Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

@Gludek, ten z takim samym Jokerem w Avatarze na Uhrforum (donny.76) to Ty?

To nie ja. Trochę rano poszperałem u nich ale znalazłem tylko stare wpisy, a tych gotujących nie znalazłem. A potem robota mnie zassała...

Niech ktoś da linki do tego rosołu. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz link do tego "rosołu" :)

Proszę nie tłumaczcie się, bo nie ma z czego. Wyjdzie tylko na to, że się tłumaczymy i chcemy dostać rozgrzeszenie, a tak przecież nie jest.

Jak im zależy to niech się sami zainteresują genezą Aquariusa.

Proszę Was skończmy ten temat, szkoda czasu :) To mój ostatni wpis w tym temacie (mam nadzieję) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśniać będziemy jak coś nam oficjalnie zarzucą! Ich problem , że nie znają polskiego i nie mogą (mogli) śledzić naszego wątku.

DOKŁADNIE!!! POPIERAM W 100%

- niech sobie piszą co chcą

- żadnych dyskusji między forami pod żadnym pozorem

- jeżeli będą oficjalne zarzutu trzeba będzie stanowczo zareagować ale tylko na linii My -> Steinhart

- nie zniżajmy się do ich poziomu, nie komentujmy nie używajmy słów typu "olać"

- kontrola jakości bez dwóch zdań i nie przyjmuję do wiadomości, że Niemcy lepsi my gorsi - napis Swiss made ma zobowiązywać i to na tym Steinhartowi ma zależeć - miał wtopę, ma mieć nauczkę na przyszłość i nie popełniać błędów dla własnego dobrego imienia

- ja płacę za to ciężkie pieniądze i wymagam i nie zapominajmy, że niektórym może wydawać się mało w porównaniu z innymi markami, ale za to można mieć już "dobry"/średni rower MTBbiggrin.gif na deore czy 3x Seiko Monstercool.gif - zresztą o czym tu gadać - ma być wzorowo i już

Koniec

mam nadzieję, że nie przyjdzie nam czekać do grudnia czy stycznia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wydaje (...)

Spinner, kolego - a Ty już zapisałeś się na Aquariusa? Pytam, bo jakoś mi to umknęło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spinner chyba wziął 2/33 w stali :D Poprawcie mnie jeśli się mylę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się czepiasz :D

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się czepiasz :D

czepianie to:

tyle czekania...

tyle niepewności...

cool.gifunsure.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raport bieżący:

Koordynator się włączył i stara się ukrócić próżne dyskusje.

Niemniej będzie poruszał temat z Gunterem.

Łoś on "wywiadownia" mode :D

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, a co tu do "poruszania z Gunterem". Liczę na to, że da na luz i nie będzie się posuwał do insynuowania Gunterowi, że nasza limitka to "plagiat".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gunter zatwierdził oba projekty, więc nic z tego nie będzie. :D Moim zdaniem żal d*pę im ściska i tyle. Nie ma się co ekscytować. :) Mam tylko nadzieję, że u nas nie będzie takich motów z tarczą jak u nich.

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to oba wzory są tak od siebie różne, że chyba tylko Stevie Wonder mógłby je uznać za podobne :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro powinna być informacja co do bransolet :lol:

Jak tylko ją otrzymam podam co i jak.

Miałem się nie wypowiadać, ale rozmawiałem z Gunterem o niemieckich bólach i rozterkach. Gunter wie o sprawie, ale nie widzi tu żadnego podobieństwa :) Określa te dwa zaegarki jako całkiem różne. Zapewnia, że nie mamy się czym przejmować. Prosi o nie wypowiadanie się w tym temacie na zagotowanym forum (Ja zresztą jestem tego samego zdania).

Przy okazji, rozmawiałem również z Panią Anią i zapewniła mnie, że dopełni, wraz z inną pracownicą Stenka, wszelkich starań aby nasza limitka została wykonana w 100% idealnie.

Oczywiście przekazuje pozdrowienia od Pani Ani :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze mieć swojego człowieka na miejscu (Pani Ania). Pozdrowienia dla niej również oczywiście. Gunter ma rację , że nie powinniśmy dotykać wrzątku :lol:, niech się gotuje to nie nasz kocioł. Z niecierpliwością czekam na info o bransolecie. Jak już jesteśmy w kontakcie z Gunterem to może nieśmiało zapytać jakie terminy przewiduje dla nas? I pozdrowienia dla Guntera oczywiście :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro powinna być informacja co do bransolet :)

Chciałbym dopytać, co do bransolet.

Czy bransolety przewidywane są/będą:

- dodatkiem "obligatoryjnym" do zamówionych kompletów ( za dopłatą,a może i ... :lol: bez ??

- tylko dla tych co się _dopisali_ do nich (była chyba jakas lista przelotna?)

- nadal lista do zapisów jest aktualna, a cena (oczekiwana) to: ? Eu ?

Oczywiście _RÓWNIEŻ_ Pozdrowienia dla Pani Ani i Pana Guntera :)

--

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoletka nie jest elementem "zestawu obowiązkowego", jeżeli chcesz to sobie domówisz razem z pozostałymi chętnymi.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raport bieżący:

w ulu ucichło :)

koordynator ma widac mores i jak zahaltował dyskusję, to dyskusja jest zahaltowana :)

Łoś o "wywiadownia" mode :lol:

Niemniej IMHO dobrze, Łukaszu, że Gunter wie, że my wiemy. Przynajmniej nikt nam numeru nie wykręci :)

I cieszy mnie jego stanowisko.

Również pozdrawiam Panią Anię!

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gunter wie, że my wiemy :)

Mało tego ma swoje zdanie na temat Niemieckich forumowiczów, ale to zostaje między mną a nim :)

Mam wrażenie, że jest bardzo zadowolony ze współpracy między nami ;)

Pozdrowienia oczywiście przekaże :D

Co do bransolety, to wyjaśnię, że póki co rozmawiam o rozszerzeniu naszego zestawu o bransoletę. Jeśli cena będzie atrakcyjna i wszyscy ja zaakceptują to dostaną ją wszyscy. Jeśli ten numer nie przejdzie, to rozpocznę rozmowy o zamówieniu inywidualnym kilkunastu sztuk, dla poszczególnych chętnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o projekty nasz i niemiecki, to są jednak znaczące różnice już na pierwszy rzut oka. Chyba, że Niemcom chodzi o to, że obydwa modele są czarne, mają bezel i GMT ;-) ale nie podejrzewam :-)

Poza tym każdy producent dąży do osiągnięcia swojego, rozpoznawalnego stylu, w ramach którego projekty nie mogą się znacznie różnić. Steinhart ma w ofercie divery w pewnym swoim rozpoznawalnym stylu i w tym sensie są podobne do siebie. Diabeł tkwi w szczegółach:

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=415&Sel_ID=22

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=288&Sel_ID=22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ...

nie rozumiem dlaczego, po wersję czarną jest kolejka jak z poprzedniego ustroju, łącznie z rezerwowymi a stalowa jest jeszcze wolna...

rozumiem, że o gustach nie dyskutuje się,

ale praktyczność i zakładana ponadczasowość stali jest wysoce prawdopodobnie większa wink.gif

nikt nie chce ?

zobaczcie jakie to ładne

a że stronniczy nie jestem to dla porównania drugi równie ładny

cool.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to z gustami. Jednemu podoba się żona, a drugiemu teściowa. Na pewno wszystkie egzemplarze w stali i DLC zejdą, a na tym nam zależało. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, jak pojawią się pierwsze egzemplarze w realu to będziemy mieli najazd chętnych na pozostałe kilka stalówek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ...

nie rozumiem dlaczego, po wersję czarną jest kolejka jak z poprzedniego ustroju, łącznie z rezerwowymi a stalowa jest jeszcze wolna...

Nieśmiało przypomnę, że koncepcja pierwotna była stalowa, a czarnuszek miał powstać, jesli zbierze się ekipa - co wcale nie bylo oczywiste na początku... a tu paczpan, jak poleciało.

Cóż, DLC po prostu jest obecnie na fali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście moda szybko mija :)

Dlatego wybrałem steel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie steeeeel... I mi przypomniano o otoczce indeksów i wskazówek... :) Shiiit :)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raport bieżący:

pojawił się oficjalny statement koordynatora obejmujący także kwestię "zapożyczeń".

sprawa jasna - jako że bazą dla obu zegarków jest Triton, pewna doza podobieństwa jest oczywista.

producent uznał jednak, że oba projekty różnią się na tyle, że nie uważał za stosowne informować koordynatora limitki niemieckiej.

Koordynator się z tym odnajduje i apeluje o spokój wśród zniecierpliwionych oczekujących. spokój panuje.

Jedna dodatkowa sprawa: pojawił się problem zbyt krótkiego wałka, który w niektórych okolicznościach utrudnia nastawianie.

Problem ponoć już znany w S. i adresowany (jak zrozumiałem, do podwykonawcy), ale mogło się kilka egzemplarzy omsknąć.

Dla nas istotne o tyle, aby upewnić się, że nasza seria już tym problemem nie jest dotknięta.

Łoś o "wywiadownia" mode :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.