Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam,że się wtrącę czy to chodzi o tą Rakietę kieszonka i jej wskazówki?czy coś innego jeszcze.

Nie, chodzi o tą - naręczną rakietą z czarną tarczą (niespotykaną) i werkiem z 2MCZ

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7252-najnowsze-zakupy-nowe-nabytki/page-2335?do=findComment&comment=2492432

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7252-najnowsze-zakupy-nowe-nabytki/page-2336?do=findComment&comment=2494367

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - ja widzę tu jeszcze jedna nieścisłość.

Przemek założył że jest to zegarek z 57 roku ale wcale nie musi tak być.

Nie ma loga ECzL więc spokojnie ja zakładam, że jest to zegarek z lat 60-tych wyprodukowany w zakładach Rakiety w Petrodworcu a mechanizm został przeszczepiony z Pobiedy.

I co teraz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to jedna z możliwości,Roman ja nie założyłem, że on powstał w eczl, ja tylko twierdzę że mogło tak być, i ta możliwość jest tak samo realna jak to, że jest to zwykły składak powstały dla zysku kilka tygodni temu.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - ja widzę tu jeszcze jedna nieścisłość.

Przemek założył że jest to zegarek z 57 roku ale wcale nie musi tak być.

Nie ma loga ECzL więc spokojnie ja zakładam, że jest to zegarek z lat 60-tych wyprodukowany w zakładach Rakiety w Petrodworcu a mechanizm został przeszczepiony z Pobiedy.

I co teraz? :)

Właśnie tak uważam Roman.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy drodzy okazało się że jestem szczęśliwym posiadaczem najsłynniejszego zegarka na forum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, myślę że czas już da spokój temu zegarkowi. Jak napisał Krzysiek, nie dowiemy się zapewne jaką jest jego historia i pochodzenie. Wyczuwam, iż za chwilę mogą się zacząć docinki, czy też zaczepki. Proponuje przyjąć, iż zegarek tak czy inaczej jest z historią i kropka.

Wróćmy do przedstawiania swoich nowych nabytków.

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wymieniałem się z Krzyśkiem i Romanem argumentami przez ponad stronę, czy zauważyliście abyśmy ja lub moi adwersarze uzywali względem siebie jakichkolwiek epitetów? Szanujmy siebie, i nasz język.

Ed.

Merytoryczna dyskusja jest wskazana i pożądana, od tego jest to forum, coraz mniej tu tego.

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja Wam dziękuję za poświęcony czas na debatę nad moim nabytkiem, przy okazji dużo dowiedziałem się nowego a to najważniejsze dla pasjonata zegarków z dopiero półrocznym stażem... zegarek ten kupiłem tanio od prywatnej osoby w ogóle nie związanej z zegarkami a na dodatek kobiety więc ciężko mi było też uwierzyć że to składak dla nabicia kasy

Przed zakupem znalazłem taki na http://ussr-watches.ru/collection.shtml

Wszystko się zgadzało więc przez myśl by mi nie przeszło że może być skladaczkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego  napisałem,że Enkil ma rację i że to nie jest składak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja Wam dziękuję za poświęcony czas na debatę nad moim nabytkiem, przy okazji dużo dowiedziałem się nowego a to najważniejsze dla pasjonata zegarków z dopiero półrocznym stażem... zegarek ten kupiłem tanio od prywatnej osoby w ogóle nie związanej z zegarkami a na dodatek kobiety więc ciężko mi było też uwierzyć że to składak dla nabicia kasy

Przed zakupem znalazłem taki na http://ussr-watches.ru/collection.shtml

Wszystko się zgadzało więc przez myśl by mi nie przeszło że może być skladaczkiem

Przecież nie wiadomo jaki werk jest w tym z kolekcji...

A  co do składaków to nie podchodź  do tematu że jeśli ostatni sprzedający jest nieobeznany i np jest to kobieta to zegarek jest wiarygodny. Nie wiesz czy werku nie podmienił 30 lat temu zegarmistrz na jakikolwiek pasujący byle działał. Uwierz że wielu stosowało a niektórzy nadal to robią że potrafię bez zapytania podmienić cały werk jeśli maja zamiast bawić się  w czasem trudną naprawę. Nie wiemy czy zegarki z np. mierzyńskiej składalni nie trafią za jakiś czas na rynek i nie zobaczymy zapytania na forum lub którejś grupie FB o oryginalność. Seba składa z czego ma i nie ukrywa tego. I nie udaje że to są legitne zegarki, ale jakiś nabywca za jakiś czas będzie zachodził w głowę czy to czasem nie jakiś rzadki rarytas :)  Pozdrawiam Sebolskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie z tym z kolekcji mogłem porównać tylko wygląd zewnętrzny a za nic w świecie nigdzie nie znalazłem zdjęcia środka więc zaryzykowałem. Zresztą znalezienie go w ogóle na necie było ciężkie. Jest jaki jest i taki pozostanie... ładny ;)

I ma miejsce w mojej jeszcze skromnej ale dzięki koledze z forum systematycznie powiększającej się kolekcji Rakiet :)

Piotrek pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka elektroniczna dameczka się przyplątała

Kurcze, niby nie piję, a różowe myszki widzę :D :D

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, niby nie piję, a różowe myszki widzę :D :D

Nie jesteś sam.. ja nie dość że myszki to prosiaczka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała nadmorska miejscowość - senna jak to przed sezonem - na jednej z głównych ulic mały zakład zegarmistrzowski - senny Majster jak to przed sezonem - ale skarby już nie takie senne - małe spa i będzie pięknie . Pobieda zaś w stanie magicznym ale to tylko tarcza z mechanizmem...c9445eece4a20b272cb64622ccd08478.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała nadmorska miejscowość - senna jak to przed sezonem - na jednej z głównych ulic mały zakład zegarmistrzowski - senny Majster jak to przed sezonem - ale skarby już nie takie senne - małe spa i będzie pięknie . Pobieda zaś w stanie magicznym ale to tylko tarcza

Prawda, pobieda jest magiczna. Sam ostatnio taka trafiłem z idealną tarcza i ładna koperta. Jest jeszcze w wersji z białą tarcza.

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda, pobieda jest magiczna. Sam ostatnio taka trafiłem z idealną tarcza i ładna koperta. Jest jeszcze w wersji z białą tarcza.

Ta biała to taka będzie ?

Poratujecie zdjęciami koperty i mechanizmu.

Koperta złota musi być ?

post-59224-0-94284400-1552420633_thumb.jpg

Edytowane przez janosikmz19822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem takiego składaka w środku jest franken w tej białej trochę zima trochę innych pobied .

A ta po prawo to stara styrana pobieda .

post-59224-0-79898400-1552422069_thumb.jpg

Edytowane przez janosikmz19822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od czarnej mech dobry ?4c161504dfca87ab5c32ffb6f30ef0f6.jpg75afe1b1d3ad3390ca4609f8dca24bb2.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta biała to taka będzie ?

Poratujecie zdjęciami koperty i mechanizmu.

Koperta złota musi być ?

Koperta musi być "złota" w obu wersjach. A tarcze poniżej. Więcej zdjęć mam w galerii. 

post-95316-0-64302900-1552426597_thumb.jpg

post-95316-0-71309900-1552425786_thumb.jpg

post-95316-0-20221900-1552425798_thumb.jpg

A od czarnej mech dobry ?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalk

Piękna tarcza i mechanizm.

W pierwszej chwili myślałem, że podejdzie koperta od starta. Ale porównując zdjęcia, są to dwie różne koperty. 

Edytowane przez forteca

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi