Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

Na dwa ten sam email poszedł i z komunikatu gmaila padła informacja ze [email protected] nie istnieje ;) a na sales poszło.

life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lada dzień powinieneś otrzymać standardową odpowiedź o treści "We are so sorry, we thought our system had send out the shipping information". :)

Skoro to gmail, to nie zapomnij o sprawdzaniu spamu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seven, nie dostałem standardowej wiadomości. Ba, nie dostałem żadnej! Dziś zapukał do mnie listonosz i zegarek jest na miejscu.

Dosyć dużym problemem dla mnie jest brak kontaktu ze sprzedającym. Na watchhubs.com kontakt dla odmiany był w tempie ekspresowym.

Przyszły kliencie, jesli nie lubisz kontaktów międzyludzkich, polecam stronę mywatcheshub. Napewno sie nie zrazisz i nie będziesz niepokojony zbędnymi mejlami od momentu zakupu, aż do otrzymania towaru.

Natomiast jesli chcesz pogadać ze sprzedawcą (co ma swoje plusy np. W postaci dodatkowego jeszcze rabatu) poszukaj innego sklepu.

mywatcheshub oceniam na 7 w skali filmwebu ;)

life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontakt to właśnie ich największa bolączka i jak widać, nawet z kiepskich standardów dało się zejść jeszcze niżej... Ale najważniejsze, że wszystko w porządku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam coprawda zegarka nie kupilem - ale za to napisalem do pana ze mają 3/4 zegarków out of stock i odpisał wieczorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie powyższego - mailowe powiadomienie o restocku ostatnio też nie działa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Hej czy ktoś mi może wytłumaczyć ile pay pall bierze za przewalutowanie? W necie są informację o 4% i 2,5%. Sprawdzałem kilka płatności przez PayPall i za każdym razem mam inne wyniki.

Przykładowa transakcja:

Łączna kwota: -$105,00 USD(równowartość -343,34 PLN)
Wysokość opłaty: $0,00 USD
Kwota netto: -$105,00 USD
Przeliczenie z: -343,34 PLN
Przeliczenie na: $105,00 USD
Kurs wymiany: 1 Złoty polski = 0,3058 Dolary amerykańskie

105 * 3,058 = 321,09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeliczyłeś w złą stronę.

1 / 0,3058 = 3,27

105 * 3,27 = 343,35

Natomiast te 3,27zł powinieneś porównać do średniego kursu z danego dnia, przy 4% powinno być ok. 3,14zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

105 * 3,058 = 321,09 

*4% prowizji 

czyli + 12,84

daje 333,93zł - i tyle własnie musiałbym im dzisiaj wpłacić, żeby kupić zegarek za 105$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Dzięki za pomoc Kierownik :) Burns - twój sposób jest chyba jednak zły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wycinek z mojego konta paypal na dzień dzisiejszy

lub jak ktoś woli 333,94 / 105 = 3,18 czyli po tyle jest paypalowy dolar

4% prowizji od 3,18 to 0,13gr

3,18 -0,13= 3,05 (czyli tak jak podają 0,3058 Dolary amerykańskie - reszta to zaokrąglenia na setnych po przecinku - chyba nie będziemy się o to spierać)

post-32788-0-96254100-1392895424.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A aktualny średni kurs wg wp.pl wynosi 3,0547zł.

+4% wychodzi 3,1769zł, w zaokrągleniu 3,18zł.

Kolega AdamB dokonał swojego zakupu przy wyższym kursie dolara, np. 2,5 tygodnia temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4pak Żubra poszedł się walić  :P  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą 4% od kilkunastu miliardów miesięcznie to kupa forsy. :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23% vat przy imporcie to są dopiero nieogranięte zera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się może orientuje co się dzieje ze sklepem? Wchodzę dzisiaj na stronkę, a tu zamiast mojego wymarzonego Seiko same Casio. Czy sklep ograniczył się do jednej tylko marki, czy to jakiś chwilowy błąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę czasu minęło od kiedy ostatni raz byłem na tej stronie, dlatego postanowiłem się pochwalić, że wczoraj nowy zegareczek zamówiłem w sklepie mywatcheshub.com . Już po kilku godzinach dostałem maila z potwierdzeniem nadania przesyłki, dlatego na razie wszystko ok.

Dam znać jak już przyjdzie, oczywiście jakaś fotka też się znajdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest............. dzisiaj punktualnie o 10:00 listonosz zapukał do drzwi i przekazał przesyłkę!

Transakcja w 100% przebiegła prawidłowo, także jak ktoś się zastanawia nad zakupem w tym sklepie to śmiało polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też dokonałem swojego pierwszego zakupu na mywatcheshub. Otrzymałem numer przesyłki (07.05.2014) i od tego czasu żadnej wiadomości, Możecie mi podpowiedzieć gdzie mogę cokolwiek się dowiedzieć o stanie tej przesyłki. Jej numer to: RA634550564SG

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki. A czy jestem w stanie stwierdzić gdzie w tej chwili znajduje się paczka? 

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Niestety nie. Jak paczka będzie w Polsce to pojawi się nowy wpis w wynikach wyszukiwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy powinienem się martwić, że jeszcze jej w Polsce nie ma (od 09.05.2014) czy to raczej normalne i uzbroić się w cierpliwość ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.