Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli poszło wszystko zgodnie z planem to udało mi się kupić dzięki Karolowi 5 mostków Błonie z logo Błonie :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko mostków, to całych mechanizmów niebyło :mrgreen: , czekamy z niecierpliwością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje ostatnie trzy nabytki. Poljot jak nówka, Slava strasznie brudna, Kirowskij do remontu...

89fa33a9cdee07bam.jpg

Nie wiem jak się ustawia w nim datę. A zresztą i tak idzie do przeglądu, bo ma krzywy wałek koronki.

36339c10ec9837d5m.jpg

a49f914578924387m.jpg

www.myspace.com/loszmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko mostków, to całych mechanizmów niebyło :mrgreen: , czekamy z niecierpliwością

niestety spóźniłem się, bo jeden z allegrowiczów i podobno ktoś z forum kupił: 43 mostki z logo, pudełko nowych balansów do polaków, ileś tam wskazówek, kopert itd, ale tylko ledwo co widziałem bo nie chciał pokazać zbytnio :???:

Nieważne, liczy się że mam 5 mostków i jak Karol je do mnie wyśle to popstrykam fotki :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o takich częściach o których piszesz krzysiek, to tylko do niedawna można było sobie pomażyć, jak sie okazuje można jeszcze je zdobyc, co to za brzydal z forum - przyznać sie (tzn. pochwalic się) :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
o takich częściach o których piszesz krzysiek, to tylko do niedawna można było sobie pomażyć, jak sie okazuje można jeszcze je zdobyc, co to za brzydal z forum - przyznać sie (tzn. pochwalic się) :razz:

To może tak jako ciekawostkę:

gość od którego zdobyłem mostki miał możliwość kupienia (przy okazji zakupu jakieś maszyny) około 20 tyś tarcz do polskich, ale nie wziął, "bo po co" :shock: Teraz żałuje że nie kupił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jest czego załować, a ja załuje ze niemoge zobaczyc takich zapasów na własne oczy :shock: no i może chociaz kupić skromne pare sztuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ale znaczy sie, że tych 20 tys. tarcz gdzieś jest. Można by produkcję Błonie wznowić :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowi o czym Wy w ogóle piszecie? 20.000 tarcz? 5 mostków? No tak...

Krzysiek_W do czego wykorzystasz te mostki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak najbardziej mechanik! tylko kamyczków ni ma :cry:

te kamyczki to miało być moje następne pytanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie skoro piszecie o mostkach i tarczach to ja poszedłem kupić sobie pasek do swojego nowego nabytku i całkiem przypadkowo trafiłem do pracowni , bo chyba tak trzeba to nazwać , pana na emeryturze który kiedyś zajmował się szyciem pasków. Ma ich niezliczone ilości , trafiaja się też orginalne np.poljotowskie . Pan posiada też maszyne do wybijania logo Poljota Wostoka i chyba też innych. Dla mnie fają sprawą jest noszenie np.Poljota z logo Poljota na pasku.Pare stron wcześniej umieściłem swój nowy nabytek i klika pasków właśnie od tego pana (dokładnie strona 297)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziwny ten Poljot. Indeksy na tarczy w tej kopercie gubią się i czasem trudno je dojrzeć. Zastanawiałem się, czy to nie pasówka.

Poza tym tarcza do wymiany - nie do wyczyszczenia.

[url="post-6777-0-17688000-1331024682.jpg"]Obrazek[/url]

[url="post-6777-0-59219600-1331024682.png"]Obrazek[/url]

koperta jest z czajki

przykład: http://www.prochowicz.com/gallery3/main.php?g2_itemId=1593

dla mnie jeden z ciekawszych radzieckich zegarków (najlepsze wrażenie robi na żywo) :lol:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z tą nakładką? Można ją wyjąć - może to oprawa do szkiełka? Choć to raczej mało prawdopodobne, bo ma taki sam grawerunek, jak koperta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co z tą nakładką? Można ją wyjąć - może to oprawa do szkiełka? Choć to raczej mało prawdopodobne, bo ma taki sam grawerunek, jak koperta.

sprawdziłem - można :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sprawdziłem - można

Wiem - to było stwierdzenie faktu :mrgreen: Masz taką samą? U mnie szkiełko jest chyba wklejone i niestety trzeba będzie jakoś go wyjąć - nie dość, że jest porysowane, to jeszcze wybrzuszone chyba pod wpływem wysokiej temperatury.

Szkiełko da się dorobić. Muszę tylko skądś zdobyć nową tarczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz taką samą? U mnie szkiełko jest chyba wklejone i niestety trzeba będzie jakoś go wyjąć - nie dość, że jest porysowane, to jeszcze wybrzuszone chyba pod wpływem wysokiej temperatury.

mam, ale czeka w kolejce na reaktywację

szkiełko ma być wypukłe !!! - to b. dobrze współgra z resztą :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lewmar77 bardzo fajne i orginalne te paski, widziałem podobne na allegro, ale niestety u zegarmistrza to juz raczej takich się niekupi,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to i ja coś w końcu wrzucę - na razie tyle - reszta jak kiedyś będzie znowu wolny czas :roll:

po drobnym liftingu - w końcu...

post-6777-0-85045900-1331025570.jpg

ta rakieta - wspaniałość !!! - pomimo tego, że spośród wszystkich widzianych 24 h ten jest najbardziej ascetyczny, że by nie powiedzieć najprostszy !!!!!! - nie powiem ile razy źle ustawiłem godzinę albo musiałem chwilkę pomysleć "która godzina" :lol:

post-6777-0-17907500-1331025572.jpg

chyba troszkę rzadsza sprawa:

post-6777-0-73686600-1331025573.jpg

post-6777-0-12061300-1331025575.jpg

post-6777-0-26974300-1331025576.jpg

post-6777-0-65014000-1331025577.jpg

post-6777-0-78063800-1331025578.jpg

post-6777-0-91571300-1331025579.jpg

przyznaję bez bicia - dostał werk radziecki bo tamtego rosyjskiego syfu nie dało się robić :razz:

post-6777-0-05460900-1331025581.jpg

to coś kolorowe na tarczy to nie jest wytwór jakiegoś "artysty" bo mam jeszcze drugą podobną tarczę

post-6777-0-20884500-1331025582.jpg

lubię te patelniaki i niechcący zrobiła się z tego mini seryjka :)

post-6777-0-32466500-1331025583.jpg

hmmmm....

post-6777-0-44715200-1331025584.jpg

post-6777-0-77483300-1331025585.jpg

mam nadzieję, że nie zostanę zamordowany, bo wrzucam jeszcze atlantica :)

post-6777-0-05570400-1331025587.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalw, powinieneś założyć temat (razem z Kadariusem) Hurtowo kupione nowe nabytki :mrgreen:

Piękny zestaw Dowódców :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek

dzięki :)

oooo do Kadariusa daleko mi - ale jeszcze coś tam mam do pokazania ..... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komandirskie z czarna koperta sa super.

dodam swoj ostatni nabytek, odebrany dzis od zegarmistrza po drobnej kosmetyce. szkielko niestety do wymiany :lol:, sadze, ze jest ciekawy ze wzgledu na zlota koperte i dziwne logo na tarczy zamiast "bukwy"

post-23480-0-03592700-1331025589.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się tylko: "skąd biorą się zegarki w takim stanie?"...

Przecież, one wyglądają jakby były nowe... :grin:

Wspaniała kolekcja...

Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?

Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi