Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

PULSTON

ANTYREFLEX ( nakładanie powłoki )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam nurtujące mnie pytanie , a zarazem potrzebę zlecenia takiej usługi.

Mianowicie chodzi mi o kontakt z firmą (lub namiar na nią) , która byłaby w stanie nałożyć powłokę anty refleksyjną na szkiełko zegarka. Najlepiej z W-wy lub okolic , ale może być z polski.

Wszelkie info proszę na pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ci o taką powłokę?

Folia ochronna 4G - Zegarki średnica 21-38mm

Cechy folii 4G Invisible Shield:

min. (...)- Posiada Filtr UV , - Krystaliczna Przezroczystość ,- Redukuje refleksy świetlne (...)

dlaczego pominąłeś najważniejszą cechę z opisu j.w.:

- Twardość diamentu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o powłokę anty refleksyjną , która jest nakładana fabrycznie na szkiełko w zegarkach na zewnętrznej i wewnętrznej stronie szkiełka , bądź obustronnie.

Z tego co pamiętam jest to tlenek aluminium , ale gdybym się mylił to proszę mnie poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

daj proszę znać na forum, czy udało Ci się znaleźć miejsce, które ww. usługę wykonuje i jaki jest efekt po nałozeniu.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej bez szans, w oparciu o WUSa:

Is it possible to re-coat my scratched sapphire?

YES but ... it will cost you a fortune: an AR batch cost from 1.000 to 2.000 dollars, but the manufacturer put hundreds of crystals in the evaporator ! (I personally have had, the experience and yes it is possible, I have done it in our company?s facility)

http://forums.watchuseek.com/f66/anti-reflective-coatings-watch-crystals-jean-michel-143.html

Najlepiej, jeśli zegarek od razu ma warstwę AR. Jej wytworzenie dla pojedynczego szkiełka jest całkowicie nieopłacalne.

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.