Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ross74

Klub Miłośników Zegarków Delbana

Rekomendowane odpowiedzi

To znaczy że tarcza oryginalna ? bo po kupnie były znaki zapytania  :)

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę się napatrzyć na ta czarną i przyznam się szczerze, że nie wiem czy jest to oryginalna czarna tarcza czy malowanka. Zdjęcia w dużym powiększeniu, choć pewnie będzie to trudno jednoznacznie potwierdzić. Ciekawe jak wygląda tarcza od spodu. Ten kto ma ją w ręku, temu jest teoretycznie łatwiej dokonać oceny. Tak na kanwie tego przypadku przypomniał mi sie pomysł zorganizowania spotkania Delbanowców gdzieś po środku osób zainteresowanych w jesienną sobotę lub niedzielę. Co o tym sądzicie?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pawelmcstock

Tarcza rzeczywiście rewelacyjna. Z sekundnika odpadło trochę czerwonej farby, można spróbować uzupełnić. Przez grzeczność, napiszę, że koperta przed chromowaniem była mocno spolerowana i utraciła pierwotny kształt. Szczególnie to widać na uchach. 

Nie jestem pewien czy koperta bardzo ucierpiała, choć faktycznie na wysokości między 9 a 10 zgubił się rowek przy ringu wokół szkiełka... Natomiast uniknięto najgorszego - całkowitego wyoblenia po całości. 

No cóż, koperta jak widać na zdjęciu wyżej była już całkiem nieapetyczna. Tym razem nie dało się już nic innego zrobić jak tylko ją na nowo pochromować, a to wiadomo zawsze przynosi jakieś szkody oryginalnemu kształtowi koperty... :(

Na szczęście na pierwszy rzut oka nie wygląda źle ;)

Pozdrawiam!

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś to wiesz. Moja babcia zwykła mówić: "mądry nie zauważy a głupi powie, że tak ma być".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi o negatywna opinię, wręcz przeciwnie, zegarek jest wyjątkowy i szczerze gratuluję a nawet trochę zazdroszczę. Zgadzam się, że prawie każde chromowanie niesie za sobą  ryzyko utraty kształtów (sam mam kilka kopert Delban po chromowaniu i niektóre z nich wyglądają całkiem przyzwoicie, a niektóre fatalnie i nie chodzi mi o część główna koperty lecz o to co dzieje się z uchami). I tak na zakończenie, nie problem w tym by nie zauważyć, ale sztuka w tym, by zbierając być świadomym co się posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie problem w tym by nie zauważyć, ale sztuka w tym, by zbierając być świadomym co się posiada.

Mądrego to i miło poczytać ;)

A co do spotkania - jestem za. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś po środku, to chyba w Łodzi ? . Z tematu jest tu nas trzech  :)

Edit a może jak tu widzę czterech  :D

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pawelmcstocks

Piekna choć ta renowacja koperty, sam jestem przeciwnikiem takich ruchów.

Sławek fajna para

Co do spotkania to jak to ktoś mówił, jestem za a nawet przeciw, tyle że musialbym wiedzieć troszkę wcześniej gdyż pracuję w także w soboty i niedziele, i trzeba by ułożyć grafik.

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propozycja spotkania to nic na teraz,po prostu uczestniczę dość często w spotkaniach warsztatowych i jest super atmosfera. Łódź fajne miasto, ale myślałem raczej o W-wie. Każdemu łatwo dojechać, a mógłbym pogadać z Szefostwem i moglibyśmy zacząć w Cechu Rzemiosł (sala muzealna z zegarami) miejsce do pogadania również jest.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy że tarcza oryginalna ? bo po kupnie były znaki zapytania  :)

Sławek czy ta czarnulka to ta sama co była na all.... 27.07 ??? :blink::wacko:

Bo pozwoliłem sobie na ....

post-48480-0-46470100-1438924013.jpg

Według mnie to są dwa różne zegarki , a majster koronkę wymieniał ?

Propozycja spotkania to nic na teraz,po prostu uczestniczę dość często w spotkaniach warsztatowych i jest super atmosfera. Łódź fajne miasto, ale myślałem raczej o W-wie. Każdemu łatwo dojechać, a mógłbym pogadać z Szefostwem i moglibyśmy zacząć w Cechu Rzemiosł (sala muzealna z zegarami) miejsce do pogadania również jest.  

Jak dla mnie do zaakceptowania tylko gdzie ta Warszawa jest ??? :):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jurek sugerujesz że zamienił tarczę w tej małej czarnulce ? , Numer dekla się zgadza , kornkę jak pisałem sam podmieniłem

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . Ja czekałem 10 dni z miejscowości  Dąbie. Z All... W końcu zajrzałem do jego profilu , teraz tam są telefony . Zadzwoniłem a , gość mieszkał w łodzi i nazajutrz dowiózł mi go do domu  osobiście.

Jak już jestem to wrzucę świeżynkę z Anglii dzisiaj doszła w 6 dni . Felsa 456 N . resztki sygnatury na koronce i do wymiany szkiełko , ale to jak zegarmistrz wróci z urlopu i coś nie tak z sekundnikiem chyba nieoryginalny

, ale sami powiecie. Ale powiem szczerze za 120 zł z przesyłką trudno tu coś się żalić i narzekać

Wrzucę fotki po SPA i samą tarczę Muszę gruszkę do dmuchania sobie kupić , bo Mi jakieś paprochy osiadają na tarczy  <_<

post-38106-0-38273500-1438937874_thumb.jpeg

post-38106-0-80182800-1438937891_thumb.jpeg

post-38106-0-10935800-1438937907_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jurek sugerujesz że zamienił tarczę w tej małej czarnulce ? , Numer dekla się zgadza , kornkę jak pisałem sam podmieniłem

No jeśli to ta sama ?? :blink::wacko:

Mi to wygląda jakby ta tarcza miała kontakt z czymś z czym nie powinna mieć.

To nawet przeglądając pozostałe zdjęcia sprzedawcy to ..... ja widzę nadal dwie różne ,

Może koledzy jeszcze się wypowiedzą

A czarna super :):D chociaż kiedyś pisałeś że wolisz blondynki  :lol:  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem do gościa i mówi że to ta sama , wysłałem Mu na e-mail zdjęcia te co na poście Mówi że miał ją 6 lat i nic przy niej nie robił , ale to są Jego słowa . Sam nie wiem co o tym myśleć

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej jeszcze raz obok siebie( w jednym poście) te zdjęcia, będzie łatwiej porównać. Nie wiem czy zamienione, być może wszystko jest OK, ale uszkodzenia na tej czarnej są tak dziwne, że warto sie temu przyjrzeć dokładniej. Może była kąpana w jakiejś chemii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek, z całą pewnością to ta sama tarcza. Na drugim zdjęciu przy powiększeniu widać wyraźnie te same mankamenty, zwłaszcza w okolicy 7 i 8.

Po prostu inne światło, parametry i ustawienia aparatu (może celowe) i zdjecia są już inne.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maleno 
Gratuluję nabytku

Arek masz rację , czyli mistrz ?? sprzedaży
Tak jak ten mój od czarnulki czekam nadal i nic :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A założyłeś spór i wysłałeś mu kopię ?

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy, kiedy był zakup?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup był 02.07 spór na al....już trwa, gościowi zablokowali konto, a na moje meile nie odpisuje. Do końca sporu zostało chyba jeszcze 15 dni. Jak nic nie będzie to przejdę się na policję, niby kwota nieduża ale zobaczymy co powiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wstawiam tą o którą rozegrała się potrójna bratobójcza bitwa Felsa 465 N. Klasyczna 33 mm be koronki

post-38106-0-57783600-1438970635_thumb.jpeg

post-38106-0-72758600-1438970663_thumb.jpeg

post-38106-0-20548700-1438970688_thumb.jpeg

post-38106-0-18793400-1438970706_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co z Nią zrobię, to raczej zdobycz dla tego kto potrafi o nią zadbać i poczyścić

post-38106-0-89408100-1438970964_thumb.jpeg

post-38106-0-09626500-1438970977_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi