Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moja paczka trafiła do Polski 15 czerwca i tego samego dnia status zmienił się na "wysłanie z ładunkiem". Możliwe, że poszła na cło i trwają procedury z tym związane, czy to dzieje się od razu po przyjęciu paczki w Polsce? Nie wiem czy mam się spodziewać dodatkowych opłat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie samego statusu nigdy do końca nie można być pewnym, ale na bazie moich doświadczeń wygląda na to, że paczka jest już w drodze do Ciebie i pewnie jutro albo pojutrze możesz spodziewać się listonosza. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UC Pocztowy ma kilka placówek w PL, w zależności gdzie mieszkasz - informacje znajdziesz w necie

"wysłanie z ładunkiem" zależy czy to wyjazd z, czy do placówki celnej - nie podałeś w jakim WER się znajduje

dopiero statusy "wprowadzenie do księgi oddawczej" i najlepiej "wydanie doręczycielowi" pozwalają spać spokojnie

poza tym istnieje status "zatrzymanie w CLE" - może nie pojawi się między wierszami i będzie tak jak pisze @Seven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Mój zegark miał taka trasę :) awizo jest w skrzynce

post-32507-0-78876200-1371480287_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Lublinie poczta nie ma UC, także już raczej możesz spać spokojnie. ;) Też mieszkam w lubelskim i wyjazd z Warszawy zawsze oznacza, że paczka leci już bezpośrednio do mojej mieściny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Moim zdaniem najpierw powinna trafić do głównej sortowni województwa a potem dalej na mniejszą pocztę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nigdy tak się nie zdarza, mimo że Lublin mam po drodze do Warszawy. Jedynie gdy coś wysyłam to czasami przechodzi przez WER Lublin. Może po prostu w tej sortowni występuje jakiś problem na linii rejestracja paczki - aktualizacja statusu, o ile to w ogóle możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to czekam dalej. Zegarek przebył 15tys km w 5 dni, a teraz możliwe, że zatrzymał się 4 km ode mnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczuszka wyglądała tak szare pudełeczko z tektury następnie pianka bąbelkowa a w niej kolejne pudełko plastikowe chyba a w niej zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o paczkę to w moim przypadku był to najpierw foliowy czarny woreczek szczelnie owinięty. Dodam, że nie wyglądał aby był gdzieś po drodze naruszony. Po otwarciu woreczka wyciągnąłem kwadratowy kartonik jakieś 15x12 cm. W kartonie szczelnie siedziało dość dobrze wyglądające metalowe pudełko z napisem SEIKO . Nie wiem czy to oryginalne opakowanie, ale wygląda dobrze. W środku pudełko ma cienką gumową-materiałowo wyściółkę. Sam zegarek siedzi w środku zapięty na poduszkę. Tej wyściółki nie jest zbyt wiele, ale zegarek siedzi w środku dość sztywno w związku z czym nie ma się jak poobijać. 

Ogólnie opakowanie oceniam na solidne 4 . 

Sam zegarek na razie rewelacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kartonie szczelnie siedziało dość dobrze wyglądające metalowe pudełko z napisem SEIKO . Nie wiem czy to oryginalne opakowanie,

zgodnie z adnotacją na stronie nie jest to oryginał,

ale nic straconego bo oryginalne też bez szału - tektura, i to wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dzisiaj doszedł, obyło się bez opłat. Nie należy do końca wierzyć w tracking bo nadal status paczki nie zmienił się. Sklep jak najbardziej polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Ja jutro odbieram paczkę z zegarkiem mam nadzieje że tym razem będzie z nim wszystko ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Sklep przysłał nowy zegarek :) więc śmiało mogę polecić ten sklep mimo przykrego zdarzenia które opisałem wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku dniach testów i obserwacji też mogę polecić ten sklep :)

Ja kupiłem seiko snk 807 i muszę powiedzieć, że przyszedł w stanie idealnym co więcej sprawuje się znakomicie. 

Po 3 dniach testów mogę stwierdzić, że późni się o 8 sekund na dobę co wydaje mi się bardzo dobrym wynikiem. 

Jako, że kupiłem ten zegarek niemal 3 razy taniej aniżeli w galerii handlowej w moim mieście to nabrałem ochoty 

na kolejny zakup :) W związku z tym mam do was pytanie 

Znacie może inny sklep godny polecenia sprzedający oryginalne chińskie zegarki ? ( Sea-gull , Rodina , Parnis  )? Najlepiej, żeby ktoś już tam kupował :) 

Interesowałby mnie też sklep z Orientam jak coś znacie to piszcie . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zamówiłem zegarek z mywatcheshub.com. Miałem co prawda pewne przeboje z kontem na ich stronie, bo dzień po złożeniu zamówienia nie mogłem się na nim zalogować. Jak się okazało - moje konto zostało z niewiadomych przyczyn usunięte :blink: Także się nie popisali. Również wyjaśnienia prowadzone drogą e-mailową na nic się nie zdały, ale nic to. Ważne, że dzień po złożeniu zamówienia otrzymałem numer przesyłki i teraz czekam aż zegarek dotrze do Polski (na stronie singapurskiej poczty ma status "despatched overseas").

I jeszcze śmieszna sprawa - założyłem ponownie konto na ich stronie, korzystając z tego samego loginu i hasła. Jakież było moje zdziwienie jak w zakładce "orders" zobaczyłem dane transakcji z jakimś Francuzem, który nota bene zamówił SKX'a 007 :)

Podsumowując, ze stroną sobie radzą średnio, ale wysyłka nastąpiła szybko, więc póki co mam do nich neutralny stosunek :)

Zobaczymy, co się będzie dalej działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odebrałem przesyłkę. Obyło się bez cła i VATu. Sklep zadeklarował na opakowaniu kwotę 81 dolarów (wartość zegarka 135 dolków) i opisał przesyłkę jako gift. Dodatkowo na przewieszce na zegarku zamalowali właściwą kwotę zakupu. Zegarek dotarł nienaruszony :)

Ogólnie sklep polecam. Jak jeszcze popracują nad działaniem strony, będzie super.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zamówiłem zegarek w wyżej wymienionym sklepie i dopiero po otrzymaniu maila zastanowiła mnie rzecz polskich znaków w nazwie miejscowości.

Ich strona posiada unicode czy trzeba im podesłać adres bez polskich znaków? Oczywiście adres w paypal wpisany z polskimi znakami i nigdy nie było z tym problemu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podasz bez polskich liter z poprawnym kodem pocztowym (bo głównie na tym opierają się systemy pocztowe) z dopiskiem Poland lub po prawidłowym wybraniu Kraju to też dojdzie!

To samo można stosować do Imion i Nazwisk.

W moim mieście UCPP święci wszystko jak leci nawet przy ekonomicznym  :(  :(  :(  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zamówiłem już mając wpisane ogonki w paypalu. W sumie nie odpisali nic, że nie rozumieją adresu to może sami sobie przerobią, w końcu to sklep międzynarodowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki, że zawsze wysyłają na adres podany właśnie na paypal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.