Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wszystkim za słowa uznania, mam nadzieję, że w piątek pokarzę troszkę więcej. Oby tylko mój Z-mistrz dotrzymał słowa.

Pmwas ten Serkisow jest świetny i tylko gratulować takiego nabytku. :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja np upolowałem na ebayu. Za $5 (bez żartów) :D. Sziping był droższy :)

Poprzednie cudo tez z eBaya, ale już jakby ciut drożej :)

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyy... :)

Ale kupiłeś tego Serkisow'a w takim stanie jak na zdjęciu czy coś przy nim już robiłeś? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... wybrałem takie zdjęcie, na którym najmonej widać monstrualne wręcz zużycie koperty, bo i po co je pokazywać. Ten zegarek był eksploatowany bardzo intensywnie przez milion lat non stop - do tego stopnia, że szkło z jednej strony (na 9) wcale się już nie trzyma, bo koperta tak sie wytarła (jest szparka pod szkłem :) ). Tarcza jest dość ładna, ale czerwone napisy 17 rubis shockprotected zniknęły (wiadomo - ruska czerwona farba :) ). Mechanizm jest najlepszy, bo bez uszkodzeń, musiałem tylko wymienić spreżynę i hula :D . takze stan jest taki sobie, a wygląda fajnie, bo, po pierwsze jest ładny, a po drugie koperta to chromowany biały metal, więc olbrzymie przetarcia aż tak nie rażą. Niemniej za tą cene to i tak spora atrakcja :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojtam ojtam......... najważniejsze, że serducho cyka i wygląda fajnie. Na rękę nie musisz go zakładać, niech cieszy oko. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oż... wtopa - juz założyłem :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie towarzysze. Wlasnie odebralem moje pierwsze i przypusczam ze nie ostatnie Szturmanskie Chrono :) . Powiem wam szczerze ze juz rozumiem ludzi ktorzy sie nimi zachwycaja. Moim zdaniem , swietny zegar :) . Prosty i baaarrrrdzo czytelny. Swietnie lezy na nadgarstku.

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A owszem, całkiem fajne zegarki :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slav, a może byś zapodał jakąś fotkę, tak żebyśmy wiedzieli o czym piszesz i mogli dzielić razem z Tobą radość z posiadania fajnego ruska :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie ma sprawy. Ale dopiero w weekend... Za duzo na glowie. Mam jeszcze do sfotografowania Rakiete 24h ktora juz wczesniej sie chwalilem :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slaw, ideą tego tematu jest zaspokanie własnej próżności :) ale jak już chcesz się czymś chwalić to ze zdjęciem. Ja bym mógł napisać że kupiłem karton NOS drewnianych raket...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepsze, że chyba wszyscy byśmy ci uwierzyli :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi moderatorze....troche wyrozumialosci byloby mile widziane :) . Poza tym pewne czesci Twojej wypowiedzi wskazuja jakobym nie byl w posiadaniu rzeczonego zegarka.... Nie wiem jak mialo to zabrzmiec w Twoim mniemaniu, ale wlasnie w taki sposob to odebralem.Wypowiedz zostala dodana doslownie w chwile po powrocie z poczty... Obiecalem, wiec zdjecia pojawia sie na pewno.

Edytowane przez Slaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slavny Hans - Nic się przed Tobą nie ukryje :lol:

pmwas kolejarz mnie zachwycił :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem od Z-mistrza i przyniosłem moje dwie ostatnie Wołenki. Śrebna to 4-58. Wiem wiem Koronki trza podmienić, ale to z czasem :) Nie mogłem się powstrzymać i strzeliłem rodzinne fotki Wołenek i Ałmaziątek :)

post-46446-0-41018400-1333709382_thumb.jpg

post-46446-0-80220700-1333709408_thumb.jpg

post-46446-0-79178000-1333709426_thumb.jpg

post-46446-0-79032200-1333709445_thumb.jpg

post-46446-0-69286200-1333709535_thumb.jpg

post-46446-0-28369900-1333709553_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem od Z-mistrza i przyniosłem moje dwie ostatnie Wołenki. Śrebna to 4-58. Wiem wiem Koronki trza podmienić, ale to z czasem :) Nie mogłem się powstrzymać i strzeliłem rodzinne fotki Wołenek i Ałmaziątek :)

