Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303”

Rozmiar zegarka „Dywizjon 303”  

199 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

@Burns, Tobie zależy na tym żeby nie powstał kolejny zegarek?:rolleyes:

Rozwiń proszę, bo nie rozumiem.

'' Cena 2000 PLN na zegarek klubowy niemeicki lub szwajcarski to za mało '' T.T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia! Tego się obawiałam, za bardzo mi coś ten temat "śmierdział" - niestety takie moje zdanie!

Jednoznacznie szukali "łatwych celów" jak Wy!

"Taa, zróbmy sobie następny zegarek! Czemu nie? Zainteresowani dadzą tyle kasy ile trzeba i wszyscy będą szczęśliwi!" :rolleyes: nie popieram takich metod!

Siła marketingu, ale w niesmaczny sposób!

Burns zdążył to zauważyć, a reszta w temacie...

PS. Im bardziej komuś zależy zrobić projekt, tym bardziej pachną mu pieniądze... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DjSamerA, jakich celów, jacy Wy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o_O ??

Moskiewski układ??

Ałganow??

Kwaśniewski??

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie poszaleliście :rolleyes: ???

Nienawiść aż tak wam rzuciła się na mózgi, ze będziecie torpedować każdą współpracę pomiędzy Gerlachem a forumowiczami?

Proszę zaproponujcie alternatywne rozwiązanie w zakładanym budżecie i można dalej dyskutować.

Bo jak na razie uprawiacie prymitywną ideologiczną trollerkę.

Przydałby sie tu czujny i bezstronny moderator.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DjSamerA, jakich celów, jacy Wy?

No właśnie! Na to pytanie powinien odpowiedzieć ten co to wszystko pcha do przodu w nieuzasadnionym szybkim tempie!

Zdania zmienia co chwile, jakby odbywał przyśpieszone kursy w historii poznawiania całego przedwsięwzięcia!

Nie wydaje się to być nieco dziwne?

Wtajemniczeni projektem MC z szachownicą polską wiedzą o czym mówie... Czas w takich projektach ma znaczenie, fakt... Ale bez przesady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema ... Widzę że gorąco w temacie :rolleyes:

Z całym szacunkiem ale klecąc MC, wolałem aby temat trwał dłużej ale udział brali wszyscy i większość demokratycznie decydowała co przechodzi a co nie, by nie było posądzeń że tylko 2 osoby są decyzyjne w temacie czy coś w tym stylu.

Czyli ... reasumując .... z tego co widzę na ankiecie ... jak się mylę to poprawcie !

1. Powstaje zegarek w rozmiarze 42-45

2. W czarnym kolorze tarczy z prostym układem i centralną sekundą ?

3. Wykonawcą ma być Gerlach.

4. Cena - ? Dalej nie sprecyzowana

5. Typ zegarka - ? To ma być Pilot w końcu czy Tribute for Dywizjon 303 w kopercie eleganckiego zegarka ?

6. Ilość chętnych - na razie brak konkretnych informacji co do ilości

7. Minimalne zamówienie - ?? ile sztuk ??

8. Czas realizacji - ?

9. Czy projekt będzie limitowany tylko z nazwy czy seryjnie klepany w tysiącach sztuk przez Gerlacha? Czy innego producenta ?

10. Jak inni producenci zapatrują się na Wasz projekt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DjSamerA

A jakie tempo wg Ciebie byłoby uzasadnione?

Dwa lata, jak w przypadku MC? I końca nie widać :rolleyes: .

@Jimi Jump

Projekt został rozpoczęty 31 stycznia. Sądzisz, że znamy odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania :D ?

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa lata, jak w przypadku MC? I końca nie widać :D .

Spoko ... nie masz aktualnych wiadomości :D

Rozwiązanie mamy zaplanowane na pierwszy Kwartał 2012 ! :rolleyes:

Do Hendrixa jako nadzorującego - pytanie :

Chciałbym wiedzieć jak z tym Dywizjonem się sprawa potoczy, są jakieś zarzuty o nieklarowności projektu, naciskach ... o co chodzi ... ?? Chcę wiedzieć na co się zapisać i kupić zegarek !

Pomóż mi to ogarnąć ! Please !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Burns, Tobie zależy na tym żeby nie powstał kolejny zegarek?:rolleyes:

Rozwiń proszę, bo nie rozumiem.

rozwinę

mam trochę inne postrzeganie

jakoś projektu nie czyni samo jego przygotowanie ale ulokowanie

jeżeli takie projekty będą rosły jak grzyby po deszczu to ich wartość będzie mniejsza niż parówek i każdy będzie wolał sobie kupić Timex'a klepanego w milionach

obojętnie czy mechanizm będzie szwajcarski a koperta z Malediwy czy odwrotnie

projekt taki należy skonsultować z historykami, lub innymi osobami godnymi tego a następnie potwierdzić to odpowiednim wpisem w certyfikacie dołączonym do zegarka

bo to co Wy sobie napiszecie na tarczy lub wyryjecie na deklu na chwilę obecną interesuje mnie tyle samo co zeszłoroczny śnieg

na chwilę obecną ja mogę mieć tam napis d*pa i mi to nie przeszkadza

na chwilę obecną będzie to kolejny zegarek nic nie reprezentujący sobą

na chwilę obecną jest to właśnie kolejny zegarek, żeby nie napisać replika Omegi

mam nadzieję, że uda się tego uniknąć w dalszych etapach realizacji projektu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hendrix89, to nie wiedziałeś że po 2 dniach współpracy jesteś już w '' układzie '' :rolleyes:

A wracając do tematu, cytując klasyka '' róbmy swoje '' nie przejmując się trollami absolutnie nie zainteresowanymi projektem.

edit

bo to co Wy sobie napiszecie na tarczy lub wyryjecie na deklu na chwilę obecną interesuje mnie tyle samo co zeszłoroczny śnieg

To Wy wystarcza za odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DjSamerA

Dwa lata, jak w przypadku MC? I końca nie widać :D .

Chcielibyście mieć tyle czasu na dopieszczanie swojego projektu, co? ;)

Dziwnym trafem coś Was "pośpiesza" :rolleyes: Dobrze, już nie wnikam co...

Ale przypomniało mi się jedno powiedzenie w historii motoryzacji:

"Dajcie im samochód w każdym kolorze pod warunkiem, że będzie to czarny." - w tym wypadku "czarny" oznacza coś innego. Sporo osób śledzi ten temat i dobrze wie o co chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarzuty co do nieklarowności i naciskach jak na razie podnoszą tylko radośnie trollujący Burns i koleżanka DjSamerA.

@Burns

To wyłóż może co decyduje według Ciebie o tej enigmatycznej jak na razie "wartości" projektu.

@DjSamerA

Ale podmienienie dekla i tarczy w seryjnym zegarku nie świadczy o "dopieszczeniu". I zdecydowanie nie potrzeba na to aż dwóch lat :rolleyes: .

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy trolują, czy nie ... ja tam czekam na odpowiedź która na pewno pomoże wszystkim co chcą się dołączyć do tematu.

Tyle już projektów widziałem, że nie wiem który jest aktualny i nad którym pracujecie i udoskonalacie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarzuty co do nieklarowności i naciskach jak na razie podnoszą tylko radośnie trollujący Burns i koleżanka DjSamerA.

@DjSamerA

Ale podmienienie dekla i tarczy w seryjnym zegarku nie świadczy o "dopieszczeniu". I zdecydowanie nie potrzeba na to aż dwóch lat :D .

Widzę, że bardzo Cię to rajcuje używanie słowa "trollować"... :rolleyes:

Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział, że nie czepiam się Waszego projektu tylko zupełnie innej rzeczy...

Bezuzasadnione jest Twoje zachowanie... Nie wymaga się zbyt wiele, czytaj, a będziesz wiedział o co chodzi :D

Na razie tyle z mojej strony!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Może faktycznie na początku tematu zabrakło wyjaśnienia, że robimy projekt, na którym wykonawca zechce zarobić.

No więc napiszmy to dużymi literami:

WYKONAWCA PROJEKTU - ktokolwiek to będzie - NIE JEST TOWARZYSTWEM BRATA ALBERTA I NIE ŚWIADCZY USŁUG BEZPŁATNIE

Zegarek ten będzie dostępny za środki pieniężne obowiązujące na terenie RP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może Wy pozwolicie mi zrozumieć siebie?

czy znowu chodzi o pieniądze ?

wątek rozgrywa się od sześciu dni, preferencje zmieniają się jak w kalejdoskopie

i raptem wszystko jest już klepnięte, wszystkie próby zmiany sytuacji są negowane ?

poza tym mam również wrażenie, że rozgrywa się między kilkoma osobami

@MacAron - na stronie 7 piszesz, że będziesz jeszcze konsultował z historykami, dzisiaj kilka stron później wiesz już wszystko a swoje projekty z tamtej strony, włożony czas i pracę wyrzuciłeś do kosza?

pogratulować dynamiki

zapytam wprost - kolejny komercyjny wątek na wypromowanie G.Gerlach ?

Konsultacje z historykami - to była propozycja ogłoszona wszem i wobec. Nikt się nie zgłosił...

Próbuję także nawiązać kontakt z panem Markiem Fiedlerem, synem Arkadego. Na razie bez odpowiedzi.

A tymczasem projekt ewoluuje i jest to wynik sugestii forumowiczów. trudno, żeby wstrzymywać projekt dlatego, że pan x czy pan y nie wykazali chęci wsparcia merytorycznego

Nie chodzi tu o pieniądze, a jeśli piszesz o promowaniu Gerlacha, to powiem, że sam mialem wątpliwości. Ale na tę chwilę jest tak że i ile wie, tylko u nich możemy zamówić swoją kopertę

I nic nie jest klepnięte. Co do samego projektu, to w obecnej formie jeszcze mi się nie podoba i chociaź wielu ludzi już deklaruje „biorę taki”, to zamierzam go jeszcze dopracowywać, abym i ja był zadowolony i Wy, żebyście też chcieli taki zegarek. Zdaję sobie jednak sprawę, że wszystkich się nie zadowoli, więc koniec końców będzie tak, że zostanie przedstawiony finalny projekt, możliwie bliski jaknajwiększej ilosci osób, ale część osób powie „nie chcę”

A propozycje, które przedstawiłeś - wszystko już było, więc już proszę nie wrzucajcje więcej znaku dywizjonu, bo to już zostało dawno ustalone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzę, że bardzo Cię to rajcuje używanie słowa "trollować"... :rolleyes:

A jak inaczej można nazwać wpisy nic nie wnoszące do tematu, a jedynie insynuacje nie poparte żadnymi dowodami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek zaczyna przypominać debaty naszych polityków w Sejmie, zaczyna się robić jakaś szopka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No dobra, myślę, ze cel został przez niektórych osiągniety, może ktoś wrzuci znów propozycje nad którymi pracujemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestańcie się kłócić do jasnej cholery !

Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na pytania które zadałem 382 poście ?

Bo czegoś nie rozumiem, w ankiecie pisze, że chętni chcą zegarka z ciemną tarczą a projekty są non stop białe ?!:D

Czyli opcja białej tarczy wygrała w końcu ?

Ile jest już chętnych... ile osób jeszcze potrzeba ?

Życzę Wam jak najlepiej z projektem ... ale spokojnie bo zamiast być miło i przyjemnie to zaczyna się nerwówa jakaś ?!

Jak ludzie mają wątpliwości to znaczy że skądś się biorą :D

Jak niesłusznie to pokażcie im że są nieuzasadnione podejrzenia i tyle !

PS. A projekt MC zostawcie w spokoju i nie porównujcie Dywizjonu do MC bo to zupełnie dwa różne od siebie projekty !:rolleyes:

I Chwała Bogu bo by nudno było na forum, jakby TYLKO coś w rodzaju MC albo Dywizjony powstawało ! Niech Żyje Różnica ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy trolują, czy nie ... ja tam czekam na odpowiedź która na pewno pomoże wszystkim co chcą się dołączyć do tematu.

Tyle już projektów widziałem, że nie wiem który jest aktualny i nad którym pracujecie i udoskonalacie .

To piąty dzień projektu, na razie pojawiają się pierwsze propozycje i wizualizacje.

Mi osobiście podoba się oparty na omedze zegarek z jasną tarczą, centralną sekundą i niebieskimi wskazówkami.

Ale jak napisał MacAron nic nie jest przesądzone i zapewne pojawią się projekty, które spodobają się bardziej.

Głosowanie na tym etapie raczej powinno się uznać za sugestie a nie wiążące decyzje.

A ostateczny projekt wyłoni sie w toku dyskusji lub głosowania, zależnie jak zadecydują osoby biorące odpowiedzialność za powodzenie przedsięwzięcia.

Co ważniejsze finalna propozycja musi się spodobać co najmniej pięćdziesięciu osobom.

@DjSamerA

Twojego dotychczasowego zachowania w tym wątku inaczej niż trollowanie nie można nazwać.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki projekt jest obecnie ostatni, ale "zaakceptowany"?

Faktycznie same białe tarcze ostatnio, a ankieta co innego pokazuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak ludzie mają wątpliwości to znaczy że skądś się biorą :rolleyes:

Jak niesłusznie to pokażcie im że są nieuzasadnione podejrzenia i tyle !

To musi już Hendrix89 zdradzić szczegóły rozmów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DjSamerA

Twojego dotychczasowego zachowania w tym wątku inaczej niż trollowanie nie można nazwać.

Coś już na tem temat powiedziałam i nie będę się powtarzać :rolleyes:

Zamiast odpowiedzieć na pytania, to lepiej było mnie nazwać trollem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.