Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość aferuss

Jak odkrecic koronke??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aferuss

witam

nie3dawno kupilem uzywana Pobiedę i chcialbym wyciągnąć z niej mechanizm oby wyczyścić szkielko od środka

tylko nie wiem jak się odkręca koronke od wałka??

jeśli ktos wie jak pomoc to z góry dzięki

ponizej zdjecie tego zegarka

post-0-0-14015600-1330525213.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lapiesz walek w szczypce ,najlepiej z naklejana tasma. To jest hartowane, trzeba uwazac. Krecisz koronka w LEWO. Trzyma mocno czasem. Wyczucie, pamietaj :)

Ps. A po co ja odkrecac? do czyszczenia szybki :)

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ukręciłem wałek od Delbany tak mocno siedziała koronka. Nie mozna przesadzać - w razie czego z pomoca powinny przyść jakieś płyny na zardzewiałe śruby czy coś takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość aferuss

dzieki za podpowiedzi

dzisiaj wieczorem zmierze sie z tym zadaniem

o skutkach napisze ( oby zegarka nie trzeba bylo zaniesc do zegarmistrza!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coca-cola jest dobra jak trzyma rdza. Troche pomoczyc. Chociaz tam pewnie tylko odrobina kleju byla maznieta zeby to sie nie zgubilo. A no i Coca-cola jest dobra jak koperta z nierdzewki troche sciemniala. To naprawde uniwersalny preparat jest :) Stosunkowo niedrogi biorac objetosc w jakich to sie standardowo kupuje. Butelka na zegarki styknie do emerytury. Termin waznosci to sciema. Cos musieli napisac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sławek

Kokop ma racje Coca-cola jest dobra na rdzę. Bardzo ładnie odrdzewia stare monety, tylko trzeba chwilę potrzymać. Na ból żołądka też potrafi pomóc, więc i z zegarkiem powinna się sprawdzić. W końcu zawiera kwas ortofosforowy a jak wiadomo kwasy są żrące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość aferuss

no i niestety moje przewidywania spelnily sie!!

zegarek musi isc do doktora.

wałka nie zlamalem ale niechcacy zachaczylem o taką okrągłą sprężynkę (napewno wiecie jak to sie fachowo nazywa)która napędza zbatke chodzącą w te i z powrotem i sie pogieła.

zegarek przestał cykać??

da sie tą sprężynkę wymienić??

i ile moze wynieść koszt takiej operacji bo zegarek kosztowal 30 zł więc niewiele??

a trzeba bylo nie brac sie do roboty po wczorajszej imprezie!! ręce troche mi sie trzęsły!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany. Do doktora. Ale cos mi nie pasuje. Czy ty ta koronke odkrecales od walka gdy on byl jeszcze zamontowany w zegarku :?: Jezeli tak to zle postawiles pytanie a my co mamy juz trybiki w muzgach nie zalapalismy. Jezeli jest jak mysle. Bo innego powodu pogiecia wlosa nie widze. To powinienes zapytac jak wymontowac walek z koronka(ew. walek naciagu czy tez jakos to swoimi slowami) . Cos tak mi podpadlo na poczatku ale normalnie nie zatrybilem. A walek razem z koronka wyczepia sie z mechanizmu jako jedna calosc. On nie jest przykrecony. Trzyma sie na zapadce. We wszystkich zegarkach jakie na oczy widzialem. Pech z tym wlosem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość aferuss

chcialem wlasnie odczepic walek razem z koronka aby wyjac mechanizm z koperty.

no ale chwilowo mam inny problem.

czy tą spręzynke się wymienia i jakie są tego koszta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chcialem wlasnie odczepic walek razem z koronka aby wyjac mechanizm z koperty.

no ale chwilowo mam inny problem.

czy tą spręzynke się wymienia i jakie są tego koszta??

Problem jest taki, ze nie wiadomo kto ile potrafi. Jakby potrafił to by tego nie zrobił. Proszę dzwonic to wszystko objaśnię, a po udanej naprawie majster pewnie wszystko ładnie opisze. t. 691 045 744

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta sprężynka to włos. Jeżeli nie jest zerwany a jedynie zgięty to jest szansa, że zegarmistrz Ci to wyprostuje. Można to również wymienić, w 20zł na pewno się zmieścisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, z góry przepraszam za odkopanie starego posta, szukałem odpowiedzi jak domowymi sposobami zdjąć szybkę do czyszczenia z takiej pobiedy ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.