Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. Mnie też się podobają, ale z racji mojego 'zakręcenia' na punkcie automatów bardziej cieszą mnie dwa pierwsze. Roman, też mnie zastanawiał, czy aby to nie składaczek, ale raczej nie. Do tych małych kopert ciężko wcisnąć jakąkolwiek tarczę inna niż oryginalna. Wydaje mi się, że wszystko jest spójne, koronka, wskazówki, a tarcza to chyba troszkę rzadsza, może dlatego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Mnie też się podobają, ale z racji mojego 'zakręcenia' na punkcie automatów bardziej cieszą mnie dwa pierwsze. Roman, też mnie zastanawiał, czy aby to nie składaczek, ale raczej nie. Do tych małych kopert ciężko wcisnąć jakąkolwiek tarczę inna niż oryginalna. Wydaje mi się, że wszystko jest spójne, koronka, wskazówki, a tarcza to chyba troszkę rzadsza, może dlatego.

Mam takiego Poljota tylko że w chromie i myślę że ten jest jak najbardziej prawidłowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie super ale 3 i 5 jak dla mnie robią największe wrażenie. Łucz na i ciekawą kopertę i tarczę współgrającą z nią. Poljot kratka, niby nic wyrazistego, ale coś w niej jest, że przyciąga oko.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie pokazywane bo niedawno odebrane od majstra
chronologicznie:
Rakieta medyczna
1SCNb7U.jpg

Uszata
G1QN0ea.jpg

stalowy de lux
1t2nAqk.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne zegarki, świetnie sfotografowane. Dajecie Panowie sporo materiału do przemyśleń nt. mojej przyszłej kolekcji... i tego co do tej pory zgromadziłem :/

Tymczasem skromny w porównaniu z poprzednikami Majak

3013606_majak01.jpg

3013608_majak02.jpg

3013607_majak04.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

@ryskut - gruuuubooo... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

@rysqut - stalowy De Luxe - miazga :)

@peregrinus - ładny zegarek i zdjęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rysqut - a myślałem że  coś ładnego pokażesz  :wacko:

A Ty pokazujesz absolutną ekstraklasę  :D

Ten Poljot i uszata - to nie lada zegarki i w jakim fajnym stanie :)

peregrinus - miedziany Majak bardzo fajny.

Enkil - Wydaje mi się że to 1MCzZ a nie zerknę teraz - nie mam jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Mój pierwszy taki krabik spasowany ze świetnym paskiem od @andygp1. Oj, często będzie gościł na nadgarstku.

3013863_kirkrab01.jpg

3013864_kirkrab02.jpg

3013866_kirkrab03.jpg

I pierwsza zdobycz z szuflad rodzinnych, do reanimacji, ale co szaber, to szaber

3013865_czajka.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris, Rakiety miodzio, ale takiego Łucza to jeszcze nie widziałem. Kolor jest genialny :)

Mnie dzisiaj poczta uraczyła takimi oto zegareczkami :) Wszystkie na chodzie i w dobrym i bardzo dobrym stanie.

Wszystkie piękne ale ostatni najładniejszy. 

Ostatni pełny oryginał. Mam takiego ale niestety w gorszym stanie,

Jak Ci nie spasuję - chętnie go przygarnę.

Edytowane przez Kris2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie za dobre słowo. Na chwilę obecną zostają wszystkie, ale w niedługim czasie będzie inwentaryzacja i pewnie część pójdzie do ludzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie pokazywane bo niedawno odebrane od majstra

chronologicznie:

Rakieta medyczna

Uszata

stalowy de lux

Nie dziwię się dzisiaj czemu ich wczoraj nie pokazałeś?  Dzięki Ci. Przysłoniłbyś moje nabytki.

A Twoje są wyjątkowe.

Same modele może nie są czymś wyjątkowym dla wytrawnych kolekcjonerów.  Ale czymś wyjątkowym może być ich stan.

Wszystkie w pięknych kolekcjonerskich stanach. Gdzieś Ty to dorwał ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh - miałem przerwę i mi umknęło :)

Nie sugerowałem że to składak tylko że widać w nim kilka innych "odmian" pierwszej fabryki.

Dla mnie super i zazdraszczam bo nie mam.   :)

Ed

Już wiem - rysqut mnie swoimi nabytkami "ściągnął" do dalszych postów i kilka pominąłem  :P

rysqut winny  :angry: 

:D  :D  :D

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Mój pierwszy taki krabik spasowany ze świetnym paskiem od @andygp1. Oj, często będzie gościł na nadgarstku.

I pierwsza zdobycz z szuflad rodzinnych, do reanimacji, ale co szaber, to szaber

Hej kolego !!!!!  Piekne nabytki no i zdjęcia.  Majak  w pięknym stanie.

Kirowskije - ładny. Oryginalna koronka. Ładny stan tarcz. Coś tylko nie pasuje mi sekundnik - za krótka przeciwwaga. Ale poza tym super..

A przede wszystkim zdjęcia :)

Gratulacje  !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłe słowa od wprawionych kolekcjonerów to zawsze kop motywacyjny, dziękuję ;). Zegarki udało się upolować w dość przystępnych cenach kolejno na forum, allegro i na pchlim targu... potwierdzenie ma tu chyba wszystkim znana zasada, trzeba się nastawić uniwersalnie na źródła zaopatrzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rysqutpost-77386-0-39481300-1439014060.jpg, fajoskie sprzęty -_- ja takiego poljota szukam albo takiego jak na  moim foto i nic.

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ładne nabytki rysqut i peregrinus - gratuluję! Uszata wyśmienita!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również gratuluję - szczególnie uszatej:) A i krabik niczego sobie:)

U mnie w końcu zagościł budzik:)

post-65724-0-62862200-1439051054_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może znacie jakiegoś stolarza, lub pasjonata, który podjąłby się "produkcji" takich pudełek? 

Pewnie że znamy. Tajtek   :)

Sądzisz, że podjął by się takiej "zbiorowej" produkcji? Wiem , najlepiej spytać Tajtka :D. Ale nim to uczynię jestem ciekaw ilu byłoby zainteresowanych taka "szkatułką". 

Nie wiem czy Piotr się podejmie ale jako pierwszy i jedyny przyszedł mi do głowy :)

A o tym że wie co robić z drewnem to chyba wszyscy wiedzą :)

Po dłuższej przerwie :D  czytam sobie i natrafiłem na dyskusję o pudełeczkach :D

Myślę, że jest to do zrobienia, ale oczywiście tylko we współpracy z  Panem Zdzisiem, którego musiałbym zpytać czy podjąłby się  nadzoru nad leniwym uczniem :P  i ile by sobie krzyczał.  Przydałyby się też dokładne zdjęcia pudełka i wymiary ;)

Jakby co to trzeba mnie szukać w lesie  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi