Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Estados1

Jaki sport uprawiają zegarkowi maniacy?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Od momentu, puszczenie tego wątku, troszkę się u mnie zmieniły priorytety. Teraz to zdecydowanie Bieganie, a do biegania używam Garmina 220.

Myślę, że nie tylko u Ciebie ;)

Pewnie jakby się te same osoby wypowiedziały, to u każdego jakieś zmiany zaszły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Kiedys uprawialem i to duzo  ;)

przedwszystkim sporty walki.

Od rzucanych judo, zapsy po stojkowe boks, muay tahai, teakwondo itf (polecam dzieciom  :)

w miedzyczasie rower, deskorolka, snowboard, koszykowka, silownia

Obecnie. czasami pogram w pilke nozna, plywanie.

Najwiecej czasu wolnego, obecnie spedzam na lowienu ryb i piciu piwka  ;)

Planuje zapisac sie rekreacyjnie na krav mage, lub inny combat  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

rekreacyjnie na krav mage, 

Fajny zestaw słów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

w sensie ,,  w wolnym czasie,,  ;) 

rekreacyjnie tez dlatego, bo kiedys podchodzilem do tego bardziej powaznie, niz dzisiaj.

Dzisiaj musze sie ruszyc i padlo wlasnie na tego typu systemy, ktore przydaja sie w codziennym zyciu, jak i na wojnie  ;)

typowo nastawione na ,,zawody,, sporty juz mnie nie interesuja, bo w tym wieku....  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obecnie to kolarstwo - głównie szosówka czasem MTB i tenis, czasem basen. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Ja kupilem sobie jakis czas temu rower ,,hollenderski,,...

przez 6 miesiecy stoi nieuzywany na balkonie  :lol:  :lol:  :lol:

(przejechalem sie nim po sklepie wsumie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarz zdiagnozował u mnie za wysokie ciśnienie krwi , dostałem lek , kazał ograniczyć sól w potrawach i ruszyć d*pę bo mam siedzący tryb pracy :D  Padło na basen , raz w tygodniu przepływam ok. 1500 m , a w liczeniu pomaga mi nowy nabytek .. Garmin Swim . Uzupełniam  jazdą na rowerze po okolicznych lasach .

Jak byłem piękny i młody grałem w siatkówkę oraz  kilka lat treningu tradycyjnego kung-fu za mną   , nawet jakieś puchary po domu się jeszcze walają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie ćwiczę na siłowni (chodząc do droższych klubów zdecydowanie mogę powiedzieć że ~50% użytkowników co najwyżej może się pochwalić że chodzi na siłownię  ;)  ), biegam (najczęściej 5km Parkrun albo swobodnie po lesie ~7km), no i pływam, ale to mniej regularnie i mniej się angażuje, bardziej dla relaksu tak jak i dla relaksu jeżdżę rowerem. 

Kiedyś chodziłem dłuższy czas na Kickboxing, a krtótszy na MMA, BJJ. Teraz sporty walki już tylko oglądam, ale mam zamiar wrócić do nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Aktualnie ćwiczę na siłowni (chodząc do droższych klubów zdecydowanie mogę powiedzieć że ~50% użytkowników co najwyżej może się pochwalić że chodzi na siłownię  ;)  ),

Rozwiniesz? Bo nie bardzo rozumiem o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy się liczy ale ze sportów to szachy z córką  :).

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat został zapomniany, a przecież bardzo fajny i myślę, że się szybko reaktywuje.

Obecnie wygląda to tak:

-siłka regularnie od prawie roku

-bieganie (staram się 2x w tygodniu, ale ostatnio nie wychodziło)

- MMA - w zawieszeniu po kontuzji, ale planowany powrót od września/października.

A ostatnio po bardzo długiej przerwie (ale  przed przerwą jakoś strasznie dużego doświadczenia nie nabrałem, raczej okazyjnie było) wybrałem się na ściankę ze znajomymi. Teraz jest szansa, że załapię bakcyla bardziej ;)

DSC02328.JPG

Widzę że wędkujesz na Obozowej :)  robiłem tą rysę czysto i to z dołem ;)  

ale żeby nie było ja też od czasu do czasu jeszcze chodzę na ściankę teraz ma blisko Murral na Annopolu całkiem fajna i można łoić solo 

Dodam że od 17 roku życia chodziłem na siłkę, choć jestem niewielkiej postury, to swego czasu doszedłem do niezłych wyników, miałem 42cm w bicepsie a na ławce wyciskałem 120kg :) 

potem była wspinaczka, taternictwo, alpinizm, a teraz po 40-tce zostało bieganie ale po górach także więc nie jest źle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Rozwiniesz? Bo nie bardzo rozumiem o co chodzi.

Dmoyslam sie. ze koledze chodzi o to, ze wiekszosc siedzi z nosami w ajfonach niz cwiczy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Widzę że wędkujesz na Obozowej :)  robiłem tą rysę czysto i to z dołem ;)

ale żeby nie było ja też od czasu do czasu jeszcze chodzę na ściankę teraz ma blisko Murral na Annopolu całkiem fajna i można łoić solo 

Dodam że od 17 roku życia chodziłem na siłkę, choć jestem niewielkiej postury, to swego czasu doszedłem do niezłych wyników, miałem 42cm w bicepsie a na ławce wyciskałem 120kg :)

potem była wspinaczka, taternictwo, alpinizm, a teraz po 40-tce zostało bieganie ale po górach także więc nie jest źle :)

Wędkujesz.. no w sumie to chyba byłem 4ty raz na ściance w życiu :P

Ale okap jakoś udało się zrobić i to całkiem sprawnie. Oczywiście technicznie to jeszcze w lesie jestem ale przy 4 wyjściach na ściankę w życiu to ciężko czegoś więcej wymagać. :P Doszlifuje się z czasem, bo mi się spodobało i będę chodził częściej.

Ja pwyniki z siłownią to jeszcze nie tak kozackie bo postury też nie jestem słusznej a teraz dodatkowo redukcja a nie masa (najpierw stwierdziłem, że trzeba wyciąc co niepotrzebne a dopiero potem dobudować mięcha). No i ja nie mierzę rekordów (na jeną sztukę) tylko opieram się na ciężarach roboczych którymi ćwiczę (zwykle 5 serii po 5 powt + serie rozgrzewkowe mniejszymi cieżarami). Obecnie na płaskiej to są ciężary do 80kg, martwy ciąg 115, przysiad 85kg (tu jestem zadowolony bo przypominam, że w październiku dorobiłem się naderwania 3 więzadeł w kolanie i już udało się wrócić do takich wyników).

Jak wskocze na masę to pewnie i ciężary pójdą w górę (skoro na redukcji też udało mi się iść w górę z obciążeniami)

Dmoyslam sie. ze koledze chodzi o to, ze wiekszosc siedzi z nosami w ajfonach niz cwiczy  ;)

A no faktycznie... ma sens. Ja chodzę do dość małego klubu, ale zjawisko też zauważalne. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wędkujesz.. 

Wspinanie z górną asekuracją tak jak na Twoim zdjęciu nazywa się potocznie wspinaniem na wędkę, a bardziej potocznie wędkowaniem 

a dolna asekuracją czyli gdy sam wpinasz line w przeloty asekuracyjne nazywa się prowadzeniem a tu rozróżniamy już kilka opcji jak OS, Flash, RP zależnie od tego czy znamy drogę wspinaczkowa i czy ją patentowaliśmy :)

zresztą nie będę przynudzał bo mógłbym tak opowiadać bez końca ;)

ale wracając do siłowni to pochwale się swoimi osiągnięciami,  przy wzroście 169cm i wadze 60kg, wciskałem 120, martwy 170, przysiad 100 , nogi miałem słabe :(  ale rękę dobrą 42cm :) na trica francuskie za głową jedną ręką robiłem 25kg hantlem, barki też pamiętam były niezłe za głową kiedyś zrobiłem 3 powtórzenia 100kg sztangą. Piękne czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

Wspinanie z górną asekuracją tak jak na Twoim zdjęciu nazywa się potocznie wspinaniem na wędkę, a bardziej potocznie wędkowaniem 

a dolna asekuracją czyli gdy sam wpinasz line w przeloty asekuracyjne nazywa się prowadzeniem a tu rozróżniamy już kilka opcji jak OS, Flash, RP zależnie od tego czy znamy drogę wspinaczkowa i czy ją patentowaliśmy :)

Ja wiem. Bardziej chodziło mi o to, że przy moim doświadczeniu raczej nic więcej nie mogę robić, bo właśnie... doświadczenia i umiejętności brak. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wspominki mnie wzięło :)  swego czasu trenowałem lekką atletykę, a tak dokładniej 10-bój i skok wzwyż.

