Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Nie było mnie kilka dni a tu zdrowo sypneło widzę - gratuluje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki "wytarty" Szturmaniec też ma swój urok :D Jak sam mówiłeś mechanizm i tarcza w super stanie, a koperta...no właśnie taka do codziennego intensywnego użytkowania. Można śmiało uprawiać sport bez obawy o ryski i obtarcia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pojawił się czarny potwór:) Wkrótce zdjęcia w galerii

post-4872-0-53232000-1295618607_thumb.jpg

Edytowane przez MCDave

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę, że niczego nie upamiętnia.

Upamiętnia. To zegarek ku czci Nieznanego Łyżwiarza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-29949-0-16254700-1331812241.jpg Edytowane przez WursT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-34379-0-35761700-1331812329.jpg Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do mojego Wostoka, otrzymałem odpowiedź dotyczącą napisu na tarczy. Napis jest faktycznie po ormiańsku i w tłumaczeniu brzmi:

"Wolna, niepodległa Armenia"

Dalszy rysunek przedstawia flagę Armenii (czerwona, niebieska, pomarańczowa) oraz górę Ararat.

Dziękuję za podzielenie się informacją :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niezupełnie nowy nabytek, ale taki, który właśnie odzyskał utracony blask. Odwiedziłem kiedyś znajomego zegarmistrza szukając części do Poljota. W stercie "złomu" wypatrzyłem charakterystyczną kopertę. W niej smętnie telepał się werk bez tarczy i pierścienia dystansowego. Tarcza znalazła się kilka tygodni później w innym pudełku, niestety mocno zniszczona, ale zegarek od biedy dało się złożyć i uruchomić. Dzięki pomocy kolegi Spartasongo (któremu z tego miejsca dziękuję) udało się pozyskać brakujący pierścień i niemal równocześnie na Alledrogo zakupić tarczę, nówka sztuka. Teraz wystarczyła delikatna polerka koperty, montaż, nowe szkiełko i oto efekt:

MojaRakieta.jpg

Do pełni szczęścia brakuje tylko czarnego wypełnienia wskazówek. Kolejny zegarek odfajkowany na liście życzeń i kolejny dobry uczynek spełniony, zegarek ocalony przed wylądowaniem na śmietniku.

PS.

Wiem, że dzięki Hansowi ostatnio wzrósł standard jakości zdjęć, ale ja z mojego sprzętu więcej chyba nie wycisnę. I tak robi niezłe zdjęcia... jak na telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Super Rakieta. Swego czasu widziałem na czeskim aukro tarczę i kopertę NOS do tego automata (też chciałem odświeżyć swoją Rakietę), ale było za drogo i odpuściłem. A odpicowanie złoma daje radochę wprost nie do opisania. Właśnie ożywiam starą Pobiedę i wiem co to za przyjemność, gdy z brzydkiego kaczątka powstaje łabędź. Ubytek farby możesz sam wypełnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M_alice dobra robota B)

A ja kilka dni temu oddałem srebrnego Chronografa do SPA i zobaczcie co mi oddali. Ludziom już w ogóle nie można wierzyć :rolleyes:

post-29552-0-12513000-1331812395.jpg

post-29552-0-83805800-1331812396.jpg

post-29552-0-62175000-1331812400.jpg

www.slavnyhans.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny :rolleyes:

Super pasek mu dobrałeś. Podoba mi się ta czerwień od spodu. Przydałby mi się taki do mojego 3133 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M_alice dobra robota B)

A ja kilka dni temu oddałem srebrnego Chronografa do SPA i zobaczcie co mi oddali. Ludziom już w ogóle nie można wierzyć :rolleyes:

I Bądź tu mądry po takim spa czy się gniewać czy nie - jak dla mnie - 1 klasa! Stan + model = Good Job!

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie przeginajcie!!!!!! :rolleyes:

Panie nekroskop'ie czemu się pan nerwisz?

Poljot z budzikiem - 18 kamieni, koperta złocona AU5, Budzik na chodzie - wesoło brzęczy(buczy?), oryginalna brudząca rękę B) mosiężna bransoleta . Zastanawiam się nad wymianą szkła.

post-34379-0-91732700-1331812423.jpg

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans, jakoś nigdy nie przejawiałem specjalnego zainteresowania w stosunku do radzieckich chronografów, ale widzę, że chyba będę musiał dorzucić conajmniej jednego do swojej listy must have`ów :) pięknie się prezentuje.

armian, szkiełko to nie problem, zegarmistrz zmieni Ci za 10 - 20 złotych, a zdecydowanie poprawi to wrażenie estetyczne :)

a budzik bardzo ładny :D

mi się za to dzisiaj trafiły 3 grubasy :rolleyes:

a dokładniej 3 automaty (30 złotych każdy) oraz jeden sportowiec B) (który będzie wymagał drobnego dopieszczenia)

post-27864-0-24524300-1331812428.jpg

post-27864-0-61203800-1331812429.jpg

post-27864-0-14894700-1331812431.jpg

post-27864-0-56906100-1331812432.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

armian, szkiełko to nie problem, zegarmistrz zmieni Ci za 10 - 20 złotych, a zdecydowanie poprawi to wrażenie estetyczne :D

a budzik bardzo ładny :)

mi się za to dzisiaj trafiły 3 grubasy :rolleyes:

a dokładniej 3 automaty (30 złotych każdy) oraz jeden sportowiec B) (który będzie wymagał drobnego dopieszczenia)

Taka i też moja wizja - 10zł to nie dramat.

A co do grubasów - Poljot nr 3 - dla mnie mega! - design i stan. Reszta - klasyka gatunku. Gratulacje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M_alice dobra robota :)

A ja kilka dni temu oddałem srebrnego Chronografa do SPA i zobaczcie co mi oddali. Ludziom już w ogóle nie można wierzyć :)

post-33326-0-90900900-1331812558.jpg

Pisze bo mowic niemoge, szczeka zamiatam.

Gratuluje pieknego chrono.

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

mapeth - gratuluję Rakiety auto - sam swojej długo szukałem, była na mojej wish list, a Twoja ma tarczę w dobrym stanie i kosztowała marne 30zł :) Zazdroszczę. Wymienić koronkę i będzie bardzo przyzwoity rzadki okaz do kolekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w mojej kolekcji pojawił się gość za wschodniej granicy Pan Wostok. Model nietypowy bo owalny w całkiem fajnym stanie na dobrym chodzie do tego posiadający "dość niski" numer produkcyjny: 422- co jest niewątpliwie zaletą. Pozdrawiam serdecznie ZAX.

post-34399-0-76039600-1295855822_thumb.jpg

post-34399-0-68281200-1295855829_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-34447-0-38110000-1331812848.jpg

post-34447-0-35834700-1331812862.jpg

Listonosz dziś przyniósł takiego Łucza :) Troche zmęczony życiem, ale idzie równo - beda z niego ludzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marian 6666 - potencjał drzemie w nim wielki - werk bardzo konkretny, kwestia powalczenia z koleżką Łuczem, nie wiem czy ludzie, ale zegarek to może być z niego konkretny B)

---------------

A u mnie kolejny nowy towarzysz moskal - Pobieda - koperta mosiężna i oksydowana na czarno, tarcza z carskim orłem na złoto, werk SU 2602 Zim. Bransoleta od zim'a. W planie wymiana szkiełka.

pobiedacarskasmallishar.th.jpg

post-34379-0-94780100-1331812905.jpg

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny nowy kolega :) - rozkręcam się.

Poljot - 17 kamieni z datownikiem, srebrny z fosforem na indeksach, sprawny i dokładny. Długo poszukiwany, w fajnym stanie - w palnie bransoleta i nowe szkiełko.

post-34379-0-33835700-1331813107.jpg

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi