Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podobają mi się te czerwone zakończenia sekundowej wskazówki.

Miodzio.

Ranty są ok jutro uruchomię aparat i zrobię dobre foto.

Z kopertą wszystko w porządku, a koronka powinna rzeczywiście być złocona. Mam taka sama (tarcza inna).

na deklu to numer seryjny jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. W Delbanach na dekielkach bite były numery partii, ale nie ma żadnej ewidencji, przynajmniej nie chcą ich udostępnić. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek1a2b  opłaca Ci się kupować i sprzedawać te Delbanki ? Pytam się z ciekawości bo jeśli je kupujesz do w cenie do 50 zł to według Mnie można i tak . Ale jak drożej to jest sens się w to bawić ?

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arek1a2b  opłaca Ci się kupować i sprzedawać te Delbanki ? Pytam się z ciekawości bo jeśli je kupujesz do w cenie do 50 zł to według Mnie można i tak . Ale jak drożej to jest sens się w to bawić ?

Jak to kupować i sprzedawać?

Zabrzmiało to jak był bym profesjonalnym dealerem delban i innych.

Kupiłem ją od zegarmistrza który wycenił naprawę tej mojej.

A że dużo nie chciał to kupiłem - podoba mi się, ale też nie jestem zwolennikiem pozłacanych kopert to na pewno ją sprzedam , zarobie git nie zarobie tez dobrze ktoś będzie miał fajny zegarek. A co mam go wystawić na allegro to wole komuś z forum sprzedać bo jest bardzo ładny po czyszczeniu na gwarancji.

Gdyby mi zależało na kilku złotych to sprzedał bym ją godzinę po zakupie bo ten droższy zegarmistrz chciał odkupić ale nie sprzedałem jak mi wycenił naprawę tej poprzedniej.

Tarcza jest idealna te nie doskonałości to na szkiełku, w rzeczywistości nie widoczne ale fotka wyciągnęła je więc są.

I jak patrzę na zdjęcie to wygląda całkiem nie źle na nadgarstku a w rzeczywistości malutka jest.

post-61298-0-25233000-1478763041_thumb.jpg

post-61298-0-38432000-1478763045_thumb.jpg

post-61298-0-44031000-1478763050_thumb.jpg

post-61298-0-52289100-1478763054_thumb.jpg

post-61298-0-63221200-1478763059_thumb.jpg

post-61298-0-76157600-1478763065_thumb.jpg

post-61298-0-41054200-1478763071_thumb.jpg

post-61298-0-34930200-1478763075_thumb.jpg

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całość, oprócz koronki to oryginał

gratulacje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odszczekuję moje podejrzenia :)

W komputerze wygląda to zupełnie inaczej. :)

Bardzo ładny egzemplarz. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki dzięki mi też podoba się coraz bardziej i chyba znajdę dla niej miejsce u siebie.

Mam wyceny naprawy 

Fachowiec nr 1

150 zł za czyszczenie werku , naprawę wskazówek, wymianę szkiełka

Fachowiec nr 2

200zł czyszczenie werku, wymiana wskazówki sekundowej jak na oryginalną to dopłata 50 zł jak jakiś zamiennik ruski to za darmo, koronka 50 zł i ewentualnie pasek super ekstra za 70 zł :) iiiii UWAGA !!!!!!!!!!! szkiełko za darmo :))))) huraaaaaaaaaaaaaa

odpowiadam na swojego posta bo zapomniałem o jeszcze jednej istotnej kwestii wyceny 

Fachowiec nr dwa zaproponował renowacje koperty a mówiąc ściślej zaproponował mi sprzedaż swojej identycznej po chromowaniu czy czymś takim za 100 zł i w cenie zostawiam swoją starą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Bym zostawił tak jak teraz . Koperta oryginalnie złocona , chyba 10 micronów z cechą , a nie pozłacana na chromie w jakimś zakładzie 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fachowiec nr dwa zaproponował renowacje koperty a mówiąc ściślej zaproponował mi sprzedaż swojej identycznej po chromowaniu czy czymś takim za 100 zł i w cenie zostawiam swoją starą.

Dobre! :D

Dawno się tak przednie nie ubawiłem :D

Poprosimy adres tego jegomościa, żebyśmy wiedzieli które rejony Warszawy omijać szerokim łukiem.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Bym zostawił tak jak teraz . Koperta oryginalnie złocona , chyba 10 micronów z cechą , a nie pozłacana na chromie w jakimś zakładzie 

Tej złoconej dotykać nie będę szkoda by ją niszczyć.

A tyczyło się to tej babcinej ta zamiana ma koperty.

Dobre! :D

Dawno się tak przednie nie ubawiłem :D

Poprosimy adres tego jegomościa, żebyśmy wiedzieli które rejony Warszawy omijać szerokim łukiem.

Ul Dickensa (Ochota)  

nie wiem czy wolno mi więcej napisać

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mało tego zapewniał mnie że po takim lifcie ponad 1000 zł warta będzie :)

Może żeby nie było że same minusy na temat fachowca.

On zegarmistrzem jest dobrym i pod tym względem nawet bym go polecił, bo robi i trudne naprawy dorabia części itp. 

No ale zdzierca ( klientów swoich ma kiedy nie zajdę coś tam dłubie)

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy mam kolejną Delbanę 

Jest złocona w super stanie po konserwacji na rocznej gwarancji.

Tarcza nie ruszana wskazówki też.

Ładna  i już wszystko o niej napisano .

I dwie z tak skąpym opisem na tarczy jedna z fef 380 druga z 465

post-48480-0-34725600-1478778968_thumb.jpg

post-48480-0-26749600-1478778969_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę dzisiaj w domku i postanowiłem policzyć i przejrzeć cały dobytek Delbanowy , myślę kiedy ta 100 pęknie . A tu zaskoczenie na dzisiaj już 121 sztuk wszystkie inne.  :blink:

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę dzisiaj w domku i postanowiłem policzyć i przejrzeć cały dobytek Delbanowy , myślę kiedy ta 100 pęknie . A tu zaskoczenie na dzisiaj już 121 sztuk wszystkie inne.  :blink:

Podeślij jakieś fotki zbiorowe chętnie zawieszę oko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mało tego zapewniał mnie że po takim lifcie ponad 1000 zł warta będzie :)

Może żeby nie było że same minusy na temat fachowca.

On zegarmistrzem jest dobrym i pod tym względem nawet bym go polecił, bo robi i trudne naprawy dorabia części itp. 

No ale zdzierca ( klientów swoich ma kiedy nie zajdę coś tam dłubie)

Posłuchaj. Liczy się przede wszystkim oryginał. Bardziej ceniona jest koperta, oryginalna z kilkoma ubytkami niż odnowiona , zjechana na rantach. Nowy chrom też pozostawia wiele do życzenia zazwyczaj. To samo tyczy się tarczy. Odnowiona tarcza to tzw. malowanka bez większej wartości kolekcjonerskiej. Zrób tylko przegląd zegarka z czyszczeniem i smarowaniem, jeśli jest potrzeba wymień szkiełko i wskazówkę jeśli ktoś ma oryginalną. Nawet nie rób czyszczenia tarczy bo jak nie masz wprawy to pościerasz literki i stracisz bezpowrotnie oryginalny wygląd. Ja bym na twoim miejscu zrezygnował i z jedne go i z drugiego fachowca. A poszukał gdzieś starego zegarmistrza co nie wciska kitu. Najlepiej dziadka co siedzi gdzieś w lokalu 2m na 2 m w kamienicy.  Na wskazówkę możesz sam zapolować w internecie. Po prostu kupić trupka z ładną a wskazówką a resztę sprzedać jak się nie przyda. Albo pójść jeszcze raz i określić co ma być zrobione, a czego nie dotykać.Już tutaj koledzy pokazywali przypadki gdzie zegarmistrz tak się rozpędził, że nawet tarczę na zielono pomalował.

Edytowane przez krzysiekb321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tam naprawdę na czym oko zawiesić.

Nie sądziłem że delbany takie majstersztyki robiła, są kozackie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego Chrono muszę kupić jest naj wg mnie

post-61298-0-56268500-1478871549.jpeg

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temu misiu... temu misiu się mówi. :D

Bardzo ładny dziwak, albo i wcale nie dziwak. Od czasu do czasu pokazują się takowe, więc trochę tego było na rynku :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten drugi to dopiero dziwak .
Ktoś tarczę przykleił na butapren chyba .
Więc postanowiłem że jeśli to juz składak to złożę ją na werku felsy . ;):ph34r:
Efekt niebawem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za uznanie , aż się zarumieniłem  :D

Mam pytanie 

Czy ta zajefajna Delbana której zdjęcie zamieściłem bez pozwolenia właściciela i której właścicielem jesteś właśnie Ty :)

posiada typowy stoper z użyciem sekundowej wskazówki i i małej tarczki po prawej?

Pytam bo spotkałem podobny wynalazek ale zatrzymuje się mechanizm zegarka, i nie posiada on dodatkowych tarczek.

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lewa subtarczka to sekundnik, prawa to licznik minut stopera.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi