Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Z_bych

Kupiłem G-Shocka ponieważ...

Ile mam G-shocków  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie natchnął post FreddiegoMarcurego

http://zegarkiclub.p...865#entry782865

Pytanie - dlaczego kupiłeś swojego pierwszego G-Shocka?

Ja kupiłem swojego, bo "Jak to? Nie mieć G-shocka?"

Mam Mudmana, ale na poważnie myślę o Gzie B)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm B) pierwszego to kupiłem dawno temu :) kupiłem bo szukałem zegarka niezawodnego i niezniszczalnego :)

Od tego czasu sporo już się uzbierało

Giez dobry wybór :)

Ps. Czy ankieta odnosi się do ilości posiadanych G?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja kupiłem G-Shocka. I to niejednego :)

A dlaczego? Bo:

1. Dla jego podstawowej funkcjonalności, czyli, że zniesie dużo (a czasem nawet więcej) i nie tylko.

2. Bo jest tyle modeli, więc trzeba nabywać, nie ma wyjścia.

3. Giez i wszystko jasne :)

4. Po prostu świetnie wygląda na ręce (co prawda nie każdy, ale kto by się czepiał).

5. Perełki vintage, warto poszukać, popolować i potem cieszy oko i gęba się śmieje.

A tych powodów jest ze czterdzieści, że mi się w tym poście nie zmieści B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta poprawiona:)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja swojego G kupiłem ze względu na to, że to prawdziwe twardziele B). Aktywnie spędzam wolny czas, więc zegarek musi być wytrzymały, poza tym świetnie wyglądają :). Na razie mam tylko jednego, ale mam zamiar powiększać swoją kolekcję :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta poprawiona:)

głos oddany B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja swojego G kupiłem ze względu na to, że to prawdziwe twardziele B). Aktywnie spędzam wolny czas, więc zegarek musi być wytrzymały, poza tym świetnie wyglądają :). Na razie mam tylko jednego, ale mam zamiar powiększać swoją kolekcję :).

Powiększaj :D ja też zaczynałem od jednego :) teraz już trochę ich więcej, ale starsze nadal cieszą tak samo :D teraz naszło mnie na kolory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

…Bo ma budzik, a to rzecz przydatna B)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja własnie od kolorowego zacząłem, teraz chyba zacznę odkładać na GW-M5600 :). Były ostatnio na allegro, ale teraz widzę, że tylko pasek można do niego tam kupić :). A szczytem moich g-shockowych marzeń jest Frogman, piękny zegar B). Sorry za OT :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

ja kupiłem bo zazdrosciłem innym (w sumie to dziewczynie,bo miała wczesniej niz ja) B)

-a z drugiej strony i troche powazniej to kupiłem go by mi przypominał tylko i wyłacznie o lekach.

z czasem przyłapałem sie ze MUSZE go mieć na ręce bo zyc bez niego nie moge..w chwili obecnej to juz bardziej przymus miec go na rece,bo prace mam "ruchomą" i na dodatek cięzka,brudna i w kwaśnym srodowisku

moda,modą..ciągotka hobbyistyczna,ciągotką - ale mimo że mam kilka modeli jako perełki,to na ręce tylko i wyłacznie ukochany DW5000SL

(a zwłaszcza jego timer z autopowtarzaniem i mozliwoscia ustawienia nawet sekund..pozdro Blatio,ty juz wiesz za co heheh)

bartaleczka..ale masz głupie hobby :)) - - - ja troche wyluzowałem i teraz chodzi mi to po głowie to bo jest adekwatne do mojego wieku heheh

http://www.boardmanbikes.com/mtb/ht_em17.html

ale prawdopodobnie bedzie to (tyle że nie wiem kiedy i czy wogóle sie uda)

http://www.boardmanbikes.com/mtb/ht_procarbon.html

ps.agaron,znalazłem cene tego pierwszeg - powiem tyle ze zdecydowanie bedzie ten drugi model bo nie mam prawie 5000 funtów..z drugiej strony 25tys za XC?? cholera to SINTESI BAZOOKA tyle kosztowała :) no ale fakt,12 lat temu :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy Boardman świetny.

I to kolejny powód żeby dobrego G mieć podczas jazdy takim bajkiem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leciutkie te Boardmany B) , ale za 25 tysięcy to można kupić Specialized Demo 8 drugiej generacji, Stumpjumpera FSR... Ja poważnie się zastanawiam, jaką drogę obrać, bo w DH jestem baaardzo początkujący, praktycznie zero techniki co widać w zakrętach :) . O dużych hopkach już nie wspomnę :). Na razie mam hardtaila ze skokiem 130mm, więc szału nie ma. A zastanawiam się czy dalej brnąć w dh/fr czy kupić maszynkę all mountain, jak np. Kross Level F7 i jak mówisz mrovka wyluzować. Szkoda, że nie ma roweru uniwersalnego :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio ? By go tyrać.

Właśnie jedzie :

http://www.youtube.com/watch?v=pUJC98ihzuM

Mam zamiar często w nim nurać średnio do 10-15 m.

Nie ściagać go z łapy.

Zaprzyjaźnić go z młotem udarowym.

Gotować na słońcu.

Przemrozić mu zimą dupsko.

W końcu by przekonać się na własne oczy czy ,,G,, to G z wielkiej litery czy raczej g jak g...wno.

Jeśli zaparuje to będzie g z małej litery.

Pozdrawiam i cieszę się że dołączyłem do grona G - maniaków. To mój pierwszy ,,pancerniak,,.

Będę się dzielił tym jak służy i sobie radzi z przeciwnościami. A zapewniam że w d*pę dostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od pierwszej chwili, gdy zobaczyłem G-Shock chciałem mieć taki zegarek.

Minęło kilka lat zanim znalazłem pasujący mi model (Riseman), później były oczywiście kolejne modele.

Teraz jestem wierny Frogman-owi, dla mnie jest to idealny G-Shock i zaryzykuje stwierdzenie - zegarek w ogóle.

G-Shock cenię za ich wytrzymałość, dokładność i ogólną dostępność (każdy może mieć taki zegarek od gwiazdy kina, sportowca i kogoś takiego jak ja ;)

dsc0145zm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Ja identycznie jak moj przedmowca rowniez mam G ktory sluzy mi na codzien i nadal lubie go tak samo jak w dniu kiedy go kupilem, oczywiscie jest nim GIEZ, pomimo ze mam tez inne zegarki ktore uzywam to i tak zawsze powracam do Gieza, po prostu dla mnie GIEZ to jest to ;)

giez181.jpg?t=1329233128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Marisza...powiedz,chodzisz w nim czesto?? i jaki masz nadgarstek??

-ja mam szczuplutki,bo 16-17cm i za kazdym razem jak go ubieram to sam zauwazam ze jest dla mnie za duzy

dla mnie samego to dziwnie wyglada chociaz lubie G,a co dopiero dla osoby która jest mi obca..szukam ciagle pretekstów by w koncu go zkladac czesciej niz tylko 'od swieta'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę Froga codziennie - jedynie na noc ląduje na półkę (tylko tak się synchronizuje)

Mój nadgarstek to coś około 18 cm, jednak wielkość żaby nie przeszkadza mi. Naprawdę polubiłem duże zegarki, teraz nie mogę wrócić do "maluchów" ;)

Mój Sinn U1 wydaje mi się taki filigranowy.

Choć przyznam się, że jak pierwszy raz zobaczyłem Frogmana to dosłownie przestraszyłem się jego wielkości ;)

Moim zdaniem G-Shock musi być duży, i to, co w innych zegarkach może razić w przypadku G jest w pełni akceptowalne.

Tak na marginesie, bardzo podobają mi się GIEZ-y (duża w tym zasługa zdjęć kolegi 0.1) - poszedłem do Zibi przymierzyć się do tego zegarka. Jednak nie zaiskrzyło miedzy nami, myślę, że powodem jest stosunkowo nieduży rozmiar Giez-ów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mojego G 7900 nie kupiłem a dostałem od narzeczonej ;) w sumie chyba kupiła mi go dlatego że parę razy oglądałem jakieś modele G i się głośno zastanawiałem czy faktycznie jest to zegarek na tyle wytrzymały na ile go reklamują...no i moją kobietę oczywiście męczyłem pytaniami "Jak myślisz są takie wytrzymałe te G shocki??chętnie bym przetestował" ;) nie wytrzymała i kupiła mi g 7900 na urodziny hehe a teraz nosze go głównie do pracy bo tam nie muszę się przejmować czy zaszkodzi mu kurz czy inne szkodliwe czynniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ale z ciebie kiepski narzeczony jak wywierasz takie silne nie swiadome presje na niewinnych istotach :D))

01-dzisiaj dotykałem GIEZ'a z takim paskiem jaki masz w swoim modelu - wiesz ze on ma identyczne własciwosci jak ten z GW5000?? - nie powiem,zaskoczyło mnie to baardzo pozytywnie bo łudziłem sie ze tylko jeden model /mój GW:)/ jest taki fajny hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Oczywiscie :D

giez200.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego Mudmana kupiłem ponieważ

- chodzi ze mną po górach,

- biega ze mną ale tylko na świeżym powietrzu ;)

- jeździ ze mną na rowerze,

- w weekendy na luzaka jest w sam raz,

- bo mogę go torturować bez wyrzutów sumienia,

- bo w kolekcji trzeba mieć G-Shocka :lol:

I pewnie jeszcze by się trochę ponieważ znalazło.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo każdy powinien mieć jakiegoś ;)

ja np. wyprowadzam mojego tylko na basen, bo do pracy raczej się nie nadaje :( , ponieważ chodzę w garniturze do pracy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jako jeden z wielu zakupiłem swojego G-Shocka (GW-9110 Gulfman) dlatego, że potrzebowałem oprócz klasycznego, casuala, divera i kilku mniej sprecyzowanych, zegarka do zadań specjalnych czytaj do katowania w przeróżnych warunkach oraz ze względu na wave cepter... A jak się coś stanie ? Cóż zegarek nie jest drogi :( a póki co odpukać - spełnia swoje zadania rewelacyjnie.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem G-shocka (DW- 5000SL) ponieważ ... jest to idealny zegarek na basen, rower itp., ale też z sentymentu do Casio DW-5600C, którego miałem we wczesnych latach dziewięćdziesiątych :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.