Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejszy nabytek,.Wielu na pewno słyszało o tym zegarku,ale podejrzewam iż niewielu go miało okazje zobaczyć na żywo.Nie wiem ile sztuk znajduje się w polskich kolekcjach,ale mnie upolowanie tego egzemplarza zajęło prawie 4 lata.

post-67292-0-19726700-1440443024_thumb.jpg

post-67292-0-11942700-1440443040_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy nabytek,.Wielu na pewno słyszało o tym zegarku,ale podejrzewam iż niewielu go miało okazje zobaczyć na żywo.Nie wiem ile sztuk znajduje się w polskich kolekcjach,ale mnie upolowanie tego egzemplarza zajęło prawie 4 lata.

Mayor czemu on taki rzadki jest? W sumie pustynna tarcza nie jest jakaś rzadka, bezel rzadszy, bo chyba kręci się w jedną stronę ale też nie biały kruk, ale koperta mnie zaintrygowała bo z tego co widać na zdjęciach jest jakaś większa?

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to coś takiego?, a ja go mordowałem przez dłuższy czas.......

post-29239-0-62916400-1440444225_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta ma 40mm średnicy i 14mm wysokości.Zegarek jest rzadki,gdyż jest to oryginalny Desert Shield wyprodukowany na zamówienie Pentagonu,dla personelu militarnego i rodzin żołnierzy biorących udział w Operacji DS.Prawdopodobnie tych zegarków powstało tylko 20 000 sztuk 10 000 męskich i drugie 10 000 w rozmiarze junior-damka.,Później Czystopol produkował reedycje,ale te zegarki różnią się od pierwszej oryginalnej serii.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta ma 40mm średnicy i 14mm wysokości.Zegarek jest rzadki,gdyż jest to oryginalny Desert Shield wyprodukowany na zamówienie Pentagonu,dla personelu militarnego i rodzin żołnierzy biorących udział w Operacji DS.Prawdopodobnie tych zegarków powstało tylko 20 000 sztuk 10 000 męskich i drugie 10 000 w rozmiarze junior-damka.,Później Czystopol produkował reedycje,ale te zegarki różnią się od pierwszej oryginalnej serii.,

wymiary się zgadzają, aczkolwiek taką samą kopertę mam w zwykłym nurku z tego okresu (ok 1991-93) - brak znaczka B - Wostoka na tarczy i dekielek też chyba pasuje do tych dla US Army?

Edytowane przez mst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takiego tylko ze standardowym bezelem. Czy jest jakaś możlwość odróżnienia tych z pierwszego wypustu od tych reedycji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest kilka różnych elementów.,Teraz nie mam czasu,ale jutro otworze zegarek i porobię kilka zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest kilka różnych elementów.,Teraz nie mam czasu,ale jutro otworze zegarek i porobię kilka zdjęć.

To będą cenne informacje, także z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez jestem ciekaw co kol. Mayor napisze bo to zawsze interesujące kwestie. A jakby ktoś chciał poczytać o desert shield to pisałem o tym w wątku o komandirach ostatnio przy okazji mojego egzemplarza, teraz tez jestem ciekaw czy to reedycja czy oryginał.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza dostawa od daktarina dzięki za miłą współpracę :)

459dca2a30a16587c65ae4c76bbb5d6c.jpg

Wcześniejsza dostawa od daktarina :) z "nową" kopertą

d8b5f99abf54fdd3c898e8ba6848ab45.jpg

Poprzednia koperta z inną zawartością (nie popsulem niczego co nie było by już wcześniej zepsute )

919dfdcd3d5ae1cc9fd24310bd1bf939.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Ale żeś trójcę zmontował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś trójcę zmontował ;)

Gdyby nie poczta od daktarina to nie było by z czego :)  dzięki.

Zegarek kupiony jakiś czas temu, wymagał naprawy i spa.

attachicon.gifIMG_20150825_152459.jpg

bardzo fajnie się prezentuje, i w ładnym stanie, gratki chorągiewka jak ta lala :)  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy nabytek.

post-53040-0-64319400-1440525983_thumb.jpg

Będzie służyła jako wół roboczy na codzień.

Zastanowiło mnie tylko jedno. Po wejściu z słońca do ciemnego pomiesczenia wskazówki pięnie świecą na zielono ale tylko one. Znaczniki przy godzinach są ciemne. Tak powinno być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slava. Kupiona na allegro od lombardu. Zakup niemal anegdotyczny :D

60 zł za zegarek, przychodzi paka (nie paczuszka). Pomyślałem że tak to mi jeszcze nikt zegarka nie zapakował. Rozmiar paczki jak na zegar z kukułką. :o

Otwieram, a tu panowie z lombardu zegarek wypisali na fakturze za 45, a dołożyli za 15 zeta odkurzacz samochodowy :huh: , taki bonus :P

Na dodatek Slava w stanie NOS z oryginalną bransoletą, nawet jednej ryski nie ma :D

Żadna tam wyjątkowa ale bardzo ciekawy model:

post-49869-0-78472300-1440527435_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Jak to mówią? Bogatemu... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przyjemna ta slava. To model zwany akademickim, pewnie z powodu linii jak w rakiecie akademickiej :) moja niestety w gorszym stanie ale i była tańsza ponad połowę :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka detali odróżniających oryginalnego Wostoka Desert Shield od reedycji czy podróbek,.Charakterystyczny dekiel  warto zwrócić uwagę na wkładkę antymagnetyczną,która jest wprasowana do stalowego dekla.,Starannie wykończony mechanizm 2416 B z inskrypcją 21-twenty one jewels.,Certyfikat "Fit for service" dopuszczający zegarek do użytku w US Army.,

post-67292-0-23690200-1440530967_thumb.jpg

post-67292-0-32028700-1440530980_thumb.jpg

post-67292-0-38699100-1440530998_thumb.jpg

post-67292-0-12468400-1440531015_thumb.jpg

post-67292-0-01101300-1440531035_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kchrapek - odkurzacz - jajca, ale się uśmiałem :)

Edytowane przez Hipek

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi