Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomekr89

Drogi Darku, czy to Ty cenzurujesz KMZiZ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z góry przepraszam jeśli to ktoś inny usunał post*, a nie Ty, Darku.

Miejsce nie było idealne do napisania tamtego* postu, nie był on jednak mocno oderwany od poprzednich wypowiedzi.

Czyżby brak wolności słowa na KMZiZ? Przecież post* ów był zgodny z regulaminem. Chyba jednak chodzi o to wspomniane jabłko, choć teraz na myśl przychodzi mi lepsze porównanie, czyli Matka Rosja.

Trzeba pielęgnować to, co widać z zewnątrz, ale wewnątrz twardo sprawować autorytarną władzę pod przykrywką demokracji. Tak! Póki się da, zatuszujmy słowa (usuwajmy posty), jak będzie gorzej, jak zrobi się dym, odrąbmy głowę (BAN). Naród wybaczy, bo jak podskoczy, to czeka go to samo, w skrajnym przypadku dodatkowo powołamy zmotoryzowane oddziały milicji obywatelskiej (nowi MODZI)

Na szczęście są wokół kapitalistyczni dziennikarze (archiwizery stron www) i w poszukiwaniu sensacji przekażą materiały nawet za darmo, by móc zredagować artykuły na temat wywołanego dymu:

* treść:

W nawiązaniu do sytuacji z Mariuszem dodam, że już dawno zauważyłem pewną prawidłowość na forum KMZiZ.

Przypomina ono trochę jabłko, które z wierzchu ma piękną gładką skórkę, a w środku jest zrobaczywiałe. Tylko trzeba się w ów owoc wgłębić, by to zauważyć.

Wytykanie błędów, ciągła ironia, sarkazm, niechęć do nowych userów. Najbardziej żałosne jest jednak udawanie, że nie wiadomo co kolega miał na myśli, gdy zrobi błąd ortograficzny. Mam wtedy ochotę zaproponować takiemu delikwentowi zastosowanie wykładni funkcjonalnej...

Oczywiście na forum oficjalnie nie toleruje się wulgaryzmów, tak jest ładniej. Tak lepiej wygląda. Tak jest lepiej dla czerwonej skórki jabłka. W końcu adepci nie mogą od razu zauważyć, z czym mają do czynienia.

To jednak, co najbardziej rzuca się w oczy to typowa polaczkowa skłonność do emanacji swoich poglądów, zwłaszcza odnośnie polityki. Nigdy nie uchodzi to echem. Zawsze ktoś musi coś dorzucić, by jego było na wierzchu, bo to jego racja była świętą racją. Off topic wadzi tylko niektórym. Gdy nikt nie porusza drażliwych spraw, to każdy się uśmiecha, pomimo węża w kieszeni.

Mało który User ma ocenę powyżej 3 gwiazdek, nie wspominając o 5. A przecież wszyscy się lubią (?).

Uprzedzam pytanie - nie wylewam swoich żali. "Zarzuty", które wysnułem nie odnoszą się bowiem do zachowań godzących we mnie.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przenioslem do dzialu po godziach , gdyż zegarkowy temat to to nie jest.

EDIT: jeśli powieesz o co konkretnie chodzi to ja sie przyznam i po krzyku , trzeba było napisać PW - od razu bym się przyznał , tylko nie mam na razie wytlumaczenia gdyż nie wiem o co chodzi .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi Tomku

Na wstępie - jeśli będziesz nazywał pilnowanie porzadku na forum ( usuwanie OT , niemądrych komentarzy z cudzych ofert , bardzo merytorycznych postów typu "+1" lub " a co dałaś w zamian" w dziale zapytania o uatentyczność , ostrzeżenia dla tych , którzy używają słownictwa zaczepnego czy obraźiliwego itd itd ) to tak , cenzuruję forum . Może nie osobiście , ale jako pełniący nadzór ponoszę za to odpowiedzialność .

Jeżeli będziemy zaśmiecać wątki merytoryczne ( np został bardzo zaśmiecony watek Bregueta , subforum o niezaleznych , jaki zegarek masz na ręku i wiele wiele innych ) OT , to ZARĘCZAM CI , choćbym miał to osobiście robić , to wątki będą czyszczone .

Od tego jest dział "Po godzinach " aby sobie pogadać ,nie naruszając zasad kultury.

są dwie drogi prowadzenia KMZiZ w sytuacji dynamicznego przyrostu użytkowników

a) przymykanie oka na NOTORYCZNE OT , zalew "śmieciowych " postów , mało grzeczne wypowiedzi itd itd . Wtedy należy się liczyć z zarzutami typu

" kiedyś to było forum , super atmosfera , fajnie się czytało , było naprawde o czym , a teraz .... kłótnie , pyskówki , masa nowych pytających o Roleksa po dziadku , atakujących ......) Setki przykładów .

:unsure: Wprowadzenie twardej moderacji , dawanie ostrzeżeń i banów za niecenzuralne wypowiedzi , wszczynanie kłotni , podżeganie do wojenek , cięcie OT i konsekwentne wdrażanie zasad .

Wtedy usłyszymy " GTW , cenzura ,towarzystwo wzajemnej adoracji , stowarzysze , kiedyś to było ...nawet nie chce mi się tego powtarzac "

Jak widzisz , każda droga ma swoje ciernie .

Jednak pozostaję przy zdaniu , że lepiej jest znosić zarzuty , jakie między innymi Ty podnosić , a trzymać poziom kultury , niż zejść na onet czy wp z wypowiedziami.

Oczywiście zawsze będą tacy co się obrażają , sęk w tym , aby umieć oddzielić obrażanie się na zasadzie " obraziłem się , bo mi mod zwrócił uwagę " lub "obraziłem się , bo mnie skrytykowano " , " obraziłem się , bo się ze mną nie zgadzają " od tego " zostałem obrażony wulgarnym słowem i nic " lub "zasmiecono mi wątek i nic " .

Mam nadzieję ,że wyczerpałem Twoje wątpliwości

Cyt NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ , ALE ZAWSZE BĘDĘ WALCZYĆ O PRAWO DO WYRAŻANIA TWOJEJ OPINII

PS Tytuł postu od razu stawia mnie w złym świetle i przypisuje brzydkie intencje . Osądza .

Wiesz to jak napisanie wątku typu " Drogi xxx czy nadal kradniesz ?"

i nie wiadomo co odpisać ,że nie , czy że tak . Wszystkie odpowiedzi są złe , nawet jak ktoś przeczyta tylko tytuł .

No cóż , ale jeśli jest w Tobie tyle negatywnych emocji do mojej osoby - proszę bardzo , może ulży i jakoś pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moderacja i trzymanie porządku na coraz bardziej "rozbuchanym" forum nazywasz Tomku cenzurowaniem? Wolność słowa? - czy to nie nazbyt patetyczne i zupełnie nie na miejscu? Na tym forum jest zdecydowanie za mało cięcia i konsekwencji w moderowaniu. Za dużo swobody, dowolności i zwykłego lenistwa - np w zapoznawaniu się z regulaminami. Pełna "wolność słowa" i możliwości przelewania na monitor kazdej mysli, nawet chamskiej, oszczerczej, bezsensownej czy najzwyczajniej głupiej jest np. na onecie. Nie tolerowanie chamstwa nzywasz dbaniem o pozory, nakłanianie do zapoznawania sie z regulaminem - niechęcią do nowych. Zauważ jak wielu nowych się pojawia, jak się w drażają, a jak niewielu jest traktowanych w sposób np sarkastyczny. Na dziś fora internetowe to nie nowość. Zasady tzw netykiety to tkże nie czarna magia. Ci "nowi" z roleksami od wujka to nie są osoby, które pierwszy raz w życi uruchomiły komputer i internet. A ci, którym zależy na wiedzy, na pasji - jkoś dziwnym trafem sa omijani przy jak piszesz wytykaniu błędów, sarkaźmie i ironii. Trzymanie sie tematu, walka z offtopowaniem odbywa sie na wszystkich sensownych i merytorycznych forach jakie znam. Owszem są takie gdzie produkuje sie masę głupich i nic nie wnoszacych postów, gdzie kilku użytkowników jakiegos małego fora ślęczy na nim przez 24h/dobę piszac kilkadziesiąt zwykle bezużytecznych postów dziennie bo to ich sposób na kontakt ze światem - ale chyba nie do tego dążymy. Przy ilości użytkowników jaką mamy, animozje, kłótnie i spory są nieuniknione. Tematy, jak je nazwałeś drażliwe, są poruszane, a dyskusje są cięte czy zamykane dopiero gdy dochodzi do wycieczek osobistych. Jeśli to cenzura - to jestem za taka cenzura. Nawet więcej.

edit.

Dodam że tytuł jaki nadałes wątkowi raczej nie świadczy o Twojej trosce o zlikwidowanie "zarobaczenia" tego forum. Odniesienia do Rosjii, milicji są niestety niesprawiedliwe. Cos Ci się pomieszało. Jeśli 89 do twój rok urodzenia to nawet nie masz pojecia o czym piszesz. Jeśli nie to to strzelasz z armaty do komara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowo usera za modem.

Na niejedny forum bywałem (-wam) i TU podoba mi się właśnie to "piękne czerwone jabłuszko", bez zwrotów, które pojawiają się w newie "dyskusji". Kulturalne i merytorycznie poprawne.

Uważam, że mod (-owie) bardzo dobrze się spisują i jestem pełen podziwu za ich zdolność do szybkiego reagowania. I nie piszę tego żeby kadzić bo między innymi i moje wypociny rozwadniające temat zostały usunięte. Nie mam żalu i daję pełne poparcie na przyszłość. :lol:

Tempus fugit - ... zegarek manet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum to nie demokracja - "Love it or leave it".

Takie moje zdanie na ten temat.

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darku, nazwę tematu można zmienić, bo do usunięcia mojego cytowanego postu odniosłeś się rzeczowo i wyczerpałeś temat, za co dziękuję. Nie mam nic do dodania.

Natomiast post cytowany to inna sprawa i tutaj zdanie podtrzymuję. Temat założyłem, bo pomyślałem, że ów post został usunięty z powodu chęci zatuszowania tego, co napisałem. Skoro jednak nie o to chodziło, to do samej moderacji nic nie mam, natomiast atmosfera na forum - no cóż, to już zależy od userów.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy powinien być w pierwszej kolejności moderatorem swoich własnych postów. Zanim naciśnie się magiczny przycisk NAPISZ, warto przeczytać post dwa, trzy razy, zastanowić się chwilę nad jego treścią oraz nad tym, jakie konsekwencje będzie miało to, co się napisze.

Szacunek dla odmiennych poglądów, odrobina poczucia humoru, dystansu do siebie - to wszystko przyprawione szczyptą samodyscypliny - to moim zdaniem podstawa, niezbędna do tego, by na Forum żyło się lepiej... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze napisane, polać mu :lol:

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.