Fajne zegareczki :) A co z tymi koronkami jest nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chromowanej koperty żółta koronka nie pasuje, trzeba zmienić, żeby w oczy nie raziło. Wymienię ale nieco później. Dzisiaj Z-mistrz nie miał odpowiednich na stanie.:)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa niebieska Rakieta w stanie bliskim NOS. To już trzecia odsłona tego modelu w mojej skromnej kolekcji. Bordowa - już wcześniej prezentowana na forum - jest jednym z moich ulubionych zegarków do sportowej marynarki.

post-38182-0-79343200-1333814211_thumb.jpg

post-38182-0-59330100-1333814215_thumb.jpg

post-38182-0-97942400-1333814218_thumb.jpg

post-38182-0-73890800-1333814222_thumb.jpg

Edytowane przez JustynaB

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie się prezentują te 3 siostry z pod znaku Rakiety. Gratulacje! warto tej z jasną tarczą wymienić plexi celem oddania jej części blasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IceColdDi fajny Poljocik. Ma bardzo ciekawą i nietypową tarczę. Pozazdrościć ;)

JustynaB gratuluję powiększającej się kolekcji tego modelu, widzę, że masz do niego słabość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo! Zegarki bez pasków są jeszcze przed wizytą u zegarmistrza. Jasna z pewnością dostanie nowe szkło i gruntowne czyszczenie. W ostatnim czasie wyklarowała mi się koncepcja na kolekcję. Zamierzam zbierać zegarki radzieckie modelami - aktualnie mam 4 modele (po kilka wariantów z każdego), które kompletuję. Z czasem będę poszerzał kolekcję o kolejne modele. Dzięki takiemu rozwiązaniu - mocno zawężony target zakupowy - panuję nad nabytkami. Początkowo kupowałem zegarki, które mi się podobały i błyskawicznie zrobił się bałagan :-) Oczywiście zdarza mi się kupować także zegarki nie pasujące do kolekcji, ale one służą mi jako zegarki do noszenia, a nie "na półkę".

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo! Zegarki bez pasków są jeszcze przed wizytą u zegarmistrza. Jasna z pewnością dostanie nowe szkło i gruntowne czyszczenie. W ostatnim czasie wyklarowała mi się koncepcja na kolekcję. Zamierzam zbierać zegarki radzieckie modelami - aktualnie mam 4 modele (po kilka wariantów z każdego), które kompletuję. Z czasem będę poszerzał kolekcję o kolejne modele. Dzięki takiemu rozwiązaniu - mocno zawężony target zakupowy - panuję nad nabytkami. Początkowo kupowałem zegarki, które mi się podobały i błyskawicznie zrobił się bałagan :-) Oczywiście zdarza mi się kupować także zegarki nie pasujące do kolekcji, ale one służą mi jako zegarki do noszenia, a nie "na półkę".

... a ile masz tych zegarków ? ( interesują Cię tylko Rakiety ? )

ps mój Poljot po nakręceniu nie chce się "kręcić" trzeba nim mocno wstrząsnąć żeby wskazówki wprowadzić w ruch potem jest ok, czyżby potrzebował smarowania ? a może czyszczenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie może być mowy o smarowaniu bez czyszczenia. Proponuję zapodać się do zegarmistrza i zlecić czyszczenie i konserwację i Poljocik będzie śmigał, aż miło. Teraz nie ma sensu zmuszać go do katorżniczej pracy bo to grozi zarżnięciem.;)

JustynaB każdy z nas jak widzę przechodzi przez to samo. Najpierw się łapie co w oko wpada, a potem przychodzi kolej na opanowanie i ukierunkowanie zainteresowań :) Też to przechodzę obecnie tylko u mnie proces ten jeszcze się nie zakończył, już widać światełko w tunelu tylko troszkę takie zamazane ;) na szczęście ruscy natłukli troszkę sikorków i jeszcze jest w czym wybierać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi