Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ładnie wyszły te kirowy!

Mnie trafił się taki cudak :) . najpewniej składak, bo koperta jest fabrycznie nowa, czego nie można powiedzieć już o tarczy, która nosi ślady serwisowania lub... przechowywania. Brak podziałki minutowej wskazuje też na to, ze pewnie podziałka powinna być na zewnętrznym pierścieniu. Tarcza jest identyczna jak ta niebieska w znanej dobrze Sławie 2427.K5 z tym ze ma czarne napisy, czarną obwódkę datownika i koleo grafitowo szary. Ciekawy jest takze czarny datownik, który wygląda na oryginalny, choć pewności nigdy nie ma. Inna sprawa, ze jest łaciński :( Sprzedawca, zresztą renomowany, twierdzi, ze to (tzn IMO tarcza + mechanizm + łaciński datownik) mogło wyjść z fabryki na pocz. lat '90, z czym akurat, znając "wyczyny" pracowników 2MCzZ w tym okresie, mogę się nawet zgodzić. Niezależnie od tego jest to bardzo ładny zegarek, a ponadto posiada zupełnie nieznaną tarczę... Nie wiem, czy były to tarcze wykonane na poczet innej wersji kolorystycznej prostokątnej Sławy 32k, czy też zupełnie innego zegarka, nie wiem też, czy jego produkcja w ogóle doszła do skutku, bo tarcza nie była "notowana" w Sławach 32k, znam tylko 2 egz. "zwykłych" 2427 z tą tarczą. Takze niezależnie, czy tak złożyli w fabryce, czy tydzień temu, jest to interesujący zegarek z bardzo rzadką, niespotykaną tarczą.

slava32j20.jpg

slava32j23.jpg

slava32j24.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto co mi sie udalo zebrac w 2 miesiace. Pobieda 53r, 2x Vostok, Lucz (szkoda ze na tarczy jest napis Seconda),a nie луч.

super ten wostok . gratuluje

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SLAWA bez względu na wszystko jest bardzo fajna.

Zbiorek Ramvasa jest ciekawy. Ta Pobieda ........ :)........... wczoraj mogłem zanabyć Pobiede z 1953 roku ...... może nic w tym nadzwyczajnego....ale ONA była naprawdę nówka sztuka, wszystko oryginalne łącznie nawet ze szkiełkiem, ani jednej ryski, zadrapania, wytarcia, niczego :( wyglądała dokładnie tak samo jak w 53-cim jak schodziła z taśmy :D gościu winszował sobie 50 dych, niestety nie miałem już kasy :) cóż umówiłem się z gościem na przyszłą niedzielę z innym tematem, jeśli nie sprzeda tej Pobiedy to mu ją zabiorę :P

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ideał z '53 roku za 50zł... no, no :)

Co do Sławy - też to czujesz, jak widzę :D. ktokolwiek by jej nie składał, czy to fabryka w ramach obniżania kosztów produkcji, czy pan Iwan na Ukrainie, trzeba przyznać, ze dobór części jest świetny, bardzo ładnie to razem wygląda :(

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa bo gościu jest totalnym hobbystą bez manii sprzedaży internetowych. Wychodzi sobie w niedzielę na bazarek póki jeszcze nie ma sezonu działkowego. Ma troszkę zegarków, których się pozbywa. U niego dwa tygodnie temu kupiłem Wołnę, którą się chwaliłem na tym forum. Cóż może się uda........:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

trafil mi sie dzis ciekawy okaz!

sam nie wiedziałem czy dodac go na forum zegarkow radzieckich ale mysle ze jakas dusze radziecką posiada! choc mozna by go takze było dodac do zegarkow polskich jak i niemieckich!

jest to KIENZLE chodzik biurkowy!na dodatek spełnia funkcje skarbonki!!

wykonany ze stopu niklowego !

waga dokaldnie 1 kg

napisy - ; ' powszechny zakład kredytowy LWÓW '

mysle ze pochodzi z okresu międzywojennego

tyle wiem o tym zegarku!

bardzo bym prosił o pomoc w identyfikacji gdyz bardzo mało o nim wiem a mysle ze jest godny uwagi

http://imageshack.us/photo/my-images/513/pict6636.jpg/

http://imageshack.us/g/513/pict6636.jpg/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy chcą totalnego oryginału i nic w tym dziwnego, ale czy zawsze i wszędzie to jest najważniejsze ? Osobiście nie jestem ortodoksyjny, najważniejsze żeby cieszyło oko :) a ta Sława moje oko cieszy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ED, daj go do "zegarów", tam Cię poinformują, jeśli już :(. Bo z Sovietami to on ma mało wspólnego, chyba, ze go razem z tym lwowem w '39 zajęli :). A inna sprawa, że piękny jest bardzo :D

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kienzle to rzeczywiście troszku nie tu.....niemieckie i szwajcarskie się kłaniają:(..........W tym czasie gdy ten zegarek powstawał dla "Powszechnego Zakładu Kredytowego Lwów" Lwów był jeszcze stolicą naszego województwa lwowskiego :D niestety to już przeszłość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy chcą totalnego oryginału i nic w tym dziwnego, ale czy zawsze i wszędzie to jest najważniejsze ? Osobiście nie jestem ortodoksyjny, najważniejsze żeby cieszyło oko :) a ta Sława moje oko cieszy :(

Wiesz, oryginalność jest ważna w przypadku zegarków kolekcjonerskich. Żeby nie powiedzieć bardzo, bardzo ważna :D. Ale czasem znajdzie się coś rzadkiego, najczęsciej mechanizm, i trzeba to jakoś obudować, zeby się nie walało samo :). Znaczy... trzeba - można. Jak kto woli :P. Ja tam lubię zapuszkować rzadki mechanzim jeśli mam możliwość.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie !!

nie mam wątpliwości co do tego ze firma Kienzle jest niemiecka ale pytanie gdzie lepiej pasuje ??!! POLAK RUSEK CZY NIEMIEC??!! mechanizm -Niemcy

obudowa - Polska

zastosowanie - dawna Polska - obecnie Ukraina

sam nie wiem gdzie o niego pytac!!??!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, oryginalność jest ważna w przypadku zegarków kolekcjonerskich. Żeby nie powiedzieć bardzo, bardzo ważna :(. Ale czasem znajdzie się coś rzadkiego, najczęsciej mechanizm, i trzeba to jakoś obudować, zeby się nie walało samo :D. Znaczy... trzeba - można. Jak kto woli :). Ja tam lubię zapuszkować rzadki mechanzim jeśli mam możliwość.

O to właśnie mi chodziło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym spytał w dziale o zegarach, jeśli juz to w "niemcach". Tu w dziale radzieckim chyba mało kto będzie miał na niego pomysł, zwłaszcza, ze Lwów nie był wtedy radziecki i to nie jest kompletnie radziecka produkcja.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

A u mnie taki skromny nabytek. Nawet koronka jest wypełniona drewnem.

Pozdrawiam

post-36222-0-79596000-1330383378_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robcyk nie bądź taki skromny, ten "drewniaczek" jest cudny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robcyk, obecnie to jeden z najdroższych ruskich zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O cholercia... aż mnie zgięło, jak to mówią. Piękności!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowa uznania za ustrzelenie tej fachowej Rakietki - smakowity stan! e-zatoka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie w końcu odnalazła się pocztowa zguba - Pabieda z 1947 roku z Penzy, zachowana w pięknym stanie. Może i nie jest to drewniana Rakietka, ale też ciekawy i rzadki zegarek. Wszystkie części poza przykrótką wskazówką minutową wyglądają na oryginalne, mosiężny wychwyt, mostki, nawet tarcza z podziałka sekundowa charakterystyczna dla zegarków z Penzy z lat 46-47 :). Piękny okaz!

pobeda4710.jpg

pobeda4712.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto ją tam wie... list był dość nieświeży, więc pewnie gdzieś się stracił i leżał, aż ktoś sobie o nim przypomniał lub go po prostu znalazł. Nie wiem, na ile zwrócenie uwagi na zaginięcie listu pomogło, ale w każdym razie grunt, że jest, bo takiej Pabiedy byłoby szkoda, i to bardzo...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Krzysiek_W] wiem doskonale co kupiłem :) Chciałem tak trochę w stylu Hansa. A u mnie taki skromny nabytek i BUCH z grubej rury ;)

Jeżeli chodzi o zakup tej Rakiety to zdziwicie się, żadne Allegro, Zatoki itp. poprostu przez przypadek znalazłem się widocznie we właściwej czasoprzestrzeni i jeszcze do tego miałem gotówkę w kieszeniu, niestety zakup kartą by nie przeszedł w tym przypadku. Cena szkoda gadać tak śmiesznie niska odnosząc do takiej Rakiety, bo oczywiście odnosząc do Poljota de Luxe 29 kamyczków automata to bym go za tę cenę kupił w pięknym stanie.

W każdym razie jestem happy strasznie, bo przy okazji kupiłem jeszcze Sławę automata w stanie NOS z przywieszką jeszcze.

To był poprostu fuks który się zdarza lub nie.

Na forum jestem od marca 2011, już sporo się dowiedziałem od tamtego czasu, najpierw przestudiowałem wiedzę a teraz powoli chce dorabiać resztę czyli zakupy. Na szczęście nie chwyciła mnie choroba w postaci kupuje wszystko co wpadnie na początku, oczywiście kupuje jakieś trupki na reanimacje i dawców, wiadomo jak jest rozpisywał się będę.

Jeżeli chcecie to popstrykam lepsze fotki bo ta którą zamieściłem jest kiepskiej jakości.

Pochwalę się również swoimi nabytkami.

Pozdrawiam wszystkich !

Ps. A przy okazji szukam Wostoka Precyzyjnego 22j w stanie idealnym lub bardzo dobrym. Może któryś z Szanownych Towarzyszy będzie się chciał pozbyć lub ma przypadkiem sztukę jakąś w zapasie na zbyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale powiem Wam jeszcze że dzisiaj widziałem w lombardzie Zwiezdę w kopercie 14K, STAN bardzo dobry, normalnie oczom nie wierzyłem.

Poprostu TOP - facet chce 1650 zl. Powiedział, że sama koperta waży 12,6g.

Serce by chciało, rwie się, ale kieszeń "jęczy"...

Normalnie zwykłą Zviezdę ciężko znaleźć z stanie zadawalającym a tu GOLD i w takim stanie.

To taka ciekawostka.

Pozdrawiam,

robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi