Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

jak będzie 3D to gdzieś tak po roku noszenia będzie miał świecące pośladki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vcore będzie tak jak w PO. Gunter pisał mi, że na wizualizacji nie można oddać tego efektu :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Golas ma być 3D. Nie ma innej opcji. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1/33 w stalówce trafia do licytanta z 3 najwyższą ofertą :D

Brawa dla Rafała (jaszczur11)! Ma chłop gest i serce :) No i dwie jedynki zostają we Wrocławiu :)

Mod wyciągnął z kosza licytację, tak żeby każdy mógł podejrzeć jaki był jej wynik:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/59354-numerek-133-stal-steinhart-aquarius-aukcja-charytatywna-dla-jaska/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sąsiedzi coś marudzą za aquarius'a

ale ja kiepsko kumać dojcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na uhrforum.de pojawiło się stwierdzenie że Aquarius to kopia Tifesee, albo wręcz plagiat :D

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze zechcą nam wstrzymać produkcję? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co ja kumać to mają chyba większe pretensje do Steinhart'a niż do naszego narodu

głównie chodzi im o te fale na tarczy, niebieską podziałkę sekund i index 12'...

muszą się jakoś pocieszać i szukać winnego skoro dostali partię zwichrowanych tarcz

i ogólnie, że Steinhart poszedł po bandzie, bo musi zadowalać innych a nie rozpieszczać ich...

Miras...

uważaj bo wykraczesz tongue.giftongue.giftongue.gif

i trzeba będzie np kolor pierścienia sekund i koronki, zmienić na ten pomarańczowy/rudawy jak na wskazówce GMT/zaworze helowym 100ATM

osobiście jednak nie widzę podstaw - Steinhart chyba wiedział co robi, akceptując i przyjmując projekt do produkcji oficjalnie zamieszczając go na stronie

zazdroszczą ?

bo dla nich cała sprawa jest żenująca

a najlepiej jak zażądają wycofania z produkcji zwykłego triton'a biggrin.gif

w pracy jestem i nie mam czasu wczytać się o co chodziło im z przepychankami między Hiszpanami

Ile płacili za swojego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- ŻENADĄ się takie rozmowy powinno nazywać. Koledzy z niemieckiego forum chyba ostro pozazdrościli fajnego projektu i szukają teraz dziury w całym.

W naszym projekcie chyba TYLKO wewnętrzny ring jest podobny. Reszta to przecież inny zegarek, począwszy od tarczy, indeksów, przez wskazówki, aż po bezel z podziałką 24h, dwukolorową lumę i dekiel z Wodnikiem. Nawet GMT inaczej rozwiązaliśmy.

Łukasz- skontaktuj się proszę z p. Anią lub Gunterem i zapytaj co myślą o sprawie, bo wkurzyłem się i to ostro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Stenek ma komentować ich wpisy? Niech piszą co chcą, a nam powinno to lottać... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Stenek ma komentować ich wpisy? Niech piszą co chcą, a nam powinno to lottać... :)

+1

Jaki plagiat ?

Baza jest ta sama, więc projekty z gruntu muszą być zbliżone, a że ludziom na całym świecie pasuje podobna kolorystyka to nie nasza wina :)

Oni mają pięknego sikora, my będziemy mieli swojego pięknego sikora i tyle w tym temacie. Jak chcą niech się gotują :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plagiat? Może powinni poszukać definicji tego słowa.Ja bym się nie przejmował. Cały ten szum wynika stąd , że im pewnie nasz projekt po prostu się bardziej podoba niż ich :D. Kolejny więc powód do dumy i podziękowań.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę ciśnienie mi zeszło. Po prostu naszego projektu będę bronił do upadłego, taki jest fajny :D

Masz rację Artur, badźmy dumni z Aquariusa i cieszmy się, że inni zazdroszczą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w którym miejscu jest mowa o plagiacie?

że wspominano o podobieństwie, to owszem, ale o plagiacie nie doczytałem (mówię o postach z maja 2011). Teraz tam jest gorąco, bo się realizacja potwornie ciągnie, a poprawione tarcze bedą gotowe dopiero po 4 miesiącach od sygnału, czyli na koniec lipca...

Ale tam temat limitki Tiefsee jest rozłożony na kilka watkow, może coś przegapiam (nie mam czssu chwilowo przeczytac kilkuset stron wpisów...)

Edyta: znalazłem, przeczytalem.

ale się gotuje... :D

Raport:

od pierwszych komentarzy, że "ojej, paczpan, a Polacy se takiego brzidala zrobili..." doszli do poziomu zagotowania.

Podłoże jest takie, że ich pierwsz projekt najpierw został odprzucony przez Steiharta jako kopia rosyjskiego, a potem zażalenia miało jeszcze forum hiszpańskie - a ich nikt nie spytał, jak powstawał projekt "podobny" dla forum polskiego, chociaż ich projekt a) mimo wielu przesunięć terminowych (pierwotnie: Gwiazdka 2010) jeszcze nie został zakończony, :) ma kolejną obsuwę z powodu rzeczonych przekręconych tarcz.

Więc frustracja tam mocna, bo umoczeni są w swoim projekcie i nie mają jeszcze zegarków na ręku...

Nie mają przy tym świadomości, jak projekt ewoluował u nas, bo nie czytają po polsku.

Wnioski:

- może tak być, że Steinhart trzyma za dużo sroczek za ogon i nie wyrabia - stąd obsuwy i braki. Wykonawcy mu się nie wywiązują, a on puszcza dla świętego spokoju co ma, nie popatrzywszy.

Dla dobra naszego projektu:

a) uzbroić się w cierpliwość

:) pilnować wykonania.

Bowiem zakładam, że dla Guntera projekt dla niemieckiego forum ma większą doniosłość pod względem zarówno przychodowym, jak i wizerunkowym, a i tak jest kiepsko...)

Co do reakcji na Uhrforum, proponuję sprawy nie zostawiać własnemu biegowi, bo się może spaprać. Co możemy zrobić:

- mogę opisać nasz projekt na Uhrforum jako ja

- mogę napisać to samo do koordynatora ich projektu, ktory pozostaje w kontakcie z Gunterem, żeby on uspokoił sytuację.

Oczywiście wszelkie akcje w porozumieniu z Wami oraz Lechem i Łukaszem.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gludek, ten z takim samym Jokerem w Avatarze na Uhrforum (donny.76) to Ty?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nic nie robił i nie tłumaczył, bo tłumaczą się winni, a my winni nie jesteśmy niczego. Nasz projekt powstawał kilka tygodni i nie ma nic wspólnego z jakimś niemieckim Steinhartem. To że Niemcy musieli naginać karki i dostosowywać się do jakiś odgórnych zaleceń w ogóle nas nie interesuje, ponieważ nasz projekt był kilkurotnie przedstawiany do oceny producentowi, poprawiany, akceptowany, w końcu przyjęty do produkcji, opłacony zaliczkowo i czeka na produkcję finalną.

Także, to nie nasz cyrk i nie nasze małpy.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje olać to ich forum i ich żale. Nie powinno nas to obchodzić, nie mamy przecież żadnego obowiązku tłumaczyć się ani im, ani Steinhartowi. Tym bardziej, ze projekt nie jest żadna kopia, ani tym bardziej plagiatem (każdy ma wgląd w ewolucję Aquariusa), co najwyżej jest po prostu dużo bardziej dopracowany i ladniejszy niż bezplciowy Tiefsee. W dodatku Gunter nie miał żadnych obiekcji, prawda? Proponuje wiec, żeby bez powodu nie robić zamieszania. Zostawmy uhrforum z ich rozterkami, niech się gotują. Nie nasza sprawa, nie nasz problem. Ważne, ze my mamy czyste sumienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Także, to nie nasz cyrk i nie nasze małpy.

Jestem tego samego zdania co Dominik :D

Niech się Niemcy gotują we własnym sosie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łosiu, dzięki za relację, fajnie że mamy tłumacza :D

Jestem podobnego zdania co chłopaki powyżej. Dopóki nie będzie oficjalnego zarzutu i stanowiska ze strony koordynatora tamtego projektu, zostawiamy sprawę, bo narazimy się na śmieszność i grzebanie w czyichś dyskusjach. Nikt nam nic zarzucić nie może, bo projekt jest wyjątkowo zindywidualizowany i po prostu nasz.

Pozostaje nam ostro pilnować jakości i jak tylko pojawią się pierwsze egzemplarze sprawdzać je bardzo dokładnie, żeby ew. zgłosić poprawki. Na razie jestem jednak dobrej myśli i sądzę, że Gunter szanuje naszą inicjatywę, m.in. za profesjonalne podejście Łukasza i stały z nim kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, będę na bieżąco z tamtą dyskusją.

na razie bez akcji.

Łoś over & out.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wydaje, że należy krótko opisać projekt, ile bylo wstępnych projektów, ile ankiet - ogólnie ile stron dyskusji na ten temat- niech wiedzą... Oni sa zwyczajnie tego nieświadomi najprawdopodobniej i widzą tylko finalny projekt, który im "coś przypomina"...

Trzeba to wyjaśnić im gdyż inaczej znowu sie w Niemiaszkach utrwali przekonanie, że Polak to tylko zajumać potrafi... :D

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje, że robią to złośliwie i doskonale widzą, że nasz projekt jest diametralnie różny od ich. W sumie nie wiem jak można nas podejrzewać o jakikolwiek plagiat przy tak ogromnych różnicach w projekcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśniać będziemy jak coś nam oficjalnie zarzucą! Ich problem , że nie znają polskiego i nie mogą (mogli) śledzić naszego wątku.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.