Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

A ja łakomie patrzę na Karlssona i rakietę z laurową kopertą na pasku z kołkami. Jakby co Seba, to dawaj znać

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Sebolski się zaczaił na 50centa! Nieładnie tak bejsbolem... i torbę z towarem wyrwać!

Kurza twarz! Gdzie takie hurtownie są ze skarbami?!

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Sebol pięknie. Ja bym tak skromnie przytulił paseczek od Pobiedy (2-gie zdjęcie) i Wostoczka (9-te zdjęcie). O i kolega Moskwe złapał. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba dołączył do grona hurtowników. Chyba wypłata dziś była :) I przy okazji stał się posiadaczem kilku niezłych frankenów :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba dołączył do grona hurtowników. Chyba wypłata dziś była :) I przy okazji stał się posiadaczem kilku niezłych frankenów :)

ciężko się ustrzec czasami :)

A ja łakomie patrzę na Karlssona i rakietę z laurową kopertą na pasku z kołkami. Jakby co Seba, to dawaj znać

zostają u mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko się ustrzec czasami :)

Zawsze się przydadzą na dawców :) sam mam kilkanaście takich poskładańców.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Od majstra dziś wrócił :D

Wysłane z mojego ASUS_Z00VD przy użyciu Tapatalka

Super. Gratuluję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sebolski co Ty na kilogramy kupujesz? :D Gratuluję :D Podaj dokładny adres tego bazarku ;)

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sebolski to zegarkowy Ninja :ph34r:  :D,a kiedy druga transza ?

Edytowane przez 50 CENT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest! Wołna jubileuszowa!

Przepłacona, wymaga kilku poprawek, ale wersja tak rzadka że i tak cieszy niezmiernie. :D

Miejscami zbyt idealna (nowa koperta stalowa, choć w przeciwieństwie do poprzednich które widziałem świetnie wykonana), wskazówki oryginalne chyba powinny być zwykłe Wołny (tu są z Ałmaza raczej), sekundnik od czapy zupełnie i koronka nowa Poljota. Nawet mechanizm nie teges ;)

Wszystko to da się bez problemu wymienić, ale unikatowa tarcza i dekiel oryginalne :wub:

Uprzedzając pytania zegarek wydany z okazji 40 rocznicy powstania Tatarskiej Autonomicznej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej (Tatarska ASRR). Tarcza przedstawia Kazań, stolicę republiki: http://blaber.pl/lifestyle/podroze/kazan-czyli-rosja-jakiej-znacie/

A teraz pozostaje czekać na kolejną rzadką Wołnę (już w drodze) :D

attachicon.gifDSC06479.JPG attachicon.gifDSC06481.JPG

To aż niesamowite, że wychodziły takie piękne tarcze :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepłacona, wymaga kilku poprawek, ale wersja tak rzadka że i tak cieszy niezmiernie. :D

Miejscami zbyt idealna (nowa koperta stalowa, choć w przeciwieństwie do poprzednich które widziałem świetnie wykonana), wskazówki oryginalne chyba powinny być zwykłe Wołny (tu są z Ałmaza raczej), sekundnik od czapy zupełnie i koronka nowa Poljota. Nawet mechanizm nie teges ;)

Wszystko to da się bez problemu wymienić, ale unikatowa tarcza i dekiel oryginalne :wub:

Uprzedzając pytania zegarek wydany z okazji 40 rocznicy powstania Tatarskiej Autonomicznej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej (Tatarska ASRR). Tarcza przedstawia Kazań, stolicę republiki: http://blaber.pl/lifestyle/podroze/kazan-czyli-rosja-jakiej-znacie/

attachicon.gifDSC06479.JPG attachicon.gifDSC06481.JPG

Super nabytek - 2809 to nie moja bajka na szczęscie ale takiego to bym chętnie widział u siebie. 

Gratuluje Krzysiek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W szoku. Piękna sprawa, a i informacja, że coś takiego w ogóle jest - warta zapamiętania. Gratulacje Krzysztof!

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesyłka od naszego forumowego Kolegi.

Trudno powiedzieć, jak bardzo się z niej cieszę. Od lat szukam pasków ze Spółdzielni Pracy Rękodzieła Artystycznego "Art-Skór". Dotychczas upolowałem tylko jeden i traktuję go z namaszczeniem, jak relikt.

"Art-Skór" mieścił się na warszawskiej Woli, przy ulicy Żelaznej 54. Biznes kaletniczy, jak większość powołanych jeszcze w epoce PRL - nie poradził sobie w nowych czasach. Siedziba upadłej spółdzielni opustoszała, wszedł nowy właściciel i blok w centrum Warszawy przeznaczono do wyburzenia. Dzięki temu za pół darmo można było wynająć tu starą szwalnię - w której uszyto min. paski zegarkowe ze zdjęcia, które Wam pokazuję.
Tak się złożyło, że kilka lat temu, ze zwykłej oszczędności zrobiłem sobie pracownię i na stałe zamieszkałem w jednej z hal "Art-Skóru". Byłem studentem, brakowało wtedy na wszystko. Zupełny survival. Nie mam pojęcia jak udało się przeżyć - w stałym wyposażeniu miałem zagwarantowany tylko dostęp do elektryczności, sedes i umywalkę w toalecie na korytarzu. :)
Na Żelaznej 54 powołaliśmy artystyczną komunę - spędzaliśmy tu całe dnie i noce. Organizowaliśmy nasze debiutanckie wystawy, pokazy filmów na prześcieradle. Przychodziło mnóstwo ludzi. Codziennie ktoś wpadał na kawę. Świetny i trochę szalony okres życia - chyba najlepszy.

O tym, że robiono tu paski, dowiedziałem się długo po opuszczeniu Żelaznej. Bardzo się wzruszyłem tą przesyłką. Kris, dziękuję jestem Ci bardzo wdzięczny.

171f9cf24e4c6893.jpg

pracownia żelazna wyglądała tak:

022600bb78099a78.jpg

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna pracownia i kawałek historii która ciebie połączyła z Art-Skórem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką halę jako coś dodatkowego każdy facet powinien mieć - mógłby się tam zamykać 

Plus 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Świetna historia Łukasz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż dodać,kawałek twojej własnej histori której wspomnienia powróciły po latach wraz z otrzymaną przesyłka od Kris.Taki osobisty "wspomnień czar"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super historia :) bardzo fajne te paski robili, szkoda że na wąskie teleskopy, bo sam chętnie bym kupił. Pobiedy wyglądałyby na nich super, Kirov zresztą też :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesyłka od naszego forumowego Kolegi.

Trudno powiedzieć, jak bardzo się z niej cieszę. Od lat szukam pasków ze Spółdzielni Pracy Rękodzieła Artystycznego "Art-Skór". Dotychczas upolowałem tylko jeden i traktuję go z namaszczeniem, jak relikt.

"Art-Skór" mieścił się na warszawskiej Woli, przy ulicy Żelaznej 54. Biznes kaletniczy, jak większość powołanych jeszcze w epoce PRL - nie poradził sobie w nowych czasach. Siedziba upadłej spółdzielni opustoszała, wszedł nowy właściciel i blok w centrum Warszawy przeznaczono do wyburzenia. Dzięki temu za pół darmo można było wynająć tu starą szwalnię - w której uszyto min. paski zegarkowe ze zdjęcia, które Wam pokazuję.

Tak się złożyło, że kilka lat temu, ze zwykłej oszczędności zrobiłem sobie pracownię i na stałe zamieszkałem w jednej z hal "Art-Skóru". Byłem studentem, brakowało wtedy na wszystko. Zupełny survival. Nie mam pojęcia jak udało się przeżyć - w stałym wyposażeniu miałem zagwarantowany tylko dostęp do elektryczności, sedes i umywalkę w toalecie na korytarzu. :)

Na Żelaznej 54 powołaliśmy artystyczną komunę - spędzaliśmy tu całe dnie i noce. Organizowaliśmy nasze debiutanckie wystawy, pokazy filmów na prześcieradle. Przychodziło mnóstwo ludzi. Codziennie ktoś wpadał na kawę. Świetny i trochę szalony okres życia - chyba najlepszy.

O tym, że robiono tu paski, dowiedziałem się długo po opuszczeniu Żelaznej. Bardzo się wzruszyłem tą przesyłką. Kris, dziękuję jestem Ci bardzo wdzięczny.

pracownia żelazna wyglądała tak:

Ciekawa historia a pracownia pierwsza klasa,ma charakter

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Edytowane przez kchrapek
Nie cytujemy zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Twojej pracowni największe wrażenie robi kompozycja "koc na krześle" chociaż eksponat "odkurzacz" też jest super :D

Bardzo fajna historia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

All steel....d981ac927144a2cdfa274c65696b0c55.jpg025ba1ecbac3073fa9dfb8d7ade1f388.jpgc21975abaa63fadad110b7ac450dfd98.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi