Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Mój pierwszy Wostok, jedyny mankament taki, że tarcza/mechanizm trochę lata jak się potrząśnie. Mam dylemat: czarny pasek czy taka bransoleta?

http://allegro.pl/bransoleta-meska-do-zegarka-18-mm-stalowa-nr-16-i5758024676.html

Co bardziej by pasowało?

Latająca tarcza może być efektem oberwania nóżki mocującej tarczę w mechanizmie, albo po prostu ta nóżka się wysunęła z otworu w mechanizmie. Moim zdaniem lepiej pasowałby pasek, ale wybierz to co Tobie bardziej się podoba i pasuje. 

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne poljoty Grześku. Gratuluje.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesiek , zielony mizerny ale jest uratowany troszku się napracowałem nad nimi -_-

A i tak fajny. Gratuluję i wszystkich zazdraszczam.

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje następne dopieszczone do kolekcji :) 

Pięknę :wub: :wub:  Tego z dołu chętnie widziałbym u siebie :) Ale może jeszcze kiedyś wpadnie.

Jeszcze tak dopytam, bo nie mam pewności. Kolor tarczy tego niebieskiego to jest ten odcień, co poniżej - szafirowy. Czy jeszcze inny. Ciężko to wywnioskować po zdjęciu.

nqsaly3egbgq2cpg.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grigorij007 - Poljoty bardzo ciekawe i pewnie najwięcej to powie Bahuone :)

Zielony dla mnie najciekawszy ale stan średni. Brązowy  - wygląda najlepiej  -  powiedz proszę czy lewe górno ucho nie jest skrzywione? Tak to wygląda na zdjęciu.

Niebieski fajny i jak ryski na szkle spolerujesz będzie super :)

Gratuluję minikolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Koledzy, odpowiem tak ; niebieski to nie niebieski tylko wpada w inne podobne odcienie , natomiast brąz to nie brąz, tylko tak samo w inne odcienie , ala brąz , fiolet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, chyba masz rację. Wygląda jakby było krzywe. Zielony chyba najrzadszy, bo w cyrlicy jednak za często się ich nie widuje, nie wspominając o kolorze. To ja już nie kumam :) Zrób fotki przy świetle dziennym, wtedy będzie prościej dostrzec realne kolory. Mi ten z dołu wpada w szary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Koledzy, odpowiem tak ; niebieski to nie niebieski tylko wpada w inne podobne odcienie , natomiast brąz to nie brąz, tylko tak samo w inne odcienie , ala brąz , fiolet.

Taaaa..... powiedz jeszcze że zielony jest żółty i będzie wszystko w temacie  :P

Przypomniał mi się kawał o prawdziwych mężczyznach którzy odróżniają tylko trzy kolory  :D

Twoje są w kolorze zaje.....y :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak macie rację, wszystkie są kolorowe i krzywe :P jeszcze mam takie prosto z odpustu i wiele wiele innych , same nówki <_< i co tu z nimi zrobić ?

post-77386-0-86244000-1447918989.jpg

post-77386-0-83483700-1447918997.jpg

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze mam takie prosto z odpustu i wiele wiele innych , same nówki <_< i co tu z nimi zrobić ?

Mam Ci podać adres do wysyłki czy masz mój ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak macie rację, wszystkie są kolorowe i krzywe :P jeszcze mam takie prosto z odpustu i wiele wiele innych , same nówki <_< i co tu z nimi zrobić ?

Mój adres też znasz :D Chętnie przygarnę ze dwie tarcze. Przy okazji, Romanowi chodziło o krzywe ucho w kopercie, a nie nóżkę w tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wklejamy zdjęć samych tarcz - tylko całe zegarki  :P  :P  :P  :P

Wszystko w myśl panującej zasady http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7252-najnowsze-zakupy-nowe-nabytki/page-1

Napisano 11 listopad 2015 - 21:56

50 CENT, dnia 11 List 2015 - 21:46, napisał:snapback.png

attachicon.gifZdjęcie-1284.jpgKris brak logicznego wytłumaczenia od Ciebie,dlaczego zegarki tak, a tarcze nie.Więc wpadłem na pomysł i będę wstawiał tak jeden zegarek i trzy tarcze.

To dołóż do zdjęcia trzecią bo ja widzę zegarek i dwie tarcze. 

Nie wiem dlaczego postanowiłeś być przekorny ale już chyba Kchrapek napisał dlaczego zegarki tak a tarcze i inne części niei Kris nie musi tego powtarzać.

Edycja

Ja też o tym pisałem i więcej nie zamierzam. 

Poza tym zwracaj uwagę na oryginalność - Twoja tarcza od Poljota sputnika to wersja tzw rzemieślnicza.

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym się Koledzy pochwalić takim oto Wostokiem,który dostałem od kolegi.Może ktoś z Was wypowiedziałby się z jakich lat pochodzić może przedstawiony Wostok.Na mechaniźmie jest oprócz nr.napisane SU.Wyczytałem,że oznaczać to może ze zegar jest z roku około1990.Zegarmistrz mój który wykonywał przegląd mówił że pochodzi z lat 70.Jest dość spory bo ma 40mm bez korony.Z góry dzięki za odpowiedz.

post-77242-0-53100100-1447934410_thumb.jpg

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostoki w takich kopertach (z tego co pamiętam) pojawiły się po raz pierwszy w katalogu z 1980 roku. Więc możliwe jest że były już produkowane w 1979 roku. Ale raczej obstawiałbym lata 80.

link do katalogu z 1980 roku.

https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/80#5893356348553858434

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie gustuję w Pobiedach, ale taka znalazła u mnie dom. Oprócz  niej Raketa WT, niestety noworus ze śladami leżakowania a także Łucz (niestety z przetarciami na tarczy) i kompletnie nie moja bajka - Wiesna z rysą na tarczy i nieoryginalną koronką. Koronkę pewnie podmienię na posiadaną od Juniora jeśli zdecyduje się zachować ten zegarek. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma...

post-68564-0-90443300-1447947151_thumb.jpg

post-68564-0-48092300-1447947426_thumb.jpg

post-68564-0-87557200-1447947438_thumb.jpg

post-68564-0-66980200-1447947554_thumb.jpg

post-68564-0-86583700-1447947714_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie gustuję w Pobiedach, ale taka znalazła u mnie dom. Oprócz  niej Raketa WT, niestety noworus ze śladami leżakowania a także Łucz (niestety z przetarciami na tarczy) i kompletnie nie moja bajka - Wiesna z rysą na tarczy i nieoryginalną koronką. Koronkę pewnie podmienię na posiadaną od Juniora jeśli zdecyduje się zachować ten zegarek. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma...

Trzeba się cieszyć ze wszystkiego a żyło się będzie nam lepiej :) fajne zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się cieszyć ze wszystkiego a żyło się będzie nam lepiej :) fajne zegarki.

Dzięki, to oprócz czerwonej 12 jedyna Pobieda (może oprócz bardzo rzadko spotykanych modeli), która mi się podoba. Wiesna - nie moja bajka, bo damka a z żoną jesteśmy przesądni i zegarków sobie nie wręczamy, ale jak już jest, to pewnie, że ogrzeję i nakarmię:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie OT - a co to za przesąd z wręczaniem zegarków? ;)

Żona twierdzi, że taki prezent odmierza czas do końca znajomości - podobno ze znajomą tak się skończyło. A jak ktoś się chce pozbyć żony, to nie trzeba się narażać na odpowiedzialność karną, wystarczy zegarek kupić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Żona twierdzi, że taki prezent odmierza czas do końca znajomości - podobno ze znajomą tak się skończyło. A jak ktoś się chce pozbyć żony, to nie trzeba się narażać na odpowiedzialność karną, wystarczy zegarek kupić:)

Dobre :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi