Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe paski od Andrzeja to nowe życie dla zegarka :)

Poekna rzecz... i zegarek i pasek. Gratuluje. Prezentuje sie świetnie.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe fotki delbany wrzuciłem do  drugiego tematu , żeby tu nie bałaganić już

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny ten paseczek, gratuluję zestawu.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No paseczek super.

JT dla podgrzania atmosfery jutro pokaże cześć ,bo najpierw muszę ją przejrzeć, uzupełnić kamień w mostku balansu i chyba dobrać pierścień mocujący.

Także roboty jak dla mnie amatora dużo a to nie pierwszy który jest obrabiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyliście na te zdjęcia w powiększeniu na drugim temacie ? malowana czy czyszczona  :(

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już się wyprodukowałem, wiec moje zdanie możesz poznać ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sawciu, wiele wskazuje, że może być po prostu dobrze umyta, ale nadal chętnie zobaczyłbym ją poza kopertą i może dodatkowo wyraźne makro indeksu 6 i krawędzi.

Jerzyk, zaciekawiłeś mnie tym zakupem na GSW.

A i proszę pokarzę i ja moją wtopę na zeszłorocznym zakupie Na GSW . Ale i ten eksponat mnie też cieszy :P

post-48480-0-85306600-1443252827_thumb.jpg

I serduszko

post-48480-0-67605200-1443252874_thumb.jpg

A tu fragmencik tegorocznej GSW

post-48480-0-66320900-1443252927.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuciłem lupy jedną w drugą = x 30 . I chyba jest niedobrze , pełno micro wżerów na tarczy pokryte farbą  :( Czyli chyba świetnie odrestaurowana tarcza , a nie o to Mi chodziło

Teraz znowu pytanie zostawić tak jak jest , czy puścić ją do ludzi np na Allegro ? Jestem ciekaw Waszych podpowiedzi  :rolleyes:

Puść do ludzi! Ucieszą się, mi nie robi malowanie byle by działało:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pusto tu u nas
Wszyscy na grzybach czy gdzieś tam ;)
Więc poruszę temat i pokaże choc miałem ją zaprezentować dopiero po SPA ale że tu pustki to  proszę .
Wyrwała sie niestety z kolejki

post-48480-0-75913100-1443600176_thumb.jpg

post-48480-0-63276000-1443600178_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna Jerzy. Nieźle zachowana koperta, tarcza i wskazówki. Ale widzę, że i mechanizm z należytym poszanowaniem był traktowany. śruba tiretu elegancka i nic nie poharatane.

Gratuluję. :)

To ja pokażę egzemplarz z takimi samymi wskazówkami. Trafił się bardzo ładnie zachowany zegarek z oryginalną koronką.

Na początek coś w scenerii jesiennej ;)

bo891_IMGP3796.JPG

ph890_IMGP3791.JPG

nf171_IMGP3800.JPG

io240_IMGP3801.JPG

I troszeczkę ekshibicjonizmu ;)

lj212_IMGP3763.JPG

zl391_IMGP3761.JPG

W środku standardowo - Felsa 465N

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Co najmniej 2 kalendarzowe zdjęcia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja Arku piękniejsza , sam się na nią zasadzałem ale jakoś odpuściłem , i jeszcze koronka z logo .
Ktoś chyba przez większość czasu ją w pudełku przetrzymywał i zakładał od wielkiego dzwonu.

Ale już ten ostatni zakup ;) z tego co widzę to chyba jako dawca? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co najmniej 2 kalendarzowe zdjęcia:)

O, to..to! :wub:  :)

Ja swoimi,

to co najwyżej gwóźdź

w kibelku mogę uzupełniać.  :(

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, Delbana sliczna.

Po drugie bardzo ładne zdjęcia pokazujące zegarek w ciekawym otoczeniu i kolejne zdjecia skupione na szczegółach. 

A po trzecie, to właśnie takie pokazywanie tarczy i szczegółów jednoznacznie rozwiewa wszelkie wątpliwości co do oryginalności poszczególnych części. Tutaj wyraźnie widać i piękno tarczy i ślady czasu potwierdzające oryginalność.

Gratulacje.

Jerzy wrzuć zdjęcia tarczy bez szkiełka, to jest bardzo fajna tarcza, a i stan jest bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym kalendarzem, to trochę na wyrost, ale dziękuję za miłe słowa :)

Pomyślałem sobie, że specjalny zegarek (w mojej kolekcji) potrzebuje specjalnej oprawy :)

Ale już ten ostatni zakup ;) z tego co widzę to chyba jako dawca? :P

Ano nikt nie chciał to przygarnąłem. ;)

Faktycznie może się przydać na części :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Brawo Arek piękny sikorek i nie musisz udowadniać sobie i innym czy oryginalny  :) . Zdjęcia też robią wrażenie 

Jurek Twoja też fajna :) , wczoraj podobny murzynek poszedł na pewnym forum za 70 Euro bez wysyłki  :D

Mnie tyż robota przygniotła , ale przyszło coś takiego . Nie wiem czy powinien mieć sekundnik i czy jest to oryginał  ? Werk AS 1524/25 z szlifem słonecznym , wziąłem do pary do tej z złotym szlifem

post-38106-0-47067400-1443627759_thumb.jpeg

post-38106-0-33795200-1443627774_thumb.jpeg

post-38106-0-77138500-1443627790_thumb.jpeg

post-38106-0-08918800-1443627805_thumb.jpeg

post-38106-0-03644300-1443627841_thumb.jpeg

post-38106-0-38792800-1443627858_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i Edit 2. siostrzyczki

post-38106-0-24869600-1443627929_thumb.jpeg

post-38106-0-06755300-1443627940_thumb.jpeg

post-38106-0-03495100-1443628764_thumb.jpeg

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Loituma, przepiękna jesienna sesja zdjęciowa! :D Ależ klimatycznie!

Ja zaś wracam do Tematu z już trzecią moją Delbanką. Tym razem niestety z oryginału niewiele pozostało. Ktoś przede mną już odnawiał kopertę i niestety mocno ją wyoblił. Ja zaś byłem zmuszony do renowacji tarczy. Ta wyszła chyba nie najgorzej. Tak jak moja poprzednia Delbana, "mulatka" http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58714-pokażmy-swoje-delbany/?p=1514859, ta również jest z tzw dużej linii, około 35 mm bez koronki.

Na horyzoncie kolejna Delbana, tym razem ze standardowej linii, i ... w oryginalnym stanie zachowania! :D

20151001_100835_zpspq2vsezw.jpg

20151001_095908_zpswyugo52s.jpg

20151001_100254_zps2my2ezql.jpg

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie za wiele można dodać do Twojej oceny. Może jedynie to, że koperta nie ma "kominka" (tuleja prowadząca wałek i zarazem stanowiąca wraz z oryginalna koronka element uszczelnienia koperty). Tarcza, widać, że odnowiona, ale nie szczypie w oczy ;) więc można przyjąć, że wyszła przyzwoicie. Gratuluje kolejnej Delbany, choć do oryginału jej trochę brakuje.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Brawo Arek piękny sikorek i nie musisz udowadniać sobie i innym czy oryginalny  :) . Zdjęcia też robią wrażenie 

Jurek Twoja też fajna :) , wczoraj podobny murzynek poszedł na pewnym forum za 70 Euro bez wysyłki  :D

Mnie tyż robota przygniotła , ale przyszło coś takiego . Nie wiem czy powinien mieć sekundnik i czy jest to oryginał  ? Werk AS 1524/25 z szlifem słonecznym , wziąłem do pary do tej z złotym szlifem

Sławek, ciekawa sprawa z tą twoją. Mechanizm AS 1525 posiada subsekundę. Czy Twój przełamany 24/25 posiada, to trzeba by się przyjrzeć, ale jestem skłonny twierdzić, że tak.

A jaki masz mechanizm w tej złotej?

@Loituma, przepiękna jesienna sesja zdjęciowa! :D Ależ klimatycznie!

Ja zaś wracam do Tematu z już trzecią moją Delbanką. Tym razem niestety z oryginału niewiele pozostało. Ktoś przede mną już odnawiał kopertę i niestety mocno ją wyoblił. Ja zaś byłem zmuszony do renowacji tarczy. Ta wyszła chyba nie najgorzej. Tak jak moja poprzednia Delbana, "mulatka" http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58714-pokażmy-swoje-delbany/?p=1514859, ta również jest z tzw dużej linii, około 35 mm bez koronki.

Na horyzoncie kolejna Delbana, tym razem ze standardowej linii, i ... w oryginalnym stanie zachowania! :D

Jak na renowację to zrobiona nie najgorzej. Może poza lumą w trójkątach. Bardzo fajny gilosz ma ta tarcza. Zdradzisz gdzie robiłeś renowację i za jakie pieniądze?

Jak już jest i tak tak odmalowana, to przydałoby się zrobić jej jeszcze wskazówki i może iść do garnituru :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie z tą kopertą. ;)

No, jak się przyjrzeć, to w sumie masz rację. :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek w tej złotej jest FHF 73-4 . Jeśli to składak to na szczęście dałem tylko 70 zł z USA z przesyłką , a koronka sygnowana to już połowa wartości  :D

post-38106-0-46259300-1443690125_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy wrzuć zdjęcia tarczy bez szkiełka, to jest bardzo fajna tarcza, a i stan jest bardzo dobry.

Ok 

Tamte były po to aby rozruszać ekipę :)

Fajnie wyszło , ale jak koledzy sugeruja rozejrzałbym się za kopertą ta jest mocno już zjechana , a i jak już zauważono luma we wskazówkach troszkę nie współgra ,

Kurde coś jest nie tak bo jak napiszę parę słów to samo mi sie wylogowywuje :(

Jest to wkurzające

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć jeszcze raz . Teraz trochę z innej beczki. :)  Rozmawiałem telefonicznie z gościem od gadżetów reklamowych dla Mojej firmy ( czapki koszulki polary  itp.)

I wpadł Mi pomysł zrobienia sobie czapeczki bejsbolowej z napisem i logiem Delbany  :) . Koszt samego projektu haftu komputerowego to 50 zł + czapeczka , ceny od 5 zł do 80 zł za sztukę ( za czystą ).

Postanowiłem że wezmę taką lub takie  w cenie 20-30 zł żeby szybko ją nie trafił szlag. Gość Mnie zapraszał do swojej firmy , bo sam jest jakoś powiązany z tą marką zegarków .

Jeżeli chodzi o projekt to myślałem o napisie DELBANA nad daszkiem i nad napisem zrobić wieżyczkę delbany. Gdyby ktoś chciał się do projektu przyłączyć to zapraszam . Może jakiś inny projekt napisu i loga ?

Myślałem o czapce koloru brązowego , czarnego ,lub granatowego i złotej lub żółtej nici. Ja się tam wybieram za tydzień , więc jest czas na wasze podpowiedzi , lub chęć uczestniczenia w tym fajnym projekcie .

Pozdrawiam Sławek z Łodzi

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi