Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za info  muszę coś pokombinować z tym bo drugiej brak 

POZDRAWIAM 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie. Co jest pokryte nitrydem tytanu? pierścień czy cała koperta? Wydaje mi się że dotyczy to całości i koperty i bezela.

Tu piszą że trzecia cyfra kodu zegarka oznacza pokrycie koperty. 1- chromowana.

https://get.google.com/albumarchive/113098239036073221216/album/AF1QipNg4k3qHZmfU4bWmh_U69sb8Cgdl-lSSlO9oep_/AF1QipPbSpfvz7GXf1xGX_TVS7CD-nJVFNNFghCps1bq

Tu katalog z tym komandirem:

https://get.google.com/albumarchive/113098239036073221216/album/AF1QipNU_gB268b6odXj82U1PIeznkeO1adZqJ86XGkK/AF1QipPRSnWkVvtsZ-RI2xnVz42PrEXx2-s3Ancug2KJ

Oczywiście nie zawsze w katalogach jest prawda, ale spotkałem kilka takich w konfiguracji ze złoconym bezelem.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas myślałem że to składaki :D   Człowiek cały czas się uczy.

Edit.  Czyli w moim muszę bezel podmienić :)

Niekoniecznie Krzysztof. Były obydwa bezele :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożyłem do końca mojego 55g (zapraszam na reanimacje - wrzuciłem kilka fotek).

Mam dwa pytania:

1. Czy w Waszych sztukach między tarczą i wewnętrznym ringiem jest szpara (równa na całym obwodzie)? Czy może tarcza dolega ściśle do ringu?

2. Czy macie również trudności w nakręceniu zegarka koronką - u mnie chodzi dosyć ciężko, da się nakręcić ale z trudem, jak mokre palce to niema szans.

Edytowane przez Wojtas79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożyłem do końca mojego 55g (zapraszam na reanimacje - wrzuciłem kilka fotek).

Mam dwa pytania:

1. Czy w Waszych sztukach między tarczą i wewnętrznym ringiem jest szpara (równa na całym obwodzie)? Czy może tarcza dolega ściśle do ringu?

2. Czy macie również trudności w nakręceniu zegarka koronką - u mnie chodzi dosyć ciężko, da się nakręcić ale z trudem, jak mokre palce to niema szans.

Szpara raczej jest, nakręca się normalnie bez jakiegoś ekstremalnego wysiłku. Coś u ciebie jest nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Ad. 1 Szpara jest i mam w każdym Poljocie z dodatkowym ringiem.

Ad. 2 Nie nakręca się tak lekko jak w zwykłych manualach, ale też nie mam z tym problemu. Może to wina małej koronki.

edyta:

Dodam tylko że szpara jest normalnym zjawiskiem. Ring jest położony na kołnierzu koperty od strony szkła, a mechanizm wkładamy przecież od drugiej strony stąd jest ta przerwa. Grubość tego kołnierza. 

Edytowane przez Rafał75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ciężko nakręca się to moze być wina trzpienia na którym osadzony jest ćwiertnik. Lub co gorsza pękł kamień pod cwiertnikiem. Mialem tak raz. Kolejna ewentualność to przekładnia zasilajaca ćwiertnik. Jej małe zęby zasilajają koło godzinowe. Może być syf pod nią i dlatego wpada w blokadę. Mialem tak dwa razy właśnie w poljotach tego typu.

Wydeptane mi5s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym co napisał Sebolski, proponuję sprawdzić położenie mechanizmu, czy aby na pewno w jednej linii jest wałek z otworem w kopercie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ciężko nakręca się to moze być wina trzpienia na którym osadzony jest ćwiertnik. Lub co gorsza pękł kamień pod cwiertnikiem. Mialem tak raz. Kolejna ewentualność to przekładnia zasilajaca ćwiertnik. Jej małe zęby zasilajają koło godzinowe. Może być syf pod nią i dlatego wpada w blokadę. Mialem tak dwa razy właśnie w poljotach tego typu.

Wydeptane mi5s

To chodzi o nakręcanie sprężyny napędowej a nie ustawianie wskazowek ☺

Co do ciężkiego nakrecania to sprawdź pierwsze koło nakręcające na mostku bębna czyli to co sie łączy z półbeczką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chodzi o nakręcanie sprężyny napędowej a nie ustawianie wskazowek ☺

Co do ciężkiego nakrecania to sprawdź pierwsze koło nakręcające na mostku bębna czyli to co sie łączy z półbeczką

No to w takim ukladzie trza zerknąć jak piszesz na beczkę lub polbeczke. Lub też na zębatkę ktora zasila zębatkę kryjącą sprężyne główną

Wydeptane mi5s

Edytowane przez Sebolski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

czy ktos moglby mi napisac pare slow, o pabiedzie kompresor? 

Szukam i szukam, a wujek goo...gl pokazal duzo ale nic na temat.

Pozdrawiam

Marek

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

czy ktos moglby mi napisac pare slow, o pabiedzie kompresor?

Szukam i szukam, a wujek goo...gl pokazal duzo ale nic na temat.

Pozdrawiam

Marek

Pierwszo słyszę. Była pobieda hermetic. A wostok kompresor. Chyba że czegoś nie wiem...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie wiem co myslec, na alle byla taka taka aukcja. I mnie zaciekawilo, o co tu chodzi?

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompresor ma dwie koronki. Nie było takiej pobiedy. Na aukcji ktoś się pewnie pomylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

jak dla mnie to jest Pobieda-składak, a tak na poważnie to jest Sportiwnyje z warszawską tarczą do Pobiedy. Chociaż Sportiwnyje miały chyba 17 głazów, a tu jest napisane 16.

Edytowane przez Rafał75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest najprawdopodobniej Majak z warszawską tarcza udający Pobiedę.

jak dla mnie to jest Pobieda-składak, a tak na poważnie to jest Sportiwnyje z warszawską tarczą do Pobiedy.

Też mi sie tak wydawało ale Sportiwny ma cały dekiel zakręcany a werk 17 kamieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Się minęliśmy. Ilość kamieni właśnie mi nie pasowała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Panowie, jak w zegarku nie schodzą się wskazówki godzinowa z minutową to,żeby je ponownie ustawić trzeba je ściągnąć? U mnie jest tak w jednym zegarku, że minutowa jest o 6 minut do przodu w stosunku do godzinowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest najprawdopodobniej Majak z warszawską tarcza udający Pobiedę.

Też mi sie tak wydawało ale Sportiwny ma cały dekiel zakręcany a werk 17 kamieni.

Faktycznie wyglada jak Majak, sa drobne roznice, (wg strony Gordona)

Tyle w temacie, dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi