Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Poljot od kolegi z forum (trochę składak bo nie automat) i Ruhla nuras

post-55841-0-88319200-1367593862_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wojciech1500

Aleś zaszalał :) , robienie zakupów w takim tempie rozdmucha kolekcje do granic nieprzyzwoitości. Gratuluję wszystkich ale mała sekunda super.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Miałem okazję to kupowałem i wymieniałem.... trochę też w międzyczasie posprzedawałem, więc nie nadwyrężyło to bardzo mojego budżetu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie . Trochę czasu mnie tu nie było, sami wiecie obowiązki.... :)

To co ostatnio udało mi się upolować ( 3 tyg) przedstawiam na poniższych zdjęciach.

dsc00756js.jpg

dsc00758x.jpg

dsc00760f.jpg

dsc00763xy.jpg

dsc00766r.jpg

dsc00755sw.jpg

To dzisiejszy nabytek , w stanie szufladowym

dsc007693.jpg

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem poprzednio do @wojciech1500, ale widzę, że tempo przyrostu kolekcji wśród kolekcjonerów "radzieckich i ruskich" nie słabnie :). Gratuluję nabytków, zawsze można coś odsprzedać. Lubię Poljoty w krabie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że zaczął się okres od tzw "letni" coraz to więcej osób sprzedaje po pchlich targach różne rzeczy , a między innymi stare zegarki, zrobiło się cieplej , więcej ludzi wychodzi z domu po długiej zimie. Sprzyja to nam kolekcjonerom, większa szansa wyłowić coś ładnego. Czasami aż żal nie kupić , pełną para ruszyły tagi staroci itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ja mam kilka znajomych antykwariatów, gdzie pobiedy/mołnie/ kamy itp z lat 50-tych są po 10-20zł, oczywiście na chodzie i w super stanie.... aktualnie jest poljot automat z lat 80-tych za 20zł.... chyba go kupię....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udanych łowów :) , oczywiście samych wyjątkowych okazji i wyjątkowych okazów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wojciech1500

a gdzież to jest, jeśli nie tajemnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kilka znajomych antykwariatów, gdzie pobiedy/mołnie/ kamy itp z lat 50-tych są po 10-20zł, oczywiście na chodzie i w super stanie.... aktualnie jest poljot automat z lat 80-tych za 20zł.... chyba go kupię....

Kupuj i wrzucaj na bazarek, jak w dobrym stanie to pewnie znajdzie się dużo chętnych. Zresztą sam lubuję się w Pobiedach i Kamach właśnie z lat 50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

@wojciech1500

a gdzież to jest, jeśli nie tajemnica?

Sa takie dwa antykwariaty koło rynku i punkt filatelistyczny w hali targowej GCH, tam są fajne zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa takie dwa antykwariaty koło rynku i punkt filatelistyczny w hali targowej GCH, tam są fajne zegarki :)

Oj, Wojtek. Już praktycznie odpalam bryke i jade...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Zapraszamy, w jednym antykwariacie (ul.Matejki) pan obiecał Mołnie za 40zł, więc chyba się opłaca, podobnie z komandirem. W "Desie" ceny 3 razy droższe, ale biorąc pod uwagę ceny na Śląsku, nie wygórowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MWATCH - świetne nabytki :)

Gdybyś chciał się rozstać z Rakietami to wiesz gdzie jest chętny :D

Wojciech 1500 to co piszesz o tych "okazjach" trochę małlo realne wg mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ale takie są realia na Śląsku, ludzie nie znają wartości tych zegarków i mozna naprawdę fajne okazje wyrwać, przykładowo, kilka lat temu, łucz de luxe w bdb stanie za 5zł, nowy komandir z papierami i pudełkiem za 50zł, pobieda z "miedzianą" tarczą za 12zł, na pobliskim bazarku poljoty kirowskie po kilkanaście złotych...... Co innego np. rynek w krakowie lub szeroko pojęte giełdy staroci i "wyrafinowane" antykwariaty, gdzie za pobiedę w destrukcyjnym stanie życzą sobie ok 40zł. Jak nie wierzysz to zapraszam do Gliwic. Dodam również, że ceny usług zegarmistrzowskich są adekwatne do cen zegarków, czyli bardzo niskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale takie są realia na Śląsku, ludzie nie znają wartości tych zegarków i mozna naprawdę fajne okazje wyrwać, przykładowo, kilka lat temu, łucz de luxe w bdb stanie za 5zł, nowy komandir z papierami i pudełkiem za 50zł, pobieda z "miedzianą" tarczą za 12zł, na pobliskim bazarku poljoty kirowskie po kilkanaście złotych...... Co innego np. rynek w krakowie lub szeroko pojęte giełdy staroci i "wyrafinowane" antykwariaty, gdzie za pobiedę w destrukcyjnym stanie życzą sobie ok 40zł. Jak nie wierzysz to zapraszam do Gliwic. Dodam również, że ceny usług zegarmistrzowskich są adekwatne do cen zegarków, czyli bardzo niskie.

Wojtek z całym szacunkiem, ale gdzie na rynku w Krakowie można spotkać Pobiedę i innych radzieckich towarzyszy?

Radzieckich jak na lekarstwo, a te ceny o których piszesz na Śląsku to raczej mało realne.

Bywam od czasu do czasu na Bytomiu i jakoś nie jest tak, że ludzie na Śląsku nie znają wartości tych zegarków i wcale nie odnosi się do ludzi ze Śląska bo czasy kiedy radzieckie można było kupować w tak śmiesznych cenach dawno już minęły bezpowrotnie.

Dobrze Ci Kolega z forum zasugerował, kupuj i wrzucaj na forum, napewno przy takich cenach będziesz miał 100% zarobek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kiedyś, chyba w ostatni tydzień sierpnia byłem w Krakowie i na rynku był jakiś targ/giełda, gdzie były takie zegarki w takich cenach. A jeśli chodzi o giełdę w Bytomiu czy inne staroci, to tam ceny są wygórowane, bo te zegarki sprzedawane są jako starocie, a w miejscach, gdzie ja kupuję, sprzedawane są po prostu tanie zegarki do noszenia (z przeznaczeniem dla starszych osób. Jutro pójdę po poljota automata i wrzucę na forum.

O takim mniej więcej mowa:

https://www.google.pl/search?q=poljot&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=RwyGUYuNKZH14QSLpoCICg&biw=1280&bih=899&sei=SQyGUZO6LseS4ATr24GQAg#um=1&hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=poljot+automat&oq=poljot+automat&gs_l=img.3..0l4.2668.4606.0.4770.8.4.0.4.4.0.99.359.4.4.0...0.0...1c.1.12.img.YJKKIMX11AY&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45960087,d.bGE&fp=46c061c58e317918&biw=1280&bih=899&imgrc=dj1hc2xHPG1GZM%3A%3BFdkVU8TqAFnFOM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages49.fotosik.pl%252F1821%252F2d3ecbb0bc690247.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fpoljot-automat-za-25-lat-pracy-w-kopalni-i3077057206.html%3B964%3B425

Opłaca się, brać go za to 20zł?

Edytowane przez Wojciech1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Targuj się !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojciech ostatnie pytanie jak rozumiem było retoryczne? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa prosta nie jest. Pochopnie nie można działać. Trzeba by się jakoś wspólnie naradzić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

...taaa mołnie po 20 pln na chodzie i w ładnym stanie - a potem dzwoni komórka i trzeba wstawać do roboty ;-)

Żeby już tak całkiem nie off tołpować... takiego Kirowskiego nawet z znośnym stanie wizualnym (i ładnie tykającego) na targu staroci dziś uratowałem

kirowski.JPG

kirowski2.JPG

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poliot automat 37-letni w ładnym stanie-jedyny nabytek z giełdy w Legnicypoliot%20g%C3%B3rn%20tarcza.JPGpoliot%20g%C3%B3rn%20ty%C5%82.JPGpoliot%20%20g%C3%B3rniczy%20mech.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...taaa mołnie po 20 pln na chodzie i w ładnym stanie - a potem dzwoni komórka i trzeba wstawać do roboty ;-)

Żeby już tak całkiem nie off tołpować... takiego Kirowskiego nawet z znośnym stanie wizualnym (i ładnie tykającego) na targu staroci dziś uratowałem

kirowski.JPG

kirowski2.JPG

Ładny zegar!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

A za ile tego pięknego kirowa wyhaczyłeś jeśli można spytać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi