Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kawo

Louis Erard

Rekomendowane odpowiedzi

:) Panowie w pewnej seci są znaczące obniżki zegarków tej marki. Parę modeli mi się pododba. Pytanie: czy warto w tą markę wchodzić? Co o niej sądzicie?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam od roku La Sportiva GMT i nie narzekam,tez byly wtedy jakies promocje na pare modeli.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie jest przypadkiem tak że ta sieć będzie z tych zegarków "wychodzić" bo rabaty sięgają nawet 50% tak jak by wysprzedawali wszystko. Dziś na przykład mierzyłem pięknego garniturowca czarna tarcza ze szlifem białe indeksy i wskazówki, szafir, wr50, zapięcie motylkowe za jakieś 1200 pln... Cena listowa 2700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo prawdopodobne, podobny zabieg zastosowali w przypadku Eterny, chociaż rabaty nie były aż tak wysokie (chyba :) )

Też przez jakiś czas zastanawiałem się nad jednym z modeli Erarda, ale przez Carlita :) skończyło się na ML

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega zadał konkretne pytanie ale odpowiedzi już nie uzyskał...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka młoda, nieprestiżowa, mało rozpoznawalna.

Linia produktowa raczej nastawiona na nowoczesny wymiar klasyki, więc też nie dla każdego.

Z drugiej strony ceny robią się atrakcyjne.

Jeśli przeczytawszy powyższe zastrzeżenia zegarki nadal podobają się, to bierz. Jeśli się nie podobają, to nie bierz.

Wybór należy do Ciebie.

Szukaj jeszcze w outletach sieci A.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka młoda, nieprestiżowa, mało rozpoznawalna.

Właśnie słaba rozpoznawalność i brak prestiżu są głównymi problemami LE. Mam jeden egzemplarz LE i właściwie nie ma się do czego przyczepić, jeśli chodzi o jakość wykonania.

Po obniżce cen zakup LE wydaje się sensowny, choć i tak w przypadku odsprzedaży trzeba się liczyć ze sporą stratą. Oglądałem niedawno regulatora, który po obniżce kosztował coś koło 3300zł. Całkiem fajny, tylko tarcza jakoś mnie nie przekonuje

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś na ręce chce nosić fajnie wykonany zegarek w dobrej cenie, a nie prestiż + dodatki w postacie zegarka za kilka razy więcej to imo marka warta spróbowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj jeszcze w outletach sieci A.

Pozdrawiam

Iko

O jakiej sieci mówisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden model na bransolecie z serii Heritage mi się bardzo podobał, rozmiar jakoś 39, ciemno szara tarcza, rzymskie cyfry 12,3,6,9. Bardzo ładny, przeceniony na 1600 jakoś z 2700. Niestety zniknął, nigdzie go nie uświadczyłem. Ładna bestia była ze zdjęć a i trochę mniej oklepany niż Certina DS1, po obniżce zaś tańszy od niej.

Na pocieszenie kupiłem sobie jako pierwszy automat Wostoka Red Square i też jestem zadowolony, szczególnie z różnicy w cenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że A odchodzi od LE, sam mam jednego i jestem zadowolony.

W Klifie widziałem kilka zegarków tej marki dobrze przecenionych i których nie ma na stronie A..u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem ostatnio z osobą z sieci A i podobno nie wycofują się ze współpracy z Louisem Erardem a jedynie wyprzedawane są "stare" modele by oferować nowe kolekcje [choć na dobrą sprawę nie wiem na ile to wiarygodne ;)].

Co do niektórych przecenionych modeli ceny wydają się atrakcyjne, choć zegarka nie miałem okazji obejrzeć, więc na ten temat nie chciałbym się wypowiadać. Dla niektórych na plus może być mała rozponawalność marki.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość darekmp3

Na pewno fajna konkurencja dla Tissota, Certiny itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem ostatnio z osobą z sieci A i podobno nie wycofują się ze współpracy z Louisem Erardem a jedynie wyprzedawane są "stare" modele by oferować nowe kolekcje [choć na dobrą sprawę nie wiem na ile to wiarygodne ;)].

Co do niektórych przecenionych modeli ceny wydają się atrakcyjne, choć zegarka nie miałem okazji obejrzeć, więc na ten temat nie chciałbym się wypowiadać. Dla niektórych na plus może być mała rozponawalność marki.

No to chyba mało wiarygodne bo u mnie w mieście parę tygodni temu wyprzedali Erarda jego miejsce na półce zajęły TX, Aztorin itp.. ślad po nich zaginął :)

Mi osobiście podobają się ich klasyczne modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poszukiwaniach LE polecam Apart we wrocławskim Outlecie. Trochę tęgo tam nawieźli i wszystko -50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro chyba pojadę! 50% od cen ze stron Apartu, tj. już nieco obniżonych, czy od starych cen metkowych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne od cen metkowych.

A wie ktoś gdzie jeszcze można te zegarki kupić oprócz Apartu?

Może ma ktoś jakieś informacje.

Najlepiej jakieś sklepy online ewentualnie gdzieś na śląsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sieci raczej nie znajdziesz, zostaje tylko A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro chyba pojadę! 50% od cen ze stron Apartu, tj. już nieco obniżonych, czy od starych cen metkowych?

Od cen z metki oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne od cen metkowych.

A wie ktoś gdzie jeszcze można te zegarki kupić oprócz Apartu?

Może ma ktoś jakieś informacje.

Najlepiej jakieś sklepy online ewentualnie gdzieś na śląsku.

Ze strony Louis Erard:

http://en.montres-louiserard.ch/shops/europe/

... powinien być prosty jak zegarek Świat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My link

A co powiecie o tym?

by zawsze mieć: rower droższy niż samochód i zegarek droższy niż rower :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My link

A co powiecie o tym?

fajny i nieduży - raczej do koszuli i marynarki

znany salon jubilerski wystawia go na stronie za niecałe 3.5tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba mało wiarygodne bo u mnie w mieście parę tygodni temu wyprzedali Erarda jego miejsce na półce zajęły TX, Aztorin itp.. ślad po nich zaginął :)

Mi osobiście podobają się ich klasyczne modele.

Wiesz kolego, może masz rację, jak już wspomniałem to jedynie to co słyszałem, nie mam przekonania co do wiarygodności, jednakże np. u mnie w mieście sieci A "stacjonarnie" posiadają tylko zegarki: Edox, Jacques Lemans, Claude Bernard, Cerruti..., rzadko trafia się coś z tej troszke wyższej półki. Te "troszkę lepsze" dostępne w ofercie sieci A są "na zamówienie" tak również jest z Louis Erardem, przynajmniej u mnie. W sumie to nie zdziwiłaby mnie taka polityka, gdyż raczej znaczna większość sprzedawanych przez tą sieć zegarków to marki fashion i budżetówki, a człowiek konkretnie zdecydowany mający ochotę nabyć lepszy zegarek w tej sieci po prostu poprosi o ściągnięcie modelu do przymiarki i... to by było na tyle. Miłego dnia.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz kolego, może masz rację, jak już wspomniałem to jedynie to co słyszałem, nie mam przekonania co do wiarygodności, jednakże np. u mnie w mieście sieci A "stacjonarnie" posiadają tylko zegarki: Edox, Jacques Lemans, Claude Bernard, Cerruti..., rzadko trafia się coś z tej troszke wyższej półki. ...

Dziwne. W Poznaniu w stacjonarnych (zwykłych, nie Apart Exclusive) można dostać wszystko Breitlinig, Zenith, IWC, Jaeger-LeCoultre etc. Natomiast np. Claude Bernard, TX znikają z półek. Widocznie zależy to od specyfiki rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.