Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzywy

Zakupy na mywatcheshub.com

Rekomendowane odpowiedzi

A w razie zatrzymania przez celników muszę wysłać dowód płatności z paypal'a? Widzę, że sklep w razie czego przesłał mi fakturę na zadeklarowaną wartość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydruk zamówienia z mywatches + link do strony z ceną powinien wystarczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak se tłumacz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie to? tak się składa, że mówię to na swoim przykładzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ode mnie celnicy chcieli wydruk z paypala, Faktura od mywatches ich w ogóle nie interesowała.

Seiiko SNKE57, Seiko SNK803, Orient Sparta (EV0N002W), Orient Curator (FFD0J004W0), SeaGull 1963, Orient Bambino (SER2400EW0), Parnis Power Reserve Automatic B2, Gerlach RWD-6, Gerlach CWS Sokół 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowo podstawą jest dowod zaplaty , wyciąg z PayPal lub z karty.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się... Fakturę to sobie może napisać (spreparować) każdy. Interesują ich najczęściej "mocne dowody" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, teraz się zorientowałem, że podali mi dwa różne numery wysyłki. Inny jest w mailu, a inny w linku  :blink: . Tylko który jest poprawny?  :blink: Jeden widać w śledzeniu poczty singapurskiej, a o drugim cicho. Co gorsze "Shipping label" jest z numerem którego nie widać  :wacko: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie stresuj sie... Przy takiej ilości zamówień, jaką obsługują tego typu sklepy czasem są tego typu zamieszania. Zegarki spokojnie docierają do celu. Ja czasem w trackingu miałem info, że paczka została wysłana, a ona już była u mnie :) A przy jednym zakupie status "processing" wisiał przez pól roku.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, pojawił się nr z linku. Paczka jedzie do Brazylii. Mój "Shipping label" jest z numerem tej paczki brazylijskiej. Mam nadzieje, że nie pomylili zegarków.  :blink: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem, żeby się coś takiego wydarzyło... Choć nigdy nic nie wiadomo. Może zamiast zegarka za 100, czy 200 dolarów dostaniesz takiego za 500. Wtedy takie pomyłki są opłacalne :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, pojawił się nr z linku. Paczka jedzie do Brazylii. Mój "Shipping label" jest z numerem tej paczki brazylijskiej. Mam nadzieje, że nie pomylili zegarków.  :blink: 

W końcu mamy mundial :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

mam zamiar kupić na stronie watchhubs.com ten oto zegarek http://www.watchhubs.com/en/casio/706-casio-edifice-wave-ceptor-solar-smart-access-eqw-a1200db-1a-eqw-a1200db-1.html . Nie mam co liczyć na fartowne ominięcie nałożenia cła i vatu ? Przy takiej cenie zegarka będzie możliwe zadeklarowanie przesyłki na wartość około 70 dolarów ? Co zrobić , żeby zwiększyć szansę na nie oclenie oraz nie nałożenie vatu przez naszych kochanych celników ? Wiem jedno , żeby wybrać najtańszą opcję wysyłki , ale co dalej ? Dzięki z góry z pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

mam zamiar kupić na stronie watchhubs.com ten oto zegarek http://www.watchhubs.com/en/casio/706-casio-edifice-wave-ceptor-solar-smart-access-eqw-a1200db-1a-eqw-a1200db-1.html . Nie mam co liczyć na fartowne ominięcie nałożenia cła i vatu ? Przy takiej cenie zegarka będzie możliwe zadeklarowanie przesyłki na wartość około 70 dolarów ? Co zrobić , żeby zwiększyć szansę na nie oclenie oraz nie nałożenie vatu przez naszych kochanych celników ? Wiem jedno , żeby wybrać najtańszą opcję wysyłki , ale co dalej ? Dzięki z góry z pomoc .

Podstawą do opłat jest potwierdzenie zapłaty ( wyciąg z karty lub potwierdzenie z Pay Pal ) nie ma więc znaczenia co jest napisane na paczce jako wartość.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki za info. Co trzeba kliknąć na stronie watchhubs żeby wybrać opcję bez pudełka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem na mywatcheshub, wysłali w pudełku, na cle zatrzymali. Kupowałem na skywatches, wysłali w kopercie bąbelkowej, nie wzbudziło podejrzeń celników i doszło nie dość że bez cła, to bardzo szybko (z Singapuru w 5 dni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to działa również w drugą stronę, czyli chybił trafił.

przestańcie snuć teorie na ten temat,

płacenie podatku jest psim obowiązkiem czy to się komuś podoba czy nie, cieszyć się można dopiero po odebraniu a najlepiej po 6 miesiącach ...

wcześniej zawsze należy założyć koszty powiększone ~24%, żeby obliczyć max. cenę zakupu zegarka, uniknie się rozczarowania na rzecz miłego zaskoczenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie snuję teorii. Opisuję swoje doświadczenia. Z pudełkiem oclili, w kopercie nie wyłapali (i dobrze, bo był dużo droższy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mam wyjątkowego pecha. Zamówiłem zegarek 27 maja i oczywiście od razu zapłaciłem. Przesyłka była już w PL, ale z jakichś powodów odesłali ją z powrotem do SG. No i tak sobie od dwóch miesięcy koresponduję ze sklepem. Paczka już dawno jest w SG, ale wygląda na to, że nikt jej nie odebrał. Oczywiście założyłem już spór na pp i na dniach zamienię go w roszczenie. Ciekawe, ile będę czekał na zwrot kasy. Jestem zniesmaczony :( Choć chyba mój przypadek jest dość odosobniony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykra sprawa. Podobno odsyłają, kiedy uznają zegarek za podróbkę, chociaż kto ich tam wie. Ja już wielokrotnie robiłem (zwykle drobne) zakupy za granicą - zegarki, części do komputera, raz depilator laserowy ;-) i na szczęście nigdy nie miałem problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zakupie większej ilości są większe szanse na dodatkowe opłaty.

Najlepiej zamawiać pojedynczo. Nie robi to różnicy, gdyż wysyłka jest free.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja po dwóch miesiącach od złożenia zamówienia dostałem...z powrotem kasę, oczywiście bez prowizji PP, więc flaszka w plecy ;)

Zegarek zamówiłem w innym sklepie, może tym razem będę miał więcej szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja po dwóch miesiącach od złożenia zamówienia dostałem...z powrotem kasę, oczywiście bez prowizji PP, więc flaszka w plecy ;)

Zegarek zamówiłem w innym sklepie, może tym razem będę miał więcej szczęścia.

Poproś ok do rabatowy do kolejnej transakcji .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.