Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość areczek86
A co w ogóle planujesz za zegarek Areczku? Jakiś porządny rusek, czy znowu Seikacz?

Najprawdopodobniej G-shocka :rolleyes: Muszę odpocząć od tych mechaników, a powoli będę odkładał prawdopodobnie na Striełę, ale jeszcze nie jestem pewien.

Ale tak sobie myślę coby kupić jakiegoś ładnego ruska za ok. 50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najprawdopodobniej G-shocka :rolleyes: Muszę odpocząć od tych mechaników, a powoli będę odkładał prawdopodobnie na Striełę, ale jeszcze nie jestem pewien.

Ale tak sobie myślę coby kupić jakiegoś ładnego ruska za ok. 50zł

Panie kochany, za 50 zeta to same ładne ruskie są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba raczej milicyjny :rolleyes: Nie chciałbyś go odsprzedać koledze w potrzebie?? Tj. bez zegarka ;)

Tak po jednym dniu cieszenia się nim? Niech troszkę poleży u mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86
Tak po jednym dniu cieszenia się nim? Niech troszkę poleży u mnie :)

No spoko, ale na piątek potrzebuję zegarek ;)

A tak na serio to gdzie go złapałeś?? Bo jak mi powiesz że na mieście to od następnego weekendu będę chodził z tobą (albo za tobą) w poszukiwaniu tych zegarków :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie... na mieście go nie wyhaczyłem :rolleyes: Kupowałem Ziomala od jednego z klubowiczów i zgadało się, że ma na sprzedaż tego Wostoka. Cena była rozsądna a zegarek ładny to kupiłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomirek, dwie pierwsze damki bardzo ładne :rolleyes:

???????? => ta choroba dobrze ROCKuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamcia:

post-25253-0-68178100-1331127646.jpg

Przystojny(choć nie do końca Łucz)- szukam do niego jakiejś porządnej tarczy, może być srebrna, bo moja jest lekko przybrudzona i jakaś chropowata :/

post-25253-0-58467600-1331127648.jpg

Miras cieniutki wrzucony na pozłacaną bransoletę(nie lubię brans, ale jemu jakoś wyjątkowo pasuje):

post-25253-0-22621600-1331127650.jpg

I w końcu wróciła od lekarza, trochę się wypłaciłem, ale warto było. Ale znowuż jej bliźniaczka poszła...nie mogę jakoś zrobić im zdjęcia rodzinnego :) :

post-25253-0-73983600-1331127651.jpg

Zawsze chciałem coś z guziczkami więc z braku laku i ciągłej tęsknoty za 3133 nabyłem taką oto Rukle z dydyry :)

dsc01488.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nad ruhlą kiedyś myślałem. Cena nieporównywalnie niska w stosunku do radzieckich chrono. A jak u niej z jakością wykonania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to jestem pozytywnie zaskoczony. Ładnie trzyma czas jak na buksiaka(+1-2 minuty na dobę), koperta porządna, masywna, tarcza też niczego sobie. Zegarmistrz miał jedynie małe problemy z wymianą szkiełka, bo siedzi w ringu tachymetru i ciężko wyjąć i dopasować jakieś nowe. Jedynie mogę się przyczepić do bezela, który jest bardzo delikatny, z niezbyt dobrego i lekkiego materiału, słabo pomalowany i trochę obłazi.

Do radzieckich chrono nawet nie ma co porównywać- sekundnik stopera idzie cały czas, nie można go zatrzymać, a jedynie wyzerować i od razu idzie po puszczeniu przycisku na nowo. Dolny guzik służy do zatrzymywania w danym momencie i po puszczeniu wskazówka nadal idzie. Mechanizm prościutki, właściwie guzik dolny służy do popchania tulejki, która opiera się na blaszce, a ta blokuje koło sekundowe- ot, całe "chrono". W dodatku w środku elementy plastikowe :)

Ale ładna jest, nie ma co narzekać. Nawet wrzuciłem ją na rekinka, na którym prezencję ma przednią. Ogólnie polecam, ale tylko w dobrym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bazarkowa wojna podjazdowa trwa... :P

Dziś tylko na moment się zagapiłem i znów mi parę fajnych okazów sprzątnęli sprzed nosa :wacko:

Z drugiej strony może to i lepiej, bo budżet zakupowy na ten miesiąc był już ponaciągany we wszystkie strony.

W każdym razie udało mi się zapoznać takiego oto klasyka:

post-23025-0-79788700-1331127850.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identycznego Poljocika w zeszłym tygodniu trafiłem :wacko: Śliczny elegancik

A ja dziś tylko jednego "ruska" upolowałem:

sm9799_zim.jpg

Dopuściłem się też potrójnej zdrady na rzecz DDR:

Mały buksiaczek do pary (mam już takiego z inną tarczą) z lat 50.

cn5970_ruhla_mala.jpg

I dwa wielkie jaja - metalowe i plastikowe, którym nie mogłem się oprzeć zwłaszcza, że w doskonałym stanie.

gd896_ruhla_jajo.jpg

A temu po ciemku wskazówki i indeksy świecą się niczym jakiemuś samurajowi czy innemu monsterowi :P

tc4774_ruhla_sport.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapodawaj do tematu "Poświećmy". Jajka takie brzydkie że aż fajne :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie tam z Ruhlą się pchać... Tam same markowce świecą :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzie tam z Ruhlą się pchać... Tam same markowce świecą :wacko:

Dzizas przecież te Twoje jaja (przepraszam :P ) są dużo ładniejsze od paneraja na przykład

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie taką elektronikę sprawiłem:

6713cb1814e079d2.jpg

Niestety nie działa :P i tak się zastanawiam czy da się ją ożywić. Czy są jakieś typowe niedomagania takich elektronik, czy ktoś na forum takie ledy naprawia, a może moduł elektroniki można gdzieś trafić. Jakie są wasze opinie bo koperta na prawdę bardzo ładna :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aronus - świetny zegarek szkoda że niestety nie na chodzie. Ja mam taką działającą i bardzo sobie chwalę!!! - moja jest w ciut gorszym stanie. Gdybyś nie dał rady naprawić chętnie odkupię za rozsądną cenę dla koperty i szybki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kadarius powiem Ci, że ta elektronika tak mi się podoba, że nawet jak nie uda mi się jej ożywić to sobie ją zostawie i wciągnę do kolekcji. No ale jak by ją ożywić to by było cudo. Tak się jeszcze zapytam baterie tam jakieś spcecjalne dawałeś czy tylko tak, żeby pasowały w te dwa otwory?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz rzadziej tu postuję, ale w końcu jest coś nowego, na co długo polowałem ;)

To ta z lewej, nówka z papiurami (tu większa prezentacja)

post-3565-0-04528400-1331128323.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna Krzychu. Wydawało mi się że na znanym portalu ją widziałem na dniach...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ładna Krzychu. Wydawało mi się że na znanym portalu ją widziałem na dniach...

zgadza się

ta "brzoskwinka" ma jeszcze kilka takich egzemplarzy, bo przebierałem wśród nich żeby znaleźć najlepszy stan. Niektóre mają minimalne ryski i odbarwienia na tarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eae4f2a2393c900fmed.jpg

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna .Szukam takiego środka tylko białego...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi