Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mapeth

Zegarek do ślubu

Rekomendowane odpowiedzi

wielkimi krokami zbliża się ten dzień, kiedy powiemy sobie z Moniką sakramentalne "TAK"

na tę okazję planuję zakup zegarka

budżet ok 1000 - 1500

polećcie coś dobrego, fajnego w tej cenie.

z moich wymagań to chyba tylko, żeby pasował zarówno do garniaka jak i do trampek ;)

ma być uniwersalny - klasyczny i sportowy

nie mam wymagań czy ma być automat czy kwarc, choć nie ukrywam, że ten pierwszy milej widziany

jak na razie mam jednego faworyta - Tissot na czarnym paseczku

macie może jakieś inne typy?

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie to może Tissot Le Locle Automatic,

ORIS BC3 Sportsman Day Date, chyba że na sportovo VOSTOK EUROPE Anchar

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny, ale dzisiaj takiego zakupił sobie jeden z moich dyrektorów i nie chcę go kopiować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może coś z Aerowatch? np REF. 46941 AA01

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VOSTOK EUROPE nie polecam.

Może jakaś Festina DS First?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina jak coś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina jak coś ;)

Oczywiście! Ale byk... ;)

Certina DS First.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywistym wyborem jest Tissot Visodate :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

certina ds 1 - zdecydowanie na tak, tylko trochę wykracza poza mój zakładany budżet :) chociaż zegarek jest niewątpliwie piękny

natomiast tissot visodate - bardzo ładny, ale moim zdaniem zbyt klasyczny

Vostoki jakoś mi nie leżą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

certina ds 1 - zdecydowanie na tak, tylko trochę wykracza poza mój zakładany budżet :) chociaż zegarek jest niewątpliwie piękny

natomiast tissot visodate - bardzo ładny, ale moim zdaniem zbyt klasyczny

Vostoki jakoś mi nie leżą

Jakieś chrono od ruskich? Striela? Poljot? Może coś z Archimede np Arcadia, albo Vintage ( jakoś mi się bardzo mocno zaczęły podobać). Może od Steinharta coś wybierzesz? A może Davosa? Tańsze Eposy? Wybór jest przeogromny :)

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS 1 i DS First, w dodatku w kwarcu to zupełnie inne zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS 1 i DS First, w dodatku w kwarcu to zupełnie inne zegarki.

Nikt nie twierdzi, że jest inaczej. Kolega nie upierał się, że ma to być zegarek mechaniczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mapeth napisał, że Certina DS1 wykracza poza jego budżet, na co odpisałeś:

Wykracza?Podałeś, że do 1500 zł. Tu jest za 1290.http://e-zegarek.pl/sklep/certina-149-strona1-certina-ds-first-1724.html

Stąd wywnioskowałem, że myślałeś że DS 1 i DS First to ta sama linia zegarków znajdując ofertę DS First w cenie założonej przez Mapetha.

Ale czy to jest istotne? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki, myślałem, że rozmawiamy o certinie ds1

ten model mi się podoba i ten model wykracza poza mój budżet

ds first nie do końca mnie przekonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS First fajnie się prezentuje, ale na taką uroczystość myślał bym raczej o zegarku na pasku, wydaje się bardziej elegancki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina bardzo fajna, szczegolnie ten starszy model, szkoda ze niedostepna w stanach

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS First fajnie się prezentuje, ale na taką uroczystość myślał bym raczej o zegarku na pasku, wydaje się bardziej elegancki :)

Kolega szuka zegarka uniwersalnego, który między innymi będzie mu towarzyszył podczas ślubu, ale zaraz po nim chciałby go ubrać np. do dżinsów czy krótkich spodenek i dlatego DS First wydał mi się idealny (kolega z sąsiedniego forum również poszukiwał EDC i padło na ten model). Można kupić wersję z bransoletą, na czas ślubu wrzucić na elegancki pasek, a po nim hop - na bransę z powrotem :)

@Robnyc- nawet nie wiem ile się naszukałem tego modelu :) Szkoda, że tak mało go wypuścili, bo jest bardzo ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także niebawem popełniam małżeństwo i planuje kupić jakis klasyczny zegar do smokingu i mój wybór padł na Certine Caimano na branzolecie, z tym że w dniu ślubu założe do niej czarny pach. Według mnie bardzo eleganci zegareczek o klasycznych wymiarach , a na codzień do trampek w opcji z branzoletą tez się nadaje. Jest wersja kwarcowa i automatyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caimano + trampki to dość odważne zestawienie :) Ale do smokingu jak najbardziej- świetny wybór! Delikatny zegarek o fajnej, klasycznej formie.

Przydałoby się przenieść ten temat do Zapytań Przed Zakupem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega szuka zegarka uniwersalnego, który między innymi będzie mu towarzyszył podczas ślubu, ale zaraz po nim chciałby go ubrać np. do dżinsów czy krótkich spodenek i dlatego DS First wydał mi się idealny (kolega z sąsiedniego forum również poszukiwał EDC i padło na ten model). Można kupić wersję z bransoletą, na czas ślubu wrzucić na elegancki pasek, a po nim hop - na bransę z powrotem :)

@Robnyc- nawet nie wiem ile się naszukałem tego modelu :) Szkoda, że tak mało go wypuścili, bo jest bardzo ciekawy.

to słabo szukałeś....był czas ze sporo było używek na allegro....zarówno w kwarcu jak i automacie :) w cenach poniżej 1000zl

PS. Fajnie wygląda na tym pasku co mu ''fundłeś''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kiedy były...widziałem tylko oferty archiwalne, a szukałem od ok. 3-4 tygodni. Chciałem nówkę, była w ofercie kilku sklepów internetowych, ale po zamówieniu od razu odpowiedź że model już niedostępny i wisi na stronie dla picu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kiedy były...widziałem tylko oferty archiwalne, a szukałem od ok. 3-4 tygodni. Chciałem nówkę, była w ofercie kilku sklepów internetowych, ale po zamówieniu od razu odpowiedź że model już niedostępny i wisi na stronie dla picu :)

aaaa 3-4 tygodnie to raczej krótki okres poszukiwawczy. Myślałem, że polowałeś od roku czy więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.