Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie tam pasek z MC nie jest potrzebny, za dużo kombinacji...

Wystarczą paski od Pattiniego :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko jeden postulat/prośbę - ustalcie z MC maksymalny czas realizacji zamówienia.

Obserwując wątek dot. Aquariusa widzę, że chłopaki zaczynają się ostro denerwować, bo podany termin okazuje się być nierealny.

Dlatego myślę, że lepiej będzie, jeśli nastawimy się np. na czas 4 m-cy niż 3... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

terminy imo są nie ważne, lepiej wszystko powoli i dokładnie dogadać, poza tym współpraca pol-rus i terminowość? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępnej wersji umowy MC podało, że wykonanie to maksymalnie 3 miesiące plus maksymalnie 3 tygodnie na EWENTUALNE nieprzewidziane przerwy - są święta w Polsce, później Prawosławni mają Swoje - zrozumiałe (z Rosji do Polski i z Szydłowa do mnie to może chwilę potrwać - więc jest to zrozumiałe.). Tak więc jest w miarę określony termin :lol: Parę szczegółów dogadać musimy, ale ogólnie rzecz biorąc umowa nie jest krzywdząca dla żadnej ze stron :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super, w takim razie planuję u siebie na ręku zobaczyć zegarek max pod koniec marca. Będzie prezent urodzinowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam nadzieję, że uda się przed 17 marca... bo to prezent na czterdziestkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niestety pojawiły się u mnie nieprzewidziane wydatki i każdy pieniądz obecnie mi się przyda, więc jeśli ktoś jest chętny, to nr 43 mogę odstąpić. Jeżeli ktoś jest chętny to proszę napisać w temacie albo na PW, obojętnie;)

edit: i jeszcze dopiszę, że jak chętnych nie będzie, to niech się grupa nie niepokoi, zapłacone jest i nie rezygnuję, projekt niezagrożony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, z żalem, ale okoliczności mnie do tego zmuszają :)

A jeśli chętny się nie znajdzie, to będę musiał poradzić sobie inaczej, a zegarek jednak trafi do mnie :)

Teraz jasne? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uminus, zdaje się, że kilka osób z listy rezerwowej się nie załapało. Napisz do nich. Jest duża szansa, że ktoś z nich chętnie odkupi Twój numerek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat koronek czytałem w internecie, widziałem tak uszkodzone zegarki na serwisach aukcyjnych i sam doświadczyłem tego dwa razy w jednym zegarku - tym (to ta sama koperta co w Szturmowiku, gwintowana tuleja koronki też, inna jest tylko sama koronka; zakończyłem sprawę darmową wymiana koronki na niezakręcaną, ale przy utracie nawet owych 3 ATM wodoszczelności, miałem dosyć wysyłania zegarka do serwisu). Nie podam Ci częstotliwości występowania tych uszkodzeń ale są one zauważalne, tzn. zdarzają się, widziałem co najmniej kilka, być może około 10.

W międzyczasie zmienił się mój stan wiedzy na temat awaryjności zakręcanych koronek w zegarkach Moscow Classic.

Otóż, jak na dzień dzisiejszych, awaria koronki wystąpiła w 100% moich zegarków tej firmy - czyli w dwóch. Dzisiaj odsyłam Wodołaza do serwisu.

Są dwie możliwości - albo ja jestem jakimś neandertalczykiem i niszczę gwinty (w co jednak wątpię gdyż w ciągu kilku lat używania Amfibii i Partnera Wostoka żadnych problemów nie miałem z zakręcanymi koronkami) albo po prostu koronka i jej trzpień (tuleja) są w zegarkach tej firmy po prostu dziadowskie...

Czytając te wypowiedzi zastanawiam się czy nie warto byłoby zwrócić uwagę MC na ten fakt i wymóc na nich by w przypadku naszej limitki lepiej się postarali i byśmy my takich przypadłości nie zaznali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając te wypowiedzi zastanawiam się czy nie warto byłoby zwrócić uwagę MC na ten fakt i wymóc na nich by w przypadku naszej limitki lepiej się postarali i byśmy my takich przypadłości nie zaznali?

Ewentualnie - może zrezygnować z zakręcanej koronki? W końcu i tak chyba nikt z nas nie będzie w tym zegarku pływał?

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie - może zrezygnować z zakręcanej koronki? W końcu i tak chyba nikt z nas nie będzie w tym zegarku pływał?

I to jest słuszna koncepcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niegłupi pomysł z tą koronką, żeby nie była zakręcana. Jeśli miałoby to wydłużyć jej trwałość (znaczy gwintu), to ja popieram ;) Oczywiście, jeśli dla MC nie będzie to stanowiło różnicy i nie będą z tego powodu kombinować z wydłużaniem terminu itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste konstrukcje są najtrwalsze :) .

Jeśli gwint jest zawodny- jestem za zwykłą koronką.

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za zakręcaną, tylko niech się wypowiedzą o tym co i jak, czemu był ten problem i jak często się psują. Najwyżej niech pomyślą nad lepszymi tulejkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Nie liczyłbym na wielkie innowacje dotyczące nowej wersji zakręcanej koronki (nieawaryjne),

po co zmuszać towarzyszy do tłumaczenia się dlaczego się psują.

Koncepcja koronki zwykłowej (jak mówi mój małoletni synek)jest jakby jedynie słuszną koncepcją, tak myślę :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zróbmy tak, że jak ktoś chce zakręcaną, to dostanie zakręcaną, jak nie, to nie i będzie sprawiedliwie. Założenie zwykłej koronki jest prostsze chyba, niż zrobienie zegarka z PVD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś jest chętny to ja również mogę odstąpić zamówiony zegarek - wersja PVD - w temacie proszę o kontakt na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) .. żeby się nie okazało, że na forum będzie kilka sztuk MC a reszta powędruje na Allegro w ręce jakiegoś parszywego ścierwa .

Chciałbym żeby ten zegarek w miarę możliwości był Nasz.

Co do koronki ... podesłałem info do MC i mają coś wymyślić, Szkoda z 2 strony tracić nawet te 3 ATM. Jednak o kurz i syf chodzi :)

Ja będę napierał na nich że jest to Custom i ma być za***isty i porządny i nie ma się co szczypać tylko do porządku to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.