie jest zlecać wykonanie limitki takiej otwartej firmie :D

Teraz przed nami ostatnia prosta czyli finalne zapisy i zlecamy produkcję, która mam nadzieję pójdzie sprawnie i za kilkanaście tygodni będziemy cieszyć się zegarkami. Do zobaczenia więc w wątkach zapisowych!

mindform- jest to jakieś rozwiązanie :) W moim przypadku jest to po prostu kwestia odwagi i nabycia tak nietypowego zegarka za dwa tysiące :) Ale o to w tej całej zabawie chyba chodziło...

Ps. Łukasz - dzięki za wrzucenie info, jutro zrobię jak piszesz i mam nadzieję, że spotka się to z ciepłym przyjęciem przez forumowiczów :)

Dla ścisłości- osoba, która chce wziąć udział w aukcji, ale równocześnie chce mieć pewny zegarek czyli po prostu zapisać się na listę- będzie mogła to zrobić. Czyli:

1. Aukcja rusza jutro przed południem w dziale Sprzedam. Licytujemy 450EUR +

2. Aukcja potrwa tydzień, do przyszłej niedzieli. Najwyższe oferty zwyciężają i otrzymują kody, które umożliwiają im nabycie zegarków sygnowanych 1/33.

3. Jutro wieczorem (I tura) i w środę wieczorem (II tura) ruszają też zapisy na tradycyjnych zasadach. Osoby zainteresowane aukcją mogą oczywiście wziąć udział również w nich, ale w przypadku wygrania aukcji odpuszczają zarezerwowany numer który wraca po prostu do puli, a wygranym przypada "jedyneczka"

4. Tym samym nie ma możliwości nabycia więcej niż 2 zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na deklu musi zostać napis SWISS MADE BY STEINHART? Bo widzę na ostatniej wizualizacji że jest, a nie przeszedł w głosowaniu. Mnie osobiście kompletnie się ten napis nie podoba i dodatkowo jest teraz za dużo napisów na deklu. Sorry za tą łyżkę dziegciu...

Pomysł z licytacją numerków dla Jasia jest REWELACYJNY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, trochę tych napisów jest, ale trzeba przyznać, że na dekielku zdecydowanie dominuje golas i duży napis AQUARIUS, czyli to co najładniejsze. Te dwa elementy przyciągają wzrok. Poza tym dekielek bez tych mniejszych napisów na obwodzie byłby moim zdaniem jakby nieco wybrakowany. Uważam, że w ostatecznej wersji ma świetnie wyważone proporcje. Cały zegarek zresztą też jest świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym dekielek bez tych mniejszych napisów na obwodzie byłby moim zdaniem jakby nieco wybrakowany.

Wszystko się zgadza ale nie ma np informacjo o wodoszczelności i o GMT, a mamy SWISS... która to informacja jest oczywistą oczywistością. :P Ponadto myślałem, że napis Limited Edition Poland będzie dużo większy, a jest bardzo skromną czcionką skrojony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.