Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

...nie ukrywam że pociagaja ja zegarki - ale wiekszosci nie moze dotykac - jest jeszcze za gramotna

p.s. jej pierwszym zegarkiem była przerobiona czajka na chrzcinach

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem ją mieć - więc ją mam :)

(wolałbym opisaną cyrylicą, ale i ta się przyda)

post-6777-0-40553000-1330692107.jpg

czy nikt więcej nie powiększa kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ta Slawa!

Nie wiem jak inni ale ja powiekszam powolutku :oops: chociaz jeszcze do mnie nie dotarlo 5 ruskow 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock: ale minimalizm! Takiej Sławy jeszcze nie widziałem. Gratuluję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem jak inni ale ja powiekszam powolutku :oops: chociaz jeszcze do mnie nie dotarlo 5 ruskow 8)

I widzisz, mówiłem Ci, że z tego postanowienia nie powiększania kolekcji zegarków nic Ci nie wyjdzie :twisted:

Teraz dla odmiany ja przystopowałem z kupowaniem zegarków (ale na szczęście tylko na jakiś miesiąc), bo kupiłem samochód (ponieważ do Passata, którym jeździłem do tej pory jeszcze inni domownicy roszczą sobie prawo :evil: ) i byłem na wczasach w Kołobrzegu - trochę kasy poleciało :roll: , miałem jechać na wrześniową giełdę do Bytomia, ale właśnie w piątek i sobotę zawierałem transakcje zakupu auta i umawiałem się z mechanikami na naprawy drobnych uszczerbków.

Co najnowszych nabytków - z sierpniowej giełdy w Bytomiu:

Poljot - radziecka nówka

i dwie inne radzieckie nówki - ścienne bijące Jantary.

(fotki będą po niedzieli)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karol Kłósek

"... miałem jechać na wrześniową giełdę do Bytomia..."

wrześniowa - deszczowa :)

momentami lało niemiłosiernie, ale przynajmniej można było przetestować wodoszczelność części wystawionych zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

a to kilka moich nabytków , nie wszystkie nowe ale nie było okazji sie nimi pochwalić :) jakośc zdjęc marna wiem ale sam robiłem :)

post-7532-0-58232600-1330692363.jpg

post-7532-0-30704400-1330692365.jpg

post-7532-0-82168300-1330692366.jpg

post-7532-0-33167500-1330692368.jpg

post-7532-0-24712600-1330692370.jpg

post-7532-0-82366200-1330692371.jpg

post-7532-0-31175300-1330692373.jpg

post-7532-0-82771100-1330692374.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Super zegarki. Najbardziej podoba mi się ta "kafelkowa" sława. Rakieta też bardzo fajna, ale szkoda, że stary kalendarz.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a to kilka moich nabytków , nie wszystkie nowe ale nie było okazji sie nimi pochwalić :) jakośc zdjęc marna wiem ale sam robiłem :)

post-3565-0-68219000-1330692378.jpg

post-3565-0-15457700-1330692380.jpg

slicznotki... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

do tej rakiety szukałem kalendarza ale nie dam więcej niż za zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Kszysiek- może skromnie, ale ładnie i na temat. Nie liczy się ilość, a jakość :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Może zegarek nie radziecki ale wklejam tutaj bo lubię ten temat :)

ruhla gazomierz za 10zl z Hali Targowej

ruhlagaz1za2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek, zegarki piękne, ale nie byłoby efektu Gdybyś ich tak pięknie nie sfotografował.Napisz, jak to tak ładnie zrobiłeś.Z takimi fotami na allegro (gdybyś sprzedawał) Zbiłbyś majątek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

:arrow: amator3nr-fajna ruchla :) Czy to cudo jest na chodzie? Czy chciałbyś to przechandlować? :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruhla bardzo ciekawa, no i te 10 złotych. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Ruhla kupiona tydzien temu. Wczoraj naprawiona u p. Piotra Kowala. Chodzi dobrze.Własnie ją reguluje - narazie ok 3 min na dobę spieszy. Nie wiem czy da rade lepiej wyregulować Ruhle. No i napewno nie jest na sprzedaż!!:)

ps. Komornik do jakiego mechanizmu kirova potrzebujesz tą koronkę z wałkiem. Bo z tego co wiem to byly dwa a moze uda mi sie cos znaleźć u znajomego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mnie uczyli, że jest Kirow i Kirowski. Kirowski był po wojnie (malutki mechanizm, był równiesz wsadzany do Błonia itp.) i przedwojenny "duży" Kirow. Do tego dużego, naręcznego Kirowa potrzebuję koronkę z wałkiem. Blans dopasowałem od Majka "krształa i jakoś chodzi (nawet dokładnie). Kirow był kieszonkowy i naręczny. Potrzebna mi jest koroka, bo wałek mam, tyle że klocek do mocowania koronki jest prawie okrągły :) Jak byś coś miał, to się dogadamy :) Jakbyś Jakieś orginalne wskazówki do tego cuda znalazł, też byłbym wdzięczny :wink: Co do ruhli napewno przy odrobinie szczęścia i cierpliwości da radę lepiej wyregulować :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mnie uczyli, że jest Kirow i Kirowski. Kirowski był po wojnie (malutki mechanizm, był równiesz wsadzany do Błonia itp.) i przedwojenny "duży" Kirow. Do tego dużego, naręcznego Kirowa potrzebuję koronkę z wałkiem. Blans dopasowałem od Majka "krształa i jakoś chodzi (nawet dokładnie). Kirow był kieszonkowy i naręczny. Potrzebna mi jest koroka, bo wałek mam, tyle że klocek do mocowania koronki jest prawie okrągły :) Jak byś coś miał, to się dogadamy :) Jakbyś Jakieś orginalne wskazówki do tego cuda znalazł, też byłbym wdzięczny :wink: Co do ruhli napewno przy odrobinie szczęścia i cierpliwości da radę lepiej wyregulować :)

Pozdro

Ps. Sorki, że kilka razy to samo napisałem, ale tego ostaniego postu nie mogę już usunąc :) Może moderator pomoze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysiek, zegarki piękne, ale nie byłoby efektu Gdybyś ich tak pięknie nie sfotografował.Napisz, jak to tak ładnie zrobiłeś.Z takimi fotami na allegro (gdybyś sprzedawał) Zbiłbyś majątek!

wiesz co, mi wlasnie cos w tych fotkach nie pasuje (wciaz widac odbicia). Niemniej jednak fotki robie na stojaczku przezroczystym (rproch mi je zalatwil), stojaczek stoi na szarym papierze kartonowym kupionym w auchan, a papier jest zawieszony w namiocie bezcieniowym zrobionym z rurek do centralnego ogrzewania i przescieradla :) jutro podam link do przepisu jak go zrobic bo mam to w pracy.

amator3nr, fajny gazomierz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo to musisz się bardziej starać - moze przy samej obróbce - wskazówki zima poprostu rażąco za żółte

cała reszta warta zachodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...zatrszymuj zegarki bo slawa myje sekundnikiem, były by jeszcze konkretniejsze przy swietle dziennymi o godzinie 11 rano ustawione na parapecie północnym... - brak reflesów z konta kadrów jakie zastosowałeś - ....tak zaobserwowalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ruhla kupiona tydzien temu. Wczoraj naprawiona u p. Piotra Kowala. Chodzi dobrze.Własnie ją reguluje - narazie ok 3 min na dobę spieszy. Nie wiem czy da rade lepiej wyregulować Ruhle. No i napewno nie jest na sprzedaż!!:D

z regulacją może być problem bo to jest zegarek bezkamieniowy (jak pewnie wiesz) - mam identycznego - tylko że ja dałem 40zł na kole ale ju po czyszczeniu i regulacji

a w temacie ruchli - gazomierzy to widziałem jeszcze brązowe, pomarańczowe i czerwone - oraz niebieskie ale z inną kopertą - taką drążoną - brązową kupiłem na allegro ale jest w tragicznym stanie - będę czyścił :)

p0zdrawiam

p0li

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjecia z aukcji, ale nie umialem sie powstrzymac :D mimo ze malo wyrazne, mysle ze widac co to jest...

post-3565-0-58987900-1330692561.jpg

post-3565-0-89589600-1330692562.jpg

post-3565-0-21557100-1330692564.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi