Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem to jeden z ładniejszych garniturowców Poljota. Gratulacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przyzwoity ten poljocik. Czy na garniturowca się nadaje..., dla mnie akurat te automaty są za grube do gajerka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt. Rzeczywiście "złomki" ale niektóre godne. Zwezda z gwiazdą i Moskwa z logiem - atrakcyjnie, atrakcyjnie.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie jest to nowy nabytek, bo to brata z komunii (lata 80) stan szufladkowy, noszony niewiele, ale podobny do Twojej Secondy Wolfheart

czyli wostok = cornavin a poljot = seconda dobrze rozumie, bo ja początkujący jestem

post-62679-0-96812900-1381851991_thumb.jpg

zdjęcie zrobione telefonem, więc nie kładzie na kolana w rzeczywistości naprawdę ładny

Edytowane przez RTK-WGM

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Co prawda nie jest to nowy nabytek, bo to brata z komunii (lata 80) stan szufladkowy, noszony niewiele, ale podobny do Twojej Secondy Wolfheart

czyli wostok = cornavin a poljot = seconda dobrze rozumie, bo ja początkujący jestem

attachicon.gif20131015_174148.jpg

zdjęcie zrobione telefonem, więc nie kładzie na kolana w rzeczywistości naprawdę ładny

Cornavin to nazwa eksportowa radzieckich zegarków, więcej na ten temat na moim blogu:

http://zegarkiradzieckie.blogspot.com/2013/09/cornavin-czyli-sowieta-w-zachodniej.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gif20131015_174148.jpg

dzięki . też już dotarłem do tego że 2 właśnie takie wersje są sekondy i poljota. pytanie czy tylko te dwie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki . też już dotarłem do tego że 2 właśnie takie wersje są sekondy i poljota. pytanie czy tylko te dwie .

Znalazłem w sieci http://forums.watchuseek.com/f10/sekonda-poljot-oval-case-mugshot-spotting-exercise-592691.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Akwafan

w bardzo dobrym stanie ta Rakieta. Właściwie nie ma czego się czepiać. Gratuluję. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Piekna, nawet zloto nie wytarte jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna Rakieta. Mam podobną, a nawet wydawało mi się że z tym samym werkiem. Jednak u mnie jest oznaczenie 2609 B (w cyrylicy) i jednak różni się detalami. Może jutro zrobię foto to wrzucę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj http://forums.watchuseek.com/f10/sekonda-poljot-oval-case-mugshot-spotting-exercise-592691.html też inna wersja kolorystyczna i na rynek wewnętrzny CCCP

No i na Twoim zdjęciu tarcza jakoś krzywa i to w katalogu puścili. Zobaczyłem również, że zdjęcie wcześniej jest również ten, który podałem w linku na innym forum.

Edytowane przez RTK-WGM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj http://forums.watchuseek.com/f10/sekonda-poljot-oval-case-mugshot-spotting-exercise-592691.html też inna wersja kolorystyczna i na rynek wewnętrzny CCCP

No i na Twoim zdjęciu tarcza jakoś krzywa i to w katalogu puścili. Zobaczyłem również, że zdjęcie wcześniej jest również ten, który podałem w linku na innym forum.

rzeczywiście wygląda że w sumie wyszły 3 różne. jeszcze się zastanawiam bo pewnie o tę trzecią będzie trudno i chyba powędrują obie na bazarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiście wygląda że w sumie wyszły 3 różne. jeszcze się zastanawiam bo pewnie o tę trzecią będzie trudno i chyba powędrują obie na bazarek.

no chyba że ktoś coś tzryma w szafkach i chce się pozbyć tej trzeciej wersji? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za słowa uznania ;) Bardzo chciałem je mieć. Powoli zmieniam kolekcję w kierunku Łuczy i Poljotów, ale nie wykluczam innych ciekawostek ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szykuje się ciekawy luxusowy profil kolekcji :D Te sztuki akurat z pewnością będą nadawać kolorytu ;)

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi