Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kawo

Louis Erard

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne. W Poznaniu w stacjonarnych (zwykłych, nie Apart Exclusive) można dostać wszystko Breitlinig, Zenith, IWC, Jaeger-LeCoultre etc. Natomiast np. Claude Bernard, TX znikają z półek. Widocznie zależy to od specyfiki rynku.

Nieprawda. W kilku pewnie tak, ale w większości nie. Zajrzyj do m.in. Pestki. Zrób zdjęcie dowolnego Breitlinga i wstaw tu :) Podobnie pozostałych powyższych marek. Podobnie w M1 - zapraszam.

Pomyliło Ci się z m.in King Crossem i Maltą.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My link

A co powiecie o tym?

Stylistyka typowa, ale za to praktyczna i elegancka. Mechanizm to pewnie VJ 7750. Za 3.5 tys moim zdaniem warty grzechu B).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda. W kilku pewnie tak, ale w większości nie. Zajrzyj do m.in. Pestki. Zrób zdjęcie dowolnego Breitlinga i wstaw tu B) Podobnie pozostałych powyższych marek. Podobnie w M1 - zapraszam.

Pomyliło Ci się z m.in King Crossem i Maltą.

Pozdrawiam

Iko

Gdzie napisałem nieprawdę? Czy napisałem, że wszystko można dostać w jednym salonie (czyt. każdym)? Napisałem, że nie ma problemu w "stacjonarnych" (np. KC, Malta). Jak ktoś chce znaleźć pojedzie do odpowiedniego centrum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jestem tu nowy, mam na imię Adam i od kilku dni zacząłem się pasjonować mechanizmami zegraków, modelami i markami.

Wszystko związane z chęcią posiadania pierwszego zegarka Automatycznego.

Wybór padł na Louisa Erarda model L'Asimetrique

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Louis_Erard,244

Muszę przyznać że na żywo zegarek wygląda wręcz rewelacyjnie, średnica 40mm jest idealna dla mnie, jedynym manakamentem jest satynowy pasek który nie wygląda dobrze-czeka mnie kolejna inwestycja.

Oczywiście nie małą rolę podczas zakupu odegrała cena która wydaje mi się bardzo atrakcyjna.

Chciałbym się zapytać jak często należy serwisować automaty i co sądzicie o moim zakupie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny zegarek

wg. mnie ładny i ciekawy, za przyzwoite pieniądze

pasek - kupisz za 20zł i 50 i 100 i 150zł - do wyboru, do koloru; przebierasz tylko między producentami polskimi, włoskimi, niemieckimi, hiszpańskimi itd.

serwis - jak po 5 latach oddasz na podstawowy serwis - czyszczenie, smarowanie, regulacja, uszczelka, to będzie "świat"... jak go zniszczysz z zewnątrz, to renowacja koperty (polerka/szczotkowanie)

pasek zaleca się zmieniać co roku tak czy inaczej

edit. jesli widziałeś i mierzyłeś zegarek i był ok, to śmiało kupuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się nie zrozumieliśmy..ja go wtedy kupiłem bo dowiedziałem się że zostało tylko 7 egzemplarzy w całej Polsce, ale ze względu na możliwość zwrotu chciałem poznać Wasze opinie na temat marki i zegarka.

Noszę go już ponad tydzień i jestem zachwycony, nie czuję że go mam-jest bardzo dobrze dopasowany do mojego nadgarstka, nawet nie przypuszczałem że obserwowanie płynnego ruchu wskazówki sekund i nasłuchiwanie pracy mechanizmu będzie sprawiało aż tyle przyjemności!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluję, oby długo i dobrze służył

a dla nas mógłbyś wrzucić kilka zdjęć zegarka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jężeli ktoś jest z Krakowa to w Galerii Kazimierz widziałem jeszcze klika niedobitków a w śród nich to cudo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jężeli ktoś jest z Krakowa to w Galerii Kazimierz widziałem jeszcze klika niedobitków a w śród nich to cudo.

Sylb, a ile krzyczeli za to cudo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety rabat nie był 50%, przeceniony na 5200,-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was,

Posty już kilka miesięcy temu były zamieszczone ale mam nadzieję, że wątek LE dalej będzie kontynuowany. Interesuje mnie model

http://www.chrono24.pl/louiserard/heritage-automatic-chronograph-40mm--id1661694.htm?id=1661694&picnum=0&tab=pics

strona linku inna niż Apartu ale o dziwo sprzedają ten model jedynie w salonach A jedynie w Krakowie i w Łodzi, a najciekawsze jest to, że na oficjalnej stronie LE nie widnieje ten model ani również w sklepach internetowych A. czy ktoś zna powód? może wychodzą ze sprzedaży? Nie znam się na mechanizmach czy "serce" tego zegarka jest godny polecenia (jakość i nie zawodność). W ofercie A. jest duża obniżka z 4k na ok. 2500PLN.

dzięki bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was,

Posty już kilka miesięcy temu były zamieszczone ale mam nadzieję, że wątek LE dalej będzie kontynuowany. Interesuje mnie model

http://www.chrono24....cnum=0&tab=pics

strona linku inna niż Apartu ale o dziwo sprzedają ten model jedynie w salonach A jedynie w Krakowie i w Łodzi, a najciekawsze jest to, że na oficjalnej stronie LE nie widnieje ten model ani również w sklepach internetowych A. czy ktoś zna powód? może wychodzą ze sprzedaży? Nie znam się na mechanizmach czy "serce" tego zegarka jest godny polecenia (jakość i nie zawodność). W ofercie A. jest duża obniżka z 4k na ok. 2500PLN.

dzięki bardzo

Mechanizm chrono Valjoux 7750 to stara i sprawdzona konstrukcja. Na chwilę obecną raczej nie kupisz zegarka z tym mechanizmem za 2,5k, chyba, że właśnie Erarda albo Certinę na wyprzedaży -40%... Czy warto? jak się podoba to warto... trzeba też najpierw przymierzyć.

U mnie czar prysł po przymiarce, ale to dlatego, że nie było to to, czego szukałem i oczekiwałem. (Edit. mierzyłem pseudo-divery, przy czym na podkreślenie zasługuje słowo "PSEUDO" ;) )

Marka jest faktycznie wyprzedawana i chyba wycofywana z Apartu, chociaż oficjalnej takiej informacji nie uzyskałem, a jedynie, że może wycofują, a może czekają na nowy kontrakt, albo na nową dostawę... :blink:

Mimo to, nie jest to firma krzak i nie ma powodu, żeby bać się zakupić te zegarki, bo poza Polską to znana i dobrze dystrybuowana marka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyboru salonu sprzedaży to podejdź do obojęnie jakiego A i poproś to Ci go ściągną z innego salonu gdzie jest dostępny.

Ja tak miałem, w Katowicach gość sprowadził chyba z Wawy.

No ale jak przymierzyłem, w sumie nawet przed przymiarką, już wiedziałem, że cena dobra ale....... zegarek nie ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Panowie w pewnej seci są znaczące obniżki zegarków tej marki. Parę modeli mi się pododba. Pytanie: czy warto w tą markę wchodzić? Co o niej sądzicie?:)

A to jakas tajemnica w jakiej?

Problem z kryptoreklamą?

Z tym zeby nie wykupili??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyboru salonu sprzedaży to podejdź do obojęnie jakiego A i poproś to Ci go ściągną z innego salonu gdzie jest dostępny.

Ja tak miałem, w Katowicach gość sprowadził chyba z Wawy.

No ale jak przymierzyłem, w sumie nawet przed przymiarką, już wiedziałem, że cena dobra ale....... zegarek nie ten.

Czy na forum nie wolno pisac nazw firm?

Podejdź do jakiego A????

Czy to z wygody bo kazdy wie ze to Apart??

o co chodzi??

A moze to nie Apart?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to dla mnie tylko i wyłącznie chodzi o wygodę. Bo chyba każdy wie, że A to Apart. Nic innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 zegarki LE i jestem bardzo zadowolony, zachęciła mnie przystępna cena.

Ostatnio w Złotych tarasach pojawiło się kilka zegarków Erard, których nie mieli ani na stronie internetowej, ani w sklepie internetowym.

Można coś wybrać.

No i faktycznie, jeśli chodzi o rabaty niektóre z nich są przecenione 30% inne 40%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam dobre zegarki ładne wykonanie ale nie rozumie po co taka sztuczna cena na początku ?

a później przecena z 8 tyś na 4 tyś kompletna bzdura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.