Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

@daniels36
I następna uratowana przed całkowitym zniszczeniem , gratulacje .

Leszek     piękny ten awtomacik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@daniels36

I następna uratowana przed całkowitym zniszczeniem , gratulacje .

Leszek     piękny ten awtomacik :D

niestety tarcza to malowanka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Oglądałem go wczoraj na żywo i uważam, że to nie jest malowanka. (Piszę o zegarku pokazanym przez Leszka)

Edytowane przez zasadas

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjechala do mnie dzisiaj taka slicznotka.Pomozecie stwierdzic czy wszystko z nia OK.

post-40159-0-91645600-1414757129_thumb.jpg

post-40159-0-97795300-1414757161_thumb.jpg

post-40159-0-13933300-1414757181_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie widziałem tutaj Delbanay na 25 kamykach. Tarcza jak i cały zegarek trochę znoszona ale i tak cieszy. Na dobrym chodzie.

IMG_0002.jpg

IMG_0005.jpg

IMG_0006.jpg

IMG_0007.jpg

IMG_0008.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jeszcze takiej nie widziałem. Mam wrażenie (jest to tylko przypuszczenie, nie poparte żadnymi argumentami) że ze wskazówkami jest coś nie tak. Mechanizm to któryś z AS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm to F 692. Wskazówki jak dla mnie oryginalne poza sekundą, która chyba powinna być krótsza (ale głowy nie dam bo brak materiału porównawczego). Ale za to koronka jak w Omedze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek całe życie się uczy. Nie sądziłem, że Bidynator był też w wersji z datownikiem. Koronka rzeczywiście świetna, charakterystycznie logowana i z bardzo rzadko spotykanym kształtem. Być może tylko sekundnik nie pasuje, ale nie ma z czym porównać. Muszę popatrzeć na Atlantica z podobnym układem indeksów i zobaczyć jak tam rozwiązana była długość wskazówek. Niemniej jednak gratuluję rzadkiego modelu.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o rzadkość to mam jeszcze coś takiego.

IMG_0010.jpg

IMG_0011.jpg

IMG_0012.jpg

IMG_0013.jpg

IMG_0014.jpg

Niestety jest to biedniejsza wersja bo ring się nie obraca. Zegarek na chodzie tylko źle poskładany. Jak się do niego dobiorę do wstawię wszystko na swoje miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No @puma ładne zegareczki .

A ten Voltige no to :wub: , perełka .
Choć na twoim miejscu w tej na 25 kamykach wywaliłbym bransolete , już widać działanie na uszy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy napiszcie czy to jest koperta z delbany.  mi osobiście nie bardzo wygląda na delbanowską 

post-59322-0-23176500-1416511332_thumb.jpg

post-59322-0-16408700-1416511361_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko mi po zdjęciach stwierdzić, ale na moje oko mam tez w takiej kopercie Delbane. Uszka mam podobnie zagięte, to chyba klasyczna koperta w Delbanach.

Ps. Korzystając z okazji szukam koperty w dobrym stanie, jakby ktoś coś to proszę PW  ;)

gallery_74509_1974_858733.jpg

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko mi po zdjęciach stwierdzić, ale na moje oko mam tez w takiej kopercie Delbane. Uszka mam podobnie zagięte, to chyba klasyczna koperta w Delbanach.

Ps. Korzystając z okazji szukam koperty w dobrym stanie, jakby ktoś coś to proszę PW  ;)

gallery_74509_1974_858733.jpg

Mam prawie identyczną, tylko tarcza jest gliszowana (tak to się chyba nazywa) i czerwonym sekundnikiem.

post-74520-0-93036600-1416574664_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to tylko MikeS ma kopertę nie rusaną ;):P , pozostałe są po ingerencji ( ale od Delbany )
Pitt55 fajna czarnulka tylko zmienić koronkę na oryginł oraz odpowiedni sekundnik i będzie miodzio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to tylko MikeS ma kopertę nie rusaną ;):P , pozostałe są po ingerencji ( ale od Delbany )

Pitt55 fajna czarnulka tylko zmienić koronkę na oryginł oraz odpowiedni sekundnik i będzie miodzio :)

Mam ją od kilku lat, wcześniej należała do ojca i ja sięgam pamięcią wstecz to wyglądała jak obecnie. Z tego co wiem ojciec ją dostał od kogoś i może ta osoba robiła naprawy. Postaram się dopytać.

Nie powiem, zaintrygowałeś mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ją od kilku lat, wcześniej należała do ojca i ja sięgam pamięcią wstecz to wyglądała jak obecnie. Z tego co wiem ojciec ją dostał od kogoś i może ta osoba robiła naprawy. Postaram się dopytać.

Nie powiem, zaintrygowałeś mnie.

Zgadzam się z Jerzykiem - koperta podlegała ingerencji, koronka i sekundnik nieoryginalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daniels - ta koperta w ogólnym zarysie wygląda jak od Delbany, jednak jej wizualny odbiór zakłóca dość silne, mechaniczne jej korygowanie. Może to wrażenie potęguje również zbyt wysokie szkiełko. Generalnie szczególnie bym się nad nią nie roztkliwiał - tarcza warszawska, wskazówki bez wypełnienia, sekundnik bez przeciwwagi, mechanizm to zagadka - całość raczej na dawcę części.

Mike - sekundnik właściwy tylko grota mu brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Delbanę z podobną kopertą do pokazanej, lecz moja była poddana nieudolnej renowacji. 

post-57210-0-92384000-1416646722_thumb.jpg

Edytowane przez zasadas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sekundnik jest ok kijowe zdjęcia dałem,mechanizm w 100% też ok teraz nie mogę dodać innych zdjęć bo z pracy dzwonią i muszę jechać

ps dawce wystawiłem na alledrogo jak wrócę to wystawię jeszcze jednego dziwoląga pseudo delbane ze wskazówkami od poljota :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puma - Automatic i Voltige - fajne zegarki. Głównie automatic z uwagi na mechanizm stosowany wówczas również w Glycine czy Enicar, czyli markach o niezłej renomie.

Edytowane przez John Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups sorki tak tak jasne ta co ma sekundnik bez przeciw wagi to miała najlepszą kopertę dla tego pytałem o kopertę bo przełożyłem to wszystko i pomału kompletuje jedną jeszcze będę musiał zrobić coś ze wskazówkami a tą co chodzi i kompletuje na razie wygląda tak 

post-59322-0-16974400-1416662192_thumb.jpg

post-59322-0-32699300-1416662219_thumb.jpg

post-59322-0-51642000-1416662265_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi