Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Adam.

Mam nadzieje, że niedługo zobaczymy Twoje złote ręce w akcji :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcieć to móc!

Dasz radę :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przygarnąłem niedawno taką bidulkę:

Piękna robota Arku :)

Wiadomo że z patyną tarcza ma swój urok ale niestety nie zawsze możemy takie kupować ,

i trzeba sie złapać za czyszczenie .

A i artykuł niczego sobie , aż miło się czyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, dzięki. :)

Zawsze pozostaje nieukrywana satysfakcja i wielka radość, że udało się przywrócić na następne kilkadziesiąt lat kolejną Delbanę. ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet zalicytowalem ale tarcza mi nie grała a i chyba mechanizmu nie było

Pie..........e Hipolicie . Tarcza dziwna, do obejrzenia później . Werk jest w automacie i do tego miedziany  :P

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz w ogólnej pokazałem część dla przypomnienia
http://zegarkiclub.pl/forum/topic/126084-delbana-dyskusja-og%C3%B3lna/page-80?do=findComment&comment=1845458

A teraz możemy pojechać dalej , po demontażu werku oliwa była tak zalana i długo już se leżał że koła były posklejane , i gruba warstwa zaschniętego smaru jaki widać na tarczy pokrywał wszystkie koła jak i płyty .
Wszystko wyschło i pięknie cyka , no cóż nie wszystko dało sie usunąć ale i tak jestem hepi :)

post-48480-0-97884000-1477320079_thumb.jpg
post-48480-0-11326800-1477320081_thumb.jpg
post-48480-0-43736200-1477320082_thumb.jpg
post-48480-0-60836300-1477320083_thumb.jpg

Dodam że koronka oryginalna lecz wieża już tylko pod 4x jest widoczna ;)

A tak się porównują
post-48480-0-17664700-1477320085_thumb.jpg

Ciąg dalszy nastąpi , bo od lutego czekała na swoją kolej :ph34r: i wreszcie sie doczekała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jurek, super! Jak to dobrze, że te egzemplarze nie trafiają na śmietnik.

Ależ cieszy taka robota...

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie że cieszy , że mogą jeszcze zabłysnąć może nie pełnią blasku , ale jego częścią .
Cezary tak teraz wygląda bidulka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Jurku, z przyjemnością ogląda się Twoją pracę. Świadczy o pasji i przyjemności jaka Ci sprawia. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolegów , dzisiaj wrzucę taki automat . Wymiana szkiełka i czyszczenie werku i przegląd dopiero po powrocie majstra z sanatorium. Wszystko chodzi i buczy od ruchu i nakręcania .

Średnica bez koronki 33 mm .Werk AS 1361 N , ale wahnik jest od AS 1361.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&AS_1361

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&AS_1361N

Martwi Mnie brak sygnowania na wahniku i deklu , ale może takie były , ciężko Ją porównać do innych automatów 

Werk miedziany co było zaskoczeniem , czyli na bogato

Liczę na Wasze uwagi i spostrzeżenia 

post-38106-0-64181000-1477383926_thumb.jpg

post-38106-0-16618300-1477383970_thumb.jpg

post-38106-0-46217500-1477384007_thumb.jpg

post-38106-0-35480800-1477384046_thumb.jpg

post-38106-0-84213800-1477384075_thumb.jpg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawy model, rzadko spotykany, a szczerze powiedziawszy widzę taki po raz pierwszy. Stan też superowski, tylko gratulować. Jak wymienisz szkiełko i odświeżysz kopertę, będzie niesamowity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Sławuś znów pozamiatał... :blink:

Ja się poddaje... Nie przebiję  :D

Sławek!

Super egzemplarz! I mechanizm i tarcza! Rewelacja! Zazdraszczam jak nie wiem co brawo.gif

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A  Piotrek straszył że nie ma werku  :P  trzeba umieć przegrywać  :P  :D Kosz całkowity za zegarek + przelew zagraniczny i wysyłka 270 zł . Ryzyko się jednak opłaciło.Za gorsze parchy np na Olx liczą sobie więcej.

Po wczorajszym pewnym zakupie za psią kasę , spróbuje pozamiatać za 2-3 tygodnie znowu  :P  :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie straszyłem że nie ma werku tylko pisałem że nie było zdjęć mechanizmu na aukcji w związku z tym nie chciałem ryzykować. Kasa nie jest duża tylko czy to oryginał ? Moim zdaniem nie ale przekonać się na 100 procent będzie można jak się znajdzie drugi taki sam. Za moim poglądem przemawia: brak loga na deklu, brak sygnatury na wahniku. Poza tym nie widziałem jeszcze (ale ja krótko żyję  :D ) napisu Automatic w kolorze czarnym. Wszystkie jakie widziałem miały napis w kolorze czerwonym. Właśnie to powstrzymało mnie przed zakupem. 

Poza tym cieszę się że ten egzemplarz został kupiony przez naszego forumowicza a ja za zaoszczędzone korony kupiłem Delbanę Alarm. :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Sławek pojechałeś po bandzie .

Lecz już mnie na tyle znacie że obojętnie nie przejdę obok malowanki, i tak też teraz zrobię.

Musze stwierdzić że wydaje mi się na tfórczość , przyjrzyjcie się na napis Delbana i inne napisy w Swoich zegarkach ?

Jakieś spostrzeżenia.

Dzięki koledzy że ma uratowana przypadła do gustu.

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Poza tym nie widziałem jeszcze (ale ja krótko żyję  :D ) napisu Automatic w kolorze czarnym. Wszystkie jakie widziałem miały napis w kolorze czerwonym. (...)

Tutaj znalazłem jedną Delbanę z napisem Automatic w kolorze czarnym. Nie jestem takim ekspertem jak Wy, ale chyba z nią (jej zdjęcie w moim poście) wszystko ok.

Źródło: http://www.imgrum.net/media/1304582312637534244_2621443117

post-82877-0-42508700-1477421524.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest pojedynczy egzemplarz, nie ma z czym porównać. Trzeba poczekać na zdjęcia zrobione przez Sławka i jego ocenę.

No Sławek pojechałeś po bandzie .
Lecz już mnie na tyle znacie że obojętnie nie przejdę obok malowanki, i tak też teraz zrobię.
Musze stwierdzić że wydaje mi się na tfórczość , przyjrzyjcie się na napis Delbana i inne napisy w Swoich zegarkach ?
Jakieś spostrzeżenia.

Dzięki koledzy że ma uratowana przypadła do gustu.

To jest pojedynczy egzemplarz, nie ma z czym porównać. Trzeba poczekać na zdjęcia zrobione przez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolegów , dzisiaj wrzucę taki automat . Wymiana szkiełka i czyszczenie werku i przegląd dopiero po powrocie majstra z sanatorium. Wszystko chodzi i buczy od ruchu i nakręcania .

Średnica bez koronki 33 mm .Werk AS 1361 N , ale wahnik jest od AS 1361.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&AS_1361

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&AS_1361N

Martwi Mnie brak sygnowania na wahniku i deklu , ale może takie były , ciężko Ją porównać do innych automatów 

Werk miedziany co było zaskoczeniem , czyli na bogato

Liczę na Wasze uwagi i spostrzeżenia 

Ale panowie,tarcza malowanka Atlantikowska,werk belana coś w tym stylu,wskazówki od lagonda nie pasują do tej tarczy i koperta z innego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie zdjęcia Chcecie ? Tarczy ?

50 Cent  Możesz wrzucić jakąś tarczę Atlantica  z takim samym malowaniem ? ( napisami )

Jeśli to malowanka to stara , ale pomyślę co robić ? Może puszczę do ludzi  ? Albo zobaczę czy werk felsa 1560 z tarczą wejdzie  ? bo mam taką osobno 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż tą Delbanę z alarmem.

Do pokazu muszę ją pięknie wyrychtować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi