Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mapeth

Zegarek do ślubu

Rekomendowane odpowiedzi

A to nie, bez przesady :) Tak długo będę szukał zegarka "jedynego, na wiele, wiele lat" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także niebawem popełniam małżeństwo i planuje kupić jakis klasyczny zegar do smokingu i mój wybór padł na Certine Caimano na branzolecie, z tym że w dniu ślubu założe do niej czarny pach. Według mnie bardzo eleganci zegareczek o klasycznych wymiarach , a na codzień do trampek w opcji z branzoletą tez się nadaje. Jest wersja kwarcowa i automatyczna.

zegarek pierwsza klasa :)

wersja z czarną tarczą i na pasku skórzanym bardzo mnie się podoba

jedna rzecz mnie jedynie niepokoi - rozmiar zegarka

wymiary koperty to 38mm

rozmiar koperty niepokoił mnie już w kwarcowym tissocie z pierwszego posta, a tam było niecałe 40mm

a wspominam o tym, bo chłop o wzroście 190cm i wadze ok 100kg nie może mieć za małego zegarka :)

tak czy siak Certina mi się widzi i chętnie przyjrzę się jej z bliska podczas wizyty w salonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam 195 cm i 100 kg, ale uwazam ze do garniaka-smokingu chyba jednak pasuja bardziej mniejsze i delikatniejsze zegarki. Na codzien nosze Certine Square Chrono i jak ja zakladam pod koszule to denerwuje mnie to ze jest takim grubym zegarkiem i nie miesci sie pod mankietem. Do garniaka czy smokingu zegarki o taskich gabarytach dlatego wedlug mnie odpadaja, tym bardziej ze dochodzi koszula na spinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to co mi sie jeszcze podoba w Caimano to ze koronka jest "skosna" tak samo jak w Square i przez to wogle sie nie rysuje wlasnie od maknietow itp. Wystaje tylko szafirowe szkielko i przez to zegarek dlugo wyglada jak nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi rozmiarami nie ma co przesadzać, co innego zegarek do jeansów co innego na ślub, choć ma być uniwersalny ja brał bym właśnie 40mm.

Przy rozmiarze najlepiej kierować się nie modą a własnym gustem, niestety coraz częściej klubowicze argumentują słabość zegarka rozmiarem. Nie mówię żeby nosić 36 albo mniejsze, tre zegarki są dla kobiet. Ale jeśli jakiś zegarek jest męski, podoba nam się i ma 38 mm dlaczego by nie? Nie dyskryminujemy zegarków przez rozmiar :)

Tak więc Caimano jako delikatny zegarek do smokingu jest w sam raz. A DS First to 40 mm wiec tym bardziej nie powinno być zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze moje wymagania nieco ewoluowały i...

na ślubny zegarek zdecydowałem, że chcę automat :P

szkoda mi wywalać kupe (przynajmniej dla mnie) kasy na zegarek kwarcowy

im więcej szukam/przeglądam tym bardziej dochodzę do wniosku, że ciężko znaleźć w tym przedziale cenowym na tyle uniwersalny zegarek żeby zaspokoił moje gusta :)

obecnie na faworyta eleganckiego zegarka wyrasta Tissot Visodate

piękny, stonowany design, rozmiary ok, cena jeszcze by się mieściła

a na codzień, poza pracą, na luźne wypady prawdopodobnie wyląduje na łapie jakiś seikacz/casio z przyzwoitym kwarcem a zarazem niezabijającą mnie ceną :)

co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że obrałeś słuszny kierunek jeśli chodzi o mechaniczny zegarek.

A nie myślałeś o nakręcanym ręcznie zamiast automatu. W budżecie jaki planujesz przeznaczyć, biorąc pod uwagę, że na początku pisałeś o w miarę uniwersalnym zegarku, pomyśl np. o czymś takim:

4621429942_ddb288c9ab.jpg

260953d1267114669-archimede-deck-watch-archimede_deck_watch_ickler_photo.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za Tissotem + Seiko, moim zdaniem Visodate to jeden z najładniejszych tissotów, i właśnie dlatego że jest taki elegancki oraz pomimo to :P Choć Archimede jako uniwersalny też jest dobra opcją. Myśle jednak że takiej radości jak w pełni klasyczny zegarek nie da ci żaden uniwersalny. Jeśli chodzi o Tissota myślałeś o wersji w złocie czy srebrze?

Obejrzyj też TISSOT HERITAGE SOVEREIGN, podobny do Visodate, ale Jeszce trochę bardziej vintage.

Trudno było by mi się zdecydować.

post-22232-0-45089000-1331843917.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tutaj dla porównania Visodate (w stali):

post-22232-0-88130000-1331843918.jpg

I real foto:

post-22232-0-94523900-1331843920.jpg

post-22232-0-90133900-1331843922.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.