Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

gwoli ścisłości, te zegarki (z całym szacunkiem dla piszących/zainteresowanych) mnie nie ruszają :), ale każda osoba która naskoczy na pilotującego Jimmiego, albo będzie tu pisać brednie dostanie ostrzeżenie - potraktujmy je jako żółtą kartkę. Przy dwóch żółtych wiadomo co jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać ze w porównaniu do Steinharta MC jest błyskawiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwoli ścisłości, te zegarki (z całym szacunkiem dla piszących/zainteresowanych) mnie nie ruszają :), ale każda osoba która naskoczy na pilotującego Jimmiego, albo będzie tu pisać brednie dostanie ostrzeżenie - potraktujmy je jako żółtą kartkę. Przy dwóch żółtych wiadomo co jest :)

To jest tylko zegarek. Jaki by on nie był, jest i będzie zegarkiem. Wartości (sentymentalnej) nabierze za dwadzieścia czy trzydzieści lat, na razie będzie cieszyć oko i wskazywać czas. Zegarek to nie kapliczka, do której miałbym się regularnie modlić - podobnie jak telewizor czy samochód (chociaż cały czas odnoszę wrażenie, że w naszym kraju auto jest przedmiotem luksusu, a jego właściciela trzeba opodatkować w każdy możliwy sposób, a na koniec zabronić wjazdu do centrum i poruszania się buspasem).

PS1

Co do Jimiego, to facetowi należy się duże piwo od każdego zainteresowanego zegarkiem, gdyż odwalił kawał dobrej roboty, pilotując cały projekt.

PS2

Tak na prawdę to ja już zapomniałem, o co z tym zegarkiem chodzi. Kasę zapłaciłem i cierpliwie czekam. Czekam na tyle długo, że też mnie ten zegarek już nie rusza. Co nie zmienia faktu, że chętnie będę go nosił, bo wbrew niektórym opiniom nie będzie ani badziewny, ani odpustowy. O ile się orientuję, każdy zainteresowany kupował go z własnej i nie przymuszonej woli, więc nie ma o co bić piany.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek to nie kapliczka, do której miałbym się regularnie modlić

to co Ty tu robisz :) pamiętam czasy sprzed kilku lat jak większość ówczesnych forumowiczów potrafiło 30min albo i więcej spędzić na macaniu, oglądaniu, dotykaniu, polerowaniu zegarka żeby tylko się nim nacieszyć - niektóre z nich były traktowane jako przedmiot kultu. Ale koniec OT, w razie czego post do wycięcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co Ty tu robisz :) pamiętam czasy sprzed kilku lat jak większość ówczesnych forumowiczów potrafiło 30min albo i więcej spędzić na macaniu, oglądaniu, dotykaniu, polerowaniu zegarka żeby tylko się nim nacieszyć - niektóre z nich były traktowane jako przedmiot kultu.

Aj, bida z tymi niedobitkami natchnionych zegarkomaniaków; patrz, Krzysiu, jak byk stoi napisane: hobby: gadżety.

A ty wyjeżdżasz z magią, świętymi Graalami, Ziemią Ojców niemalże :D

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co Ty tu robisz :)

O to samo bym mógł zapytać. Skoro to tylko zegarek a całe te oczekiwanie, projektowanie, otoczka nie ma znaczenia to po co brać udział w projekcie? Gdybym tak do tego podchodził to na pewno bym tego zegarka nie kupił bo i po co miałbym czekać rok czy dwa skoro "to tylko zegarek" i równie dobrze mógłbym pójść do sklepu i od zaraz mieć "tylko zegarek" :rolleyes:

pamiętam czasy sprzed kilku lat jak większość ówczesnych forumowiczów potrafiło 30min albo i więcej spędzić na macaniu, oglądaniu, dotykaniu, polerowaniu zegarka żeby tylko się nim nacieszyć - niektóre z nich były traktowane jako przedmiot kultu. Ale koniec OT, w razie czego post do wycięcia :)

Myślę, że u mnie tak to będzie wyglądało jak w końcu do mnie dotrze. Już się nie mogę doczekać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystając, że na forum jest przedstawiciel MC, zorientowany w temacie zegarków, chciałbym się spytać jakie jest ostateczne zdanie MC w sprawie wodoszczelności zegarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystając, że na forum jest przedstawiciel MC, zorientowany w temacie zegarków, chciałbym się spytać jakie jest ostateczne zdanie MC w sprawie wodoszczelności zegarków?

Jeżeli chodzi o wodoszczelność to będzie dokładnie tak jak w umowie. 3 ATM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie: czy w ciagu najbliższego tygodnia można liczyć na wysyłkę? Jestem chwilowo w Polsce i od lutego po cichu liczyłem ze uda mi się właśnie przechwycić zegarek, stąd też i moje pytanie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do pytania, czy jest jakaś szansa na dostawę zegarków u nas do piątku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając na uwadze strajki i protesty celników i bajzlu ,który się tam narobił to chyba nic z tego <_<

Sam czekam w pracy na 3 przesyłki z Azji i czarno widzę terminy dla odbiorców :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając na uwadze strajki i protesty celników i bajzlu ,który się tam narobił...

Jimi, może i my zaprotestujemy i zastrajkujemy przeciwko ich strajkowi i protestom. :D A o co im chodzi? Nam szłoby o nasze zegarki zalegające w ich magazynach. Ale każdy strajk sie kiedyś kończy, ... byle nie stanem wojennym :(

pozdrawiam i cierpliwości życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o równe traktowanie służb mundurowych i ich przywilejów szczególnie tych emerytalnych. Służba celna jest tutaj pomijana.

Choć dzisiaj się dopiero to zaczęło 2godz akcją ostrzegawczą ;)

sorry za offa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o równe traktowanie służb mundurowych i ich przywilejów szczególnie tych emerytalnych. Służba celna jest tutaj pomijana.

Choć dzisiaj się dopiero to zaczęło 2godz akcją ostrzegawczą ;)

sorry za offa.

Spoko, ja ich rozumiem i się z nimi zgadzam.

Mają rację, im TEŻ się należy godna emerytura ...

Ale dlaczego muszą to robić Właśnie TERAZ :lol: ??!!

Zegarki dalej na cle stoją . Najpierw celnicy Rosyjscy się ociągali a teraz nasi dają mocno popalić .

Mi na cle stoi też towar z Azji - już n-ty dzień i zaczynam liczyć straty ! :mellow: shit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strajk celników, przetrzymywanie na granicy... ok...

Czy Ty, Jimi, albo kolega Moscow Classic dysponujecie fotkami finalnych egzemplarzy? Chodzi mi krótko mówiąc o jakość nadruków, co do których zgłaszaliśmy zastrzeżenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pytanie, dziś odpowiedź :)

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pytanie, dziś odpowiedź :)

Czytając Twoje posty należy poddać w wątpliwość wiek który podałeś w profilu.

Osoba dorosła się tak nie zachowuje.

Najważniejsze to kogoś wyśmiać i wykpić...

I nie chodzi tylko o ten jeden temat.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Dotarły do mnie pytania na temat zdjęc tarczy po zmianach i tak w końcu dzisiaj po wczorajszym Dniu Zwycięstwa rano otrzymałem od kolegów z Rosji zdjęcie tarczy finalnej - przysłali obie, tą poprzednią również. Dzielę sie tymi zdjęciami z Wami.

post-49186-0-18530100-1336642835_thumb.jpg

tutaj nowa.

post-49186-0-09708700-1336642841_thumb.jpg

a tutaj poprzednia.

No a teraz najważniejsze. Zegarki przeszły odprawę celną i są w drodze do nas. Tak więc jak tylko dojdą to każdy egzemplarz sprawdzimy i gotowe. Jimi deklarował chęć przybycia osobistego i tak możemy ustalić że we wtorek od samego rana może być u nas. Istnieje również możliwość abyśmy wysłali poszczególne zegarki bezpośrednio do każdego z Was w cenie 23 zł za przesyłkę (kurier UPS). ale to już ustalajcie bezpośrednio z Jimim.

Pozdrawiam

Tomasz Gmaj

Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! W końcu konkretna wiadomość. Zaciskam palce i mam szczerą nadzieję, że przed przyszłym piątkowej zegareczki będą już u nas!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest znacznie lepiej, cieszę się :)

P.S. Zdaje się, że za przesyłkę już płaciliśmy, więc poczekamy na paczkę od JJ.

Edit: oczywiście mówię za siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę żeby szło przez Jimmiego bo i tak MC musiałoby potwierdzać z nim zgodność danych do wysyłki z danymi potencjalnego chętnego na jego posiadanie. I się zrobi w końcu bałagan nie do odkręcenia kto dostał a kto nie dostał i dlaczego. Jimmi jest gwarantem tego że przesyłka numeru limitki z paskami trafi do właściwej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, dokładnie nie ma sensu rozbijać wysyłki, bo to podwójny koszt

Chyba, że ktoś nie brał paska, to ew. mógłby brać wysyłkę bezpośrednio od Was. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MC musiałoby potwierdzać dane do wysyłki u Jimmiego tak czy inaczej. Ja nie zamawiałem paska ale spokojnie doczekam :).

Tak przy okazji skoro kolega z MC tu bywa to dopytam o możliwość bezpośredniego zakupu paska ktory był na egzemplarzu testowym. Można go jakoś u Was zakupić tak by już Jimmiemu tym głowy nie zawracać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.