Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Yaro

Nowa Omega 300M

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zna ktoś może ceny nowej 300M ?

ref. 212.30.41.20.03.001

REF. 212.30.41.20.01.003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13.600 zł. Widziana w Warszawie ( Arkadia Jubitom )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pojechali z cenami angry.gif .Dziadownia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt, trochę pojechali- w dodatku każda kolejna wersja trzysetki coraz mniej mi się podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi bardziej podoba się na zdjęciach na żywo według mnie traci, chociaż widziałem ją tylko w gablocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300 m za 13 600? I to nie chronograf tylko "zwyczajny"? :D

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie fal nic nie zastąpi. W tym był cały urok tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy 300m jest bardzo elegancki i czysty w formie. W sam raz dla Bonda :D

Miałem go na ręku kilka dni temu i ... zdjęcia bardziej zachęcają niż sam zegarek widziany na żywo.

Nie wiem jak długo tak będzie, jednak na razie obie wersje są dostepne równolegle więc nie powinno być problemu z wyborem - co kto woli :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam ten model "na wskroś" 300M "stare", uwielbiam. Miałem i Co-Axiala i w kwarcu. Nowej wersji jeszcze nie macałem, ale zrobię to niebawem. Tylko cena mnie<div>mocno bulwersuje i cała ta polityka cenowa Omegi.</div>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę, że inne marki też podnoszą ceny. Wszyscy widzą podwyżki w Omedze, a gdy inne marki podnoszą ceny to większość ma klapki na oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę, że inne marki też podnoszą ceny. Wszyscy widzą podwyżki w Omedze, a gdy inne marki podnoszą ceny to większość ma klapki na oczach.

Nie pojmuję dlaczego nowa wersja PO kosztuje prawie 20 tys. Absolutnie nie jest warta takiej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może powiem tak skoro nie pojmujesz. Dlaczego Rolex kosztuje jeszcze więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego nowa wersja PO kosztuje prawie 20 tys.

Seamaster Aqua Terra kosztuje nieco ponad 17 tys.

W PO dochodzi dodatkowo cztero krotnie większa klasa wodoszczelności, zawór helowy i krzemowa sprężyna balansu a różnica w cenie pomiędzy tymi modelami to ok 2000 zł.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie fal nic nie zastąpi. W tym był cały urok tego zegarka.

Też. Najpierw jak zamiast normalnych fajnych wskazówek wrzucili te łopaty, to pierwszy raz zegarek u mnie dużo stracił,

teraz jak wyrzucili fale, to kolejny raz odebrali mu sporo uroku. Łudziłem się, że gdy pokażą jego kolejną twarz,

to odrobinę zwiększą jego rozmiar, a tu taki strzał w potylicę- niestety teraz już chyba nikt i nic mnie nie przekona do trzysetki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Old vs New face to face tzn bok w bok :) sory że link a nie fotki ale jest ich sporo.

http://forums.watchu...new-606061.html

Świetne zdjęcia , od tej chwili podoba mi się bardziej nowa wersja :) ale .......... być może zmienię zdanie po pomacaniu :)

Dzięki za podesłanie tego linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, Oba są ładne. Nowa jest bardziej elegancka głównie za sprawą zwężonych czcionek na bezelu oraz jednolitej lustrzanej tarczy. Natomiast dekielek, zapięcie ładniejsze w starszej.

13 tys? No cóż Omega może sobie pozwolić na to jest obok Rolexa najbardziej rozpoznawalną marką...klienci zapłacą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak fal to jak dla mnie poważny minus, to był fajny wyróżnik tego modelu. Poza tym nie podoba mi się datownik. Stara 300-ka to moja ulubiona Omega i to ją wybrałbym na dzień dzisiejszy, nie nową i choć nowa jest ładna, a i elegancji też je nie można odmówić, dla mnie jednak to już nie to samo... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak fal to jak dla mnie poważny minus, to był fajny wyróżnik tego modelu. Poza tym nie podoba mi się datownik. Stara 300-ka to moja ulubiona Omega i to ją wybrałbym na dzień dzisiejszy, nie nową i choć nowa jest ładna, a i elegancji też je nie można odmówić, dla mnie jednak to już nie to samo... :)

Zastosowano pewien zabieg z tymi falami. W Nowej omedze zniknęły one z tarczy ale powróciły jako tło konika morskiego na deklu...więc jakieś nawiązanie jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się lustrzana tarcza, jej czysta forma i nowy bezel.

W przyszłym tygodniu postaram się pomacać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcia , od tej chwili podoba mi się bardziej nowa wersja :) ale .......... być może zmienię zdanie po pomacaniu :)

Dzięki za podesłanie tego linka.

No problem. Trzeba ją zobaczyć na ręku, po zobaczeniu w gablocie bezel jak dla mnie na duży plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastosowano pewien zabieg z tymi falami. W Nowej omedze zniknęły one z tarczy ale powróciły jako tło konika morskiego na deklu...więc jakieś nawiązanie jest ;)

Jednak częściej patrzy się na tarczę niż na dekiel :P Tak mi się wydaje :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomacałem. Definitywnie podoba mi się wersja nowa, szalenie elegancka w formie, bezel w ceramice robi wrażenie no i nowy odcień niebieskiego koloru. Do tej pory preferowałem wersję czarną he he ;)

To mam "zagrychę", kwestia czasu i będzie moja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa 300m sucks. Nie wiem jak taka lakierowana tarcza może być ładniejsza od tych klasycznych fal. Owszem, niektóre elementy bardziej mi się podobają w nowej wersji (np. obłe obramowanie datownika) ale tarcza+dekiel jest IMHO w starszej "trzysetce" duużo lepsza.

PS. Martwi mnie, że przez ten wzrost cen nowych 300M i PO ceny starych modeli również do góry... ehhh... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.