Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pajak80

Laptop...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów,jako że Toshiba małżonki padła śmiercią naturalną to wyciągnęła swoje ręce po moje Lenovo.

Więc do rzeczy:polecicie jakiś konkretny model Laptopa?

Żeby toto w miarę wydajne było,czasem zdjęcia w Photo Shopie obrobię,czasem gra jakaś nowa co by oko pocieszyć i to właściwie wszystko.

System obojętnie jaki-odnajdę się w każdym środowisku.

Budżet->nieprzekraczalne 3500pln .

Dzięki za wszelakie podpowiedzi.

Pozdrawiam.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Polecić mogę model, który posiadam od grudnia 2010r. Jest to ASUS X52JC. Intel Core i5 - 460M 2,53 GHz, HDD 500 GB, pamięć 3 GB, nVIDIA GeForce 310M 1 GB, przekątna 15,6" HD. Naprawdę porządny sprzęt. :D

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hp g6-1050 i3-380 2,53 ghz, 500 gb hdd , Radeon 6470 1gb 4gb RAM za 1899PLN - czysta okazja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam SAMSUNGA RF 710 Intel Core i5, 500GB praktycznie wszystko z aktualnych nowinek i przede wszystkim pancerna obudowa. A i 17 cali ekran LED. Posiadam i polecam. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2
,czasem gra jakaś nowa co by oko pocieszyć..

Alienware,używany oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to bralbym lenovo t410 lub t420. Na allegro mozna juz w cenie 3,5 tys cos wyszperac z prawdziwa gwarancja. Korzystasz z lenovo wiec wiesz ze to sprzet solidny. Sam nad takim mysle, na dellu vostro bardzo sie zawiodlem a latitiude troche za drogie.

Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecę Appla.

Najmniejszego 11" można wyrwać za mniej więcej taki budżet.

Jak potrzebować będzie większego ekranu to zawsze można podpiąć się pod stacjonarny.

Maki biją pecety na łeb...nie wspominając już o stabilności systemu.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daruj sobie HP o DELLa.

Ja bym sie trzymal Lenovo lub Toshiba - u nas w robocie mamy jedne i drugie i zero problemow. HP niestety robi sprzet kompatybilny sam z soba, DELL plynie z ceniami za czesci.

Poszukaj czegos takiego:

http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/lenovo-ideapad-y550p-59-036405-led.html

Jak poszukasz to znajdziesz za 3500zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym budzecie kup sobie cos z przekatna 14".....lub nawet 13.3".....byle mialo stacje dyskow CD....czasami sie jeszcze przydaje B) ja akurat jakos student wrzucam go do plecaka w etui....z torba sa wieczne kolopty B)

rok temu kupilem 14".....cieniutka i w metalowej obudowie....i przy takiej matrycy duzo mniej baterii "żre" :D wiem to z doswiadczenia.....a co do firmy to musisz sobie wedlug uznania wyszukac B)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....Ja bym sie trzymal Lenovo lub Toshiba...

Miałem Toshiba i bardzo się grzał, prawdopodobnie dlatego po 4 latach pracy na nim spaliła się płyta główna. Przesiadłem się na ASUSa X73S, za krótko go mam żeby coś się o nim rozpisywać, jedyny minus jak na razie to słabe głośniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Nie tyle co spaliła się płyta co klejony klocek grafy się odkleił.W takich wypadkach klocek można zdjąć i postawić na nowo na kulkach.Przypadłośc ta występuje w tanich seriach Tosiek(np seria A).Lepszym wyborem jest Asus ,ale i tu niektóre modele mają tendencje do padania mosfetów na płytach,zaś w netbookach tej firmy wieszych minusów nie stwierdziłem oprócz nie zawsze wchodzących znaków na klawiaturze i to było jednym z powodów dla których wróciłem do swojego woja pancernego prehistoryka Toughbooka CF-27.Apple(na intelach) mam w pracy i zamulają jak cholera,pozatym modele które posiadamy są nawet wytrzymałe,natomiast Delle tyrane przez uczniów sprawują się całkiem,całkiem.HP jak i Acery są dość awaryjne i krótko żyją - nie polecam.Można by się zastanawiać nad Lifebookiem od Fujitsu lecz tu budżet niestety zostanie przekroczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaido2 - rozbiorę go i sprawdzę grafikę jak mówisz, dzięki.

A co myślicie o laptopach Samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna ma.....touchpad jest swietny.....wyczuwa kazde nawet najdelikatniejsze muscniecie :lol: ogolnie obudowe ma plastykowa ale jest dobrej jakosci i fajnej faktury.....ogolnie z tego co widac Samsungi sa kapke drozsze od innych.....ale widac za co sie placi :P

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc!

Mocno zastanawiam się nad kupnem laptopa "17"-tki, w cenie 2500-3000PLN. Co polecacie,na jakie parametry zwrócić uwagę (jaki procesor,ile RAM etc). Dzięki

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc!

Mocno zastanawiam się nad kupnem laptopa "17"-tki, w cenie 2500-3000PLN. Co polecacie,na jakie parametry zwrócić uwagę (jaki procesor,ile RAM etc). Dzięki

musisz sprecyzować do czego ten laptop ma być, co i gdzie będziesz na nim robił

za 2500zł kupisz 17" do oglądania filmów i sprawdzania poczty, tylko przy tej drugiej opcji 17" to przynajmniej o 2 za dużo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert....tylko pamietaj ze te 17" niestety beda bardzo ciezkie i z czasem beda strasznie marnotrawily baterie :rolleyes:

ja bym polecil jakiegos HP Paviliona......bardzo dobra relacja ceny do jakosci wykonania :)

jezeli chcesz taniej to mozesz kupic jakiegos zwylego HP albo Compaqa z tymi samymi flaczkami ale w gorszej obudowie ;)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert....tylko pamietaj ze te 17" niestety beda bardzo ciezkie i z czasem beda strasznie marnotrawily baterie :rolleyes:

ja bym polecil jakiegos HP Paviliona......bardzo dobra relacja ceny do jakosci wykonania :)

jezeli chcesz taniej to mozesz kupic jakiegos zwylego HP albo Compaqa z tymi samymi flaczkami ale w gorszej obudowie ;)

z tym, że zależy do czego, bo jak do oglądania filmów, to Pavilion, a jak bardziej profesjonalna maszyna, to tylko Compaq... Pavilion nie robi np. matowej matrycy i nie wkłada kart Quadro

sam jestem w posiadaniu Compaqa 17"; chwalę sobie go bardzo, przede wszystkim za matrycę, a i osiągi, które były nieporównywalne w tej półce cenowej (6000-7000zł), kiedy go kupowałem; za przemawia jeszcze, albo przede wszystkim - 3-LETNIA gwarancja;

oczywiście za 2500-3000zł nie kupi się komputera profesjonalnego, tylko tak jak napisałem - "do filmów i internetu"

do filmów - pavilion

"ładny" na pokaz - sony vaio (będzie droższy od hp-ka, ale dużo ładniejszy) - te komputery są również godne polecenia i dobrze "zestawione", a za 2500-3000 można kupić coś rozsądnego nawet w autoryzowanym salonie sony

profesjonalny - Compaq

do internetu - przede wszystkim 13-15", bo tu bym stawiał na wygodę uzytkowania, ciężar i baterię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaproponuję Ci kilka przykładów - Sony i HP, to są wg. mnie firmy, które można polecić, przy czym sony będzie ciut droższe na takim samym zestawieniu, ale daje za to 2lata gwarancji; hp pavilion da tylko rok gwarancji;

http://www.agito.pl/...paign=wszystkie - sony

http://www.agito.pl/...paign=wszystkie - hp

http://www.agito.pl/...paign=wszystkie - hp pavilion dv7 z najnowszej serii

(wszystkie z jednego sklepu, żeby porównać ceny - nie mam interesu z tym sklepem :rolleyes: )

tutaj masz jeszcze paviliona z najnowszej serii, który o 100zł przekracza budżet, ale godny polecenia

http://sklep.sferis....dukt/42715.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jeszcze zareklamuję Samsunga RF711: w widełkach które podałeś dostaniesz procesor i5-2410M, GeForce'a 540M, 4-8 GB RAM, 500-640 GB HDD. Dopłacając 100-200 PLN zamiast i5 dostaniesz czterordzeniowego i7-2630M. Dwa lata gwarancji w zestawie.

Jako że RF711 to de facto RF710 z nowymi bebechami, to nie ma się czego obawiać w temacie jakości: RF710 jest już na rynku sporo czasu, a na forach na których bywam nie widać chóralnego narzekania na psucie się po okresie gwarancji, jak to często spotyka się przy Acerach.

Sam mam od 5 miesięcy RF511 i jestem bardzo zadowolony, rozsądne pieniądze, dobra jakość, czego chcieć więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Dzięki za podpowiedzi. Laptop ma nam (mnie i żonie) służyć do netu, czasem do filmu,żona też czasem pracuje w programach graficznych, wiec jakaś moc by się przydała. Co do 15 czy 17, powiedziałem o 17 bo tam chyba jest pełnowymiarowa klawiatura a nie jakaś pomniejszona, co też jest ważne.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Dzięki za podpowiedzi. Laptop ma nam (mnie i żonie) służyć do netu, czasem do filmu,żona też czasem pracuje w programach graficznych, wiec jakaś moc by się przydała. Co do 15 czy 17, powiedziałem o 17 bo tam chyba jest pełnowymiarowa klawiatura a nie jakaś pomniejszona, co też jest ważne.

No to do netu i filmów wszystkie powyższe są ok, z prostą grafiką też dadzą radę, ale już przy bardziej profesjonalnym wykorzystaniu trzeba szukać laptopa z matową matrycą trzymającą kolory i kartą NVidia Quadro, ale to koszt 6-12tys zł przy 17".

Co do klawiatury, to w 17" (ale nie wszystkich) klawiatura jest powiększona o klawiaturę numeryczną z prawej strony, a podstawowa klawiatura jest taka sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no 6-12 tys to zdecydowanie za dużo. Co do klawiatury bardziej chodzi mi o to by klawisze były mniej więcej takiej wielkości jak przy obecnych PC, ale to chyba standard (no że chyba w 15 zdarzają się mniejsze)

PS.Oboje lubimy z żoną dobry sprzęt, ale jednocześnie coś z tzw. niszy rynkowej :rolleyes:

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam HP. Straszna padaka (jakiś pavulon :rolleyes:). Po roku użytkowania padły kości RAM. Po niecałych 5 miesiącach wymieniany był dysk a tuż przed śmiercią pojawiła się przez środek matrycy linia żółto/niebieska o grubości 5 pixeli.

teraz od 6 m-cy jadę na Dellu vostro 3700 i jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam HP. Straszna padaka (jakiś pavulon :rolleyes:). Po roku użytkowania padły kości RAM. Po niecałych 5 miesiącach wymieniany był dysk a tuż przed śmiercią pojawiła się przez środek matrycy linia żółto/niebieska o grubości 5 pixeli.

teraz od 6 m-cy jadę na Dellu vostro 3700 i jestem bardzo zadowolony.

ja mam hp trzeci rok i jeszcze nic się nie popsuło, a wykorzystuje go wspomagająco do renderingów w 3d maxie, więc jest obciążany na 100%; co więcej bateria po prawie 3 latach trzyma prawie tak jak nowa (powiedzmy 80%)

fakt, że użytkuję Compaqa, a nie Paviliona

za to poprzedni miałem Toshibę i tej firmy nie polecę...

kości i dysku nie robi HP, tylko odpowiednio Hynix i Hitachi... to, że padło, to albo "nieszczęście 1/100" albo złe użytkowanie

moi koledzy po fachu pokupowali różne komputery i wiem, że Acer i Dell udało się spalić, hp-ki i sony działają bez zarzutu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Alinware, nowy model samsunga z matrycą RGB, czy ASUS Republic of Gamers. Jeśli chodzi o wydajność to to są najlepsze pozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.