Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yasiooo

To prawda, też pilnuję, żeby kupować ryginały, bo bardzo łatwo popełnić błąd przy tej różnorodnści zegarków rodem z ZSRR :wub: Zwłaszcza na Alledrogo, gdzie roi się od składaków. Ale tej Sławy jestem akurat pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Yasiooo, chciałbym się przypomnieć :wub:

A przy okazji, jak śmiga ten z allegro?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Tak pamiętam, jesteś pierwszy jakby co, tylko, że na razie planujemy z dziewczyną połazić po mieście z tymi zegarkami i się polansować jakie to identiko ruskie czasomierze mamy :wub:

Edyta:

Oba działają dobrze i oba są z Allegro. Ten do którego się przymierzałeś (razem z kimś z forum) to brunatny (drugi), świeżak jeszcze :) Trochę podregulowałem je i na razie chodzą punktualnie. Całkiem fajne te automaty. Ciekawostka, że oba mają poodbny feler, mianowicie werk wraz z pierścieniem luźno siedział w kopercie i przez to rotor bił o dekiel, ale wystarczyło troche ruskiej techniki (czyli kawałeczek metalu między pierścień a kopertę :) ) i już jest dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
Tak pamiętam, jesteś pierwszy jakby co, tylko, że na razie planujemy z dziewczyną połazić po mieście z tymi zegarkami i się polansować jakie to identiko ruskie czasomierze mamy :)

Ok. będę się rozglądał za parą zakochanych z kwadratami na łapie :wub::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te poljoty to moje ulubione. Też mam parkę. Tak na prawdę nie było wersji brunatnej. Niebieska tarcza od słońca zmieniła barwę na brunatną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

aronus - serio?? To by się zgadzało, bo ten Poljot jest właśnie starszy, nr. 449723 a niebieściutki 796982. Czyli jest z nimi tak jak z Amfibiami :)

zimny-wiatr - spoko okularnik w kowbojkach z blondyneczką głośno cos nawijającą :wub: Jak nas spotkasz, daj znać, zrobimy przymiarkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Te poljoty to moje ulubione. Też mam parkę. Tak na prawdę nie było wersji brunatnej. Niebieska tarcza od słońca zmieniła barwę na brunatną.

na pewno była też post-3565-0-56405100-1331224812.jpgzielona wersja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Myślałem że to ten niebieski jest z allegro :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Też myśłałem, że będzie niebieski, jak przyszedł :) Kupiłem go jako pierwszego, ale dopiero teraz zawitał. Transakcja z niebieskim poszła szybciej i mam go od paru ładnych dni. Ale jak już powiedziałem, oba są z Allegro :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

A ja się ostatnio ukwarcowiłem :)...

Taka śliczność rakietowa :

post-0-0-36895200-1331224840.jpg

I ciekawostka : Au .... 1. Słownie : JEDEN :wub::) Ale to jest AD 1991 produkcja..

Do parki, srebrna Sekonda z identyczną kopertą :

post-0-0-29888900-1331224841.jpg

A do tego coś ekstra - pierwszy raz sie z tym spotkałem :

post-0-0-43032000-1331224842.jpg

Dopiero jak zajrzałem w trzewia, skumałem co to :

post-0-0-63893500-1331224843.jpg

Zaria, koledzy. Zaria. Z mechanizmem 21665.H. Ma nawet charakterystyczną dla Zarii blaszankę na mechanizm w środku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu po pierwszym zdjęciu poznałem- wszak to ZARItron :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Od razu po pierwszym zdjęciu poznałem- wszak to ZARItron :wub:

Ja w pierwszej chwili myślałem, że to jakiś Azjata ... Ale jak go obejrzałem - jest za dobrej jakości. Na szczęście zajrzałem do środka, bo już miał wylądować w koszu.

Poza tym nie wiem czy wspominałem, ale wszystkie są NOS, Rakieta i Zaritron - z metkami nawet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi "Azjatami" to nie przesądzaj, bo kroi nam się hit forumowy- obadaj temat o zegarkach chińskich, a tam relacje sszwedo nt. Parnisa- wschodzącej gwiazdy dalekowschodniego rynku zegarków :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
To są oryginalne wskazówki do tego modelu ?

Nie.

Mam takie wskazówki, jeśli będziesz miał problem ze zdobyciem.

I druga część :

post-0-0-90822900-1331224852.jpg

post-0-0-25004100-1331224854.jpg

I Wostok z mechanizmem 2605 - kolejne ogniowo rozwojowe L26, moim zdaniem najbardziej udane co do opakowania :wub:

post-0-0-70535000-1331224855.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie.

Mam takie wskazówki, jeśli będziesz miał problem ze zdobyciem.

W takim razie jak nie uda mi się nigdzie kupić to się odezwę. Dzisiaj tą Slavę odebrałem i muszę Wam powiedzieć, że jest w stanie praktycznie idealnym. Jak jeszcze te wskazówki wymienić, będzie naprwdę super zegareczek:)

post-24507-0-79952900-1331224874.jpg

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tymi "Azjatami" to nie przesądzaj, bo kroi nam się hit forumowy- obadaj temat o zegarkach chińskich, a tam relacje sszwedo nt. Parnisa- wschodzącej gwiazdy dalekowschodniego rynku zegarków :wub:

Zgadza się!

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już michu kroję fundusze- radzę robić to samo :wub:

klapouch- świetna ta Slava, szkoda tylko tych wskazówek :/ Nie wiedziałem, że jest taka duża, myślałem że to maleństwo. Aha- ładnie to tak na podłodze zegarki trzymać? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja już michu kroję fundusze- radzę robić to samo :wub:

klapouch- świetna ta Slava, szkoda tylko tych wskazówek :/ Nie wiedziałem, że jest taka duża, myślałem że to maleństwo. Aha- ładnie to tak na podłodze zegarki trzymać? :)

No gigantem to też ona nie jest. Mam mały nadgarstek ;p Zegarek nie lezy na podłodze tylko w etui na soczewki do aparatu ;p W ogóle przed chwilą musiałem Slavę bronić przed moją lepszą połówką ;p Przez te dziadowskie wskazówki prawie mi się nie udało :-/ Koniecznie do wymiany.

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Jest malutka - 28,5mm. Tyle, że kwadratowy kształt optycznie "dodaje" jej trochę milimetrów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Kwadraciaki nawet niewiele większe od szerokości paska(powiedzmy 22mm) są optycznie spore. Takie zegareczki z lat 20-30, art-deco świetnie na ręce wyglądają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Oto co udało mi się upolować na alledrogo :rolleyes:

post-25013-0-48332100-1331224961.jpg

post-25013-0-07588200-1331224963.jpg

Normalnie kocham ten zegarek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Zgadza się!

Obawiam się chłopki, że mówicie do złego człowieka :P Dosłownie i w przenośni :rolleyes: ...

Kłapouchy, a co ty tam na zdjęciu tak na podłodze poniewierasz, a ...? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi