Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Yargoth

Tutaj zgłaszamy podróby

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem- nie ma takiego zakładu jubilerskiego! :evil:

Na to sa paragrafy w kodeksie karnym. Gosc falszuje dokumenty, zeby celowo wprowadzic kogos w blad i wyludzic pieniadze.

Procol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

oj z zakładem to bym uważał - nie znamy daty "zakupu" - a jubiler tez moze splajtowac itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oj z zakładem to bym uważał - nie znamy daty "zakupu" - a jubiler tez moze splajtowac itd

Jak sprzedawał takie omegi po 1000zł to raczej nie splajtował.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno rachunek jest prawdziwy - przecież to kpina

nr stoiska III, nr sprzedawcy II , nr kasy IIII - widac ,że to wypisywał ktos nie mający pojęcia o wystawianiu paragonów ( bo to ma być jakiś rodzaj niefiskalnego paragonu) , i chciał coś wpisać żeby powaznie wygladało

Wyobrażacie sobie taki malutki sklep jubilerski , który ma cztery kasy , trzy stoiska ( sic!) i jeszcze numeruje sprzedawców ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

masz rację Darku. wyszła moja nieznajomośc praktyki handlowej :D

coś allegro ostatnio wolniej reaguje. cartier jeszcze wisi.... ile mam tam klikac??

chyba, ze ich rozbawił "bardzo oryginalnością"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

a zwróccie uwagę na numer pod nazwą zegarka 00.0138. cena: 1183. Fantastyczna zbieżnośc cyfr. kupujący powinien zaraz pobiedz obstawic duzego lotka :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

:shock:

a juz myslałem, ze mnie niczym nie zaskoczą!

Co prawda to nie podróbka, tylko raczej wynalazek, ale opis aukcji jest wart przytoczenia:

"Zegarek jak już podałem w opisie aukcji posiada mechaniczny mechanizm. Wskazówka sekundnika obraca się dość płynnie, nie ma natomiast zjawiska "przeskakiwania" wskazówki z sekundy na sekundę co ma miejsce w większości kwarcówek.

Nie jest to Rolex, Omega lub inny "nowomodny zegarek" :D jednak biorąc pod uwagę fakt że został sprowadzony z Dalekiego Wschodu zwycięzca aukcji będzie jego jedynym właścicielem w Polsce - tak podejrzewam.

Nietuzinkowy, bezcenny: http://allegro.pl/show_item.php?item=85170021 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

:shock: :D :shock: :D :shock: :roll:

prawie robi wielką różnicę.. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neuro - przyznam, że nie wiedziałem o czymś takim, ale jak już mamy taką możliwość, to zamiast zastanawiać się nad zegarkiem klubowym, skupmy się na założeniu "manufaktury" produkującej rolexy, patki i inne vacherony, postawi sie kogoś na słupa jako właściciela, koperty- robione u nas, mechanizmy- najprostsze, gdzieś się znajdzie, drobna grawerka i jest. Nasz "producent" wystawia certyfikat autentyczności (własnej produkcj), a my tylko wprowadzamy do obrotu (oczywiście po nabyciu od producenta)... Czyż nie jest to interes stulecia??? :twisted:

w materii prawa polskiego się nie wypowiem, bo prawnikiem nie jestem, ale jest to ewidentny przykład, że do standardów europejskich to nam jeszcze wiele brakuje... :D

upraszczając: granda... (chamstwo i drobnomieszczaństwo), ale w końcu żyjemy w państwie prawa....

smutne

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale w końcu żyjemy w państwie prawa....

.... i sprawiedliwości :D

Chłopaki coś z tym zrobią :twisted: Ministra mamy zadziornego, jak usadzi krnąbrnych sędziów i resztę prawników - warchołów, to może wystąpi ze stosowną inicjatywą :idea:

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się po ministrze-ignorancie, który lubi jedynie błyszczeć w mediach wiele nie spodziewał. Za dużo ludzi kupuje piraty, podróby, bo tanie. To nie byłoby popularne i medialne.

A swoja drogą takie orzeczenie to przegięcie. Potem na allegro taki jeden z drugim napisze "zegarek nabyty zgodnie z obowiązującym prawem", albo "nie posiada wad prawnych". A ordynarna podróba, że az boli...

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum Wyborczej ktoś ma sygnaturkę: grupa G8, państwa 3 świata, IV RP

Smutne ale coraz bzrdziej prawdziwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przepraszam, ze wejdę "w słowo", ale dostałem naprawdę wesołego maila od jednego sprzedającego na allegro - prawdziwego optymisty.

Aukcja:

http://allegro.pl/show_item.php?item=84489135

Fragment mojego maila:

Będę wdzięczny za większą ilośc zdjęc w naturalnym świetle.

Pozatym mam kilka pytań:

- kiedy (jesli wogole) zegarkek był na przeglądzie mechanizmu

- czy był poddawany renowacji

- skąd ma go poziomka56 :D

- dlaczego go Pan sprzedaje

I odpowiedź:

Został zegarek zakupiony a gdzie to już sądze sądze że to sprawa prywatna.Zegarek chodzi idealnie był na przeglądzie jak wszystkie zegarki. Chyba pomylił pan dwa typy sprzedających zegarki użytkowników z allegro. Jedni to ludzie znający się na tym mający różne odznacznia itd., a drudzy sprzedają zegarki po dziadku ja osobiście należe do tych pierwszych

[/url]

Ten Gosciu jak widac nie jest zbyt inteligentny( chociaz ma odznaczenia) ale zawsze ma jakies ciekawe pozycje...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Zobaczcie, kto to wystawia.

Jakiś kretyn z debilnym nickiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie! Allegro powinno coś z tym zrobić!

To może wprowadzać w błąd potencjalnych nabywców i źle wpływać na wizerunek tego serwisu aukcyjnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj
Właśnie! Allegro powinno coś z tym zrobić!

To może wprowadzać w błąd potencjalnych nabywców i źle wpływać na wizerunek tego serwisu aukcyjnego.

:(:D:(

"zgłoś naruszenie zasad" >> "zakazany przedmoit" >> "produkt nieoryginalny" - to zazwyczaj załatwia sprawę.

A co do opisu to :shock: :shock: :D Gdzie chrzczą takich inteligentów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi