Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, taki sposób też dobry :o

Zestaw oczywiście mamy ustalony. Bransoleta to opcja dodatkowa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie sa moje zdjecia, dalem link do tematu, gdzie jeden uzytkownik pisal, ze jakis teleskop mu puscil na spacerku, zegarek spadl na kamieni i nie zadrapal sie. Z Gunterem lepiej rozmawiac indywidualnie, ma w zwyczaju drobne upominki dla klientow w postaci paskow/branzoletek. Bardzo mily facet. Ale terminowy specjalnie nie jest, bo nie wszystko od niego zalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się wczytałem w pierwsze opinie itd. i rekapituluj?, co nasi niemieccy koledzy piszą o swojej limitce Tiefsee:

Sam zegarek:

- kolory udane i zgodne z oczekiwaniem i projektem

- DLC za***iste

- luma świeci porządnie

- nie stwierdzono, aby występował problem typowy dla Tritonów, tzn. trudno zakręcająca się koronka. Podobno chodzi super.

- generalne wykonanie ponoć nawet lepiej wygląda, niż w standardowych Tritonach.

ale...

- jest minimalna zwałka:

w pierwszych dostarczonych egzemplarzach tarcza jest "przekręcona", tzn. nie leży dokładnie w osi zegarka. Co powoduje też, że data nie jest centralnie w okienku. Ochyłkę ktoś ocenił na 0,01 cm, ale widocznie w niektórych problem jest ciut większy.

Niektóre będą wracały do poprawki, w jeszcze nie wysłanych problem ma być usunięty.

paski:

- guma jest z gumy (kauczuk), a nie z silikonu lub innych ropopochodnych, więc jest miękka i "nie łapie syfu", tak jak silikon.

- gumowana skóra jest genialna, brak jednak opisu doświadczeń z kontaktów z wodą

- bransoleta WYMIATA. Jest b. długa, więc nawet duże nadgarstki wymagają jej skrócenia

- ale skraca się b. łatwo i nie trzema przy tym zmasakrować powłoki.

- generalnie śrubki chodzą lekko i łatwo się zmienia pachy.

Ogólne:

- że ten sikor na bransolecie pozwala odpuścić sobie siłownię :o

- niemniej ćwierć kilo na nadgarstku nosi się nader przyjemnie "komfort noszenia: 1A"

- powłoka DLC jest wytrzymała:

jeden gościu po zmianie na bransę nie dociągnął śrubki i mu zegarek szerokim łukiem pierdyknął na szuter. Zero zarysowań i strat!

dalsze wrażenia (i opis problemu z tarczą) przekażę, jak się zarejestruję na uhrforum :D

Łoś

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj zobrazowanie, o co mniej więcej chodzi z tym "przesunięciem".

Mam 2 wnioski:

1. Łukasz - wartałoby zwrócić w delikatny sposób Gunterowi uwagę, żeby kontrola jakości przed wysyłką była dokładna, bo zamawiają "zagranicznicy" i odsyłanie zegarków w te i z powrotem to większe koszty (dla niego...)

2. Bransoleta jest chyba opcją "must have" dla wielu (dla mnie także), więc róbmy listę i targujmy :o

post-30640-0-28959200-1308753620_thumb.jpg

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze takie :o

post-30640-0-35342400-1308754241_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja czekam na tych "must have" i będziem targować :D

Póki co napisało już 10 osób :o

Proszę wszystkich chętnych o PW. Wiem, że parę osób napisało o chęci zakupu w wątku, ale łatwiej mi będzie zliczyć Was z otrzymanych wiadomości. :)

O kontroli popiszę z Anią jak wróci z urlopu.

Na tych dwóch ostatnich zdjęciach ten Tiefsee wygląda tak sobie, jakoś tak bez charakteru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było snucia historii, napiszę tutaj- otóż kolega który "wygrał" aukcję dobroczynną 1/33 w stali do tej pory nie odpowiada na moje PM, nie odczytał ich również od 12go czerwca. Jasno się dogadaliśmy na przelew 10go czerwca (o czym pisałem), nie dostałem jakiejkolwiek odpowiedzi/potwierdzenia więc napisałem że ostatecznie dajemy sobie czas do wczoraj do 20.00. Nadal żadnej odpowiedzi więc numerek 1/33 w stali trafia do Ozziego, który dał kolejną najwyższą kwotę. Oczywiście jeśli będzie chciał go przyjąć, po takiej dziecinadzie. Jeśli nie to 1/33 w stali trafia z powrotem na aukcję.

Sory za zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie brak mi słów :):rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie w temacie wskazówek. Jak domówić zestaw z trytona 1000m. Wystarczy wiecej kasy wysłać po otrzymaniu maila, ze zegaek jest gotów czy specjalne zamówienie trzeba słać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dogadamy temat, jak tylko nasze zegarki będą u Guntera. Przypomnij mi się w tym momencie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są jakieś szanse na negocjajcje w sprawie koperty 100ATM ? :) :) :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz sobie tego tysięcznika kupić, ale koniecznie zmień wannę na głębszą, bo ta którą masz może nie starczyć :rolleyes:

Projekt nie ulegnie na tym etapie (zresztą już od miesiąca ponad) ŻADNYM zmianom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawik się robi konkretny. To może potargujmy się , żeby zmienić klasę wodoszczelności ??? :)

Ale faktycznie będzie można pobawić i pocieszyć się zestawem z trzema "nośnikami".

spokojnie Leszek

to nie były moje słowa

na wannę już nie staryczy więc nie ma potrzeby :rolleyes:

a będę cieszył się jeszcze bardziej jak bransolety dojdą do skutku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tych dwóch ostatnich zdjęciach ten Tiefsee wygląda tak sobie, jakoś tak bez charakteru :rolleyes:

Są lepsze, trzeba sobie poszperać w linku danym przez Eugene.

Jak nasz będzie taki (a przypuszczam, że będzie lepszy), to miodzio.

Zegarek z bransą waży - uwaga - 290 gram.

Forfiter...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ludzik" aquarius na deklu to będzie wytłoczenie czy laserowy linoryt?

czyli dekiel 3D czy 2D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekielek ma być wykonany w tej samej technologi co Omega PO, czyli ładne 3D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to bajka !!!

bo już zwątpiłem

post-32788-0-92473100-1308902286_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się dogadywaliśmy i tak ma być :)

290g :rolleyes: Będzie czym ćwiczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba będzie 2D, bo na wizualizacji postać aquariusa jest płaska (napisy również), a konik na PO jest w zasadzie płaskorzeźbą

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba będzie 2D, bo na wizualizacji postać aquariusa jest płaska (napisy również), a konik na PO jest w zasadzie płaskorzeźbą

żartujesz? :rolleyes:

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z informacji, które uzyskałem od Guntera, i które już tu przekazywałem - dekiel będzie w rzeczywistości taką samą płaskorzeźbą jak w PO, czyli wypukły i wyoblony :)

Na wizualizacji Gunter nie był w stanie oddać tego efektu w sposób rzeszywisty :rolleyes:

Ze świeżych wieści:

Poszło zapytanie z mojej strony o rozszerzenie naszego pakietu o bransolety. Czekam na odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Melduję na bieżąco, com wyczytał "u sąsiadów":

1. problem z "obróconą" tarczą jest rozwiązywany sukcesywnie. W niektórych była (jest) konieczność zrobienia nowej tarczy, bo zakres toleracji bolców / nóżek tarczy nie wystarczający.

2. Ktoś tam kwęknął na temat minimalnych niedokładności powłoki DLC, np. na koronce (nasza jest z innego materiału, nie powinno dotyczyć) i na bezelu w rowkowaniach (może być czepialstwo, jeszcze się rozglądam) oraz nieładnie uskubany zawór helowy (u nas nie ma).

3. Z bransoletą po skróceniu: ca. 250 gram. :)

Co do dekla: było specjalnie wyjaśniane i potwierdzane, nasz ma być "płaskorzeźbiczny", nie sugerujmy się Tiefsee, oni mieli inny projekt.

Co do rezultatu aukcji: :rolleyes:

ale może zdarzenie losowe...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat aukcji już zamknięty- poszło zapytanie do Ozziego, do soboty ma dać znać czy nadal jest zainteresowany. Jeśli nie to poproszę moda o wygrzebanie z kosza aukcji i dam znać kolejnej osobie, czyli Jaszczurowi.

Oczywiście mógł to być przypadek losowy, ale trzy tygodnie bez żadnego znaku, choćby krótkiej PM, no nie wiem co o tym myśleć, tym bardziej że jasno umówiliśmy się i "przesunąłem" termin płatności dając jeszcze dodatkowe 12 dni na obsuwę. Jak widać strata czasu i pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc mimo to co pokazane jest na wizualizacji dekiel zostanie wykonany taką samą metodą jak na Omedze PO? Bo według mnie z wizualizacji wynika że będzie to zwykły grawer tylko że ?negatyw?, czyli wygrawerowane zostanie tło - a postać będzie wypukła (Ale generalnie z wierzchu płaska). Konik na deklu omegi posiada detale które nadają mu przestrzenności - a aquarius na żadnej z wizualizacji takich elementów nie posiada.

Omega-Seamaster-Planet-Ocean4.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.