Z tego co pamiętam, to nawet całkiem nieźle mi szło :D

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem. Bardziej chodziło mi o to, że przy moim doświadczeniu raczej nic więcej nie mogę robić, bo właśnie... doświadczenia i umiejętności brak. ;)

trenuj w takim razie, to może kiedyś razem wybierzemy się w skałki, nieźle znam północną Jurę: Mirów, Rzędki, Podlesice a może z czasem i jakiegoś Mnicha załoimy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie o to chodzi, plus ostatnio dużo widziałem na zajęciach z trenerem gdzie pokazywane były ćwiczenia na drążku i z linkami, że część osób więcej czasu poświęcała na robienie sweet foci niż na ćwiczenia :-). Tak samo często widać (głównie w okresie przedwakacyjnym) że przychodzi sporo osób, robią różnie ćwiczenia, głównie oblegają urządzenia, chodzą na bieżni (prędkość 4km/h ) i wychodzą z siłowni bez kropli potu :-)

Ale to ich trening który się potem przekłada na ich wyniki.

A wracając do tematu to zimą lubią jeździć na łyżwach mamy w Łodzi dwa lodowiska miejskie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wspominki mnie wzięło :)  swego czasu trenowałem lekką atletykę, a tak dokładniej 10-bój i skok wzwyż.

Z tego co pamiętam, to nawet całkiem nieźle mi szło :D

Hej Poitrze strasznie smutne te wspomnienia ale i mnie zainspirowałeś :blink:

Przygodę sportową zaczynałem od szachów - rok 1979 byłem mistrzem wśród wszystkich których znałem B)

20150718_204052_resized.jpg

Póżniej biegi przełajowe na 2, 5 i 8 km nawet mam jeszcze gdzieś jakieś dyplomy, następnie badminton i pływanie .

w roku 1985 wyjazd na zawody i wypoczynek do zaprzyjażnionego  NRD, tam poznałem moją pierwszą "Mistrzynię"

Była Niemką i miała na imię Alex

Znalazłem fotki

20150718_204218_resized.jpg

Była piękna i cudowna :wub: ale dwa tygodnie szybko minęły niestety :( , ja skręciłem nogę na zawodach i wtedy miałem pierwszy kontakt z prawdziwymi Niemkami na badaniach :blink:

Póżniej to szybko poszło - następne dyscypliny to

Śpiew  1987

20150718_204005_resized.jpg

Wino i Kobiety rok 1988

20150718_204137_resized.jpg

W tamtym czasie taka czapka nie oznaczala, ze się jest gejem - od razu uprzedzam :D

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne wspomnienia i świetne zdjęcia Piotrze, a Alex prześliczna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wracając do siłowni to pochwale się swoimi osiągnięciami, przy wzroście 169cm i wadze 60kg, wciskałem 120, martwy 170, przysiad 100 , nogi miałem słabe :( ale rękę dobrą 42cm :) na trica francuskie za głową jedną ręką robiłem 25kg hantlem, barki też pamiętam były niezłe za głową kiedyś zrobiłem 3 powtórzenia 100kg sztangą. Piękne czasy :)

Ja od paru lat sporty walki głownie BJJ i zapasy a kiedyś 15 lat pływanie . Jako ze jak każdy facet lubię sobie podreperować ego pierwszy raz od paru lat poszlismy po treningu na macie sprawdzić ile kto ;) z tym ze u mnie głownie działa genetyka bo nigdy nie ćwicząc na siłowni wycisnęłam 160 kg na płaskiej i 220 kg martwy ciąg . Tylko wymiary inne niż kolega z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od zawsze koszykówka, choć przy moim wzroście wiedziałem, że kariery nie zrobię :P Bardzo się cieszę, bo od roku znów mam możliwość regularnie pograć, choć forma z przed lat raczej nie wróci.. :(

Jak czas, żona lub dziecko (niepotrzebne skreślić) pozwoli, to trochę biegam, a w planach mam jeszcze rower..

Aha, mając 15 lat zostałem mistrzem powiatu w ping-pongu :P

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... - następne dyscypliny toŚpiew 1987 20150718_204005_resized.jpg

O ile na ostatnim zdjęciu bez problemu Ciebie rozpoznałem, to na powyższym za nic nie mogę :)

Pierwszy, czy drugi od lewej?

U mnie ze sportów to czasami rower i basen, ale zarówno jedno jak i drugie całkowicie bez ciśnień na wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie możliwe aby Piotrek miał kiedykolwiek takie długie pióra ;)  więc na pewno pierwszy z lewej to on :)  zresztą podobny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy z prawej, nigdy nie byłem przekonany na 100% do metalu :D, do Jarocina jeździło się z punkami, trzeba było wszystkiego popróbować. Ale miałem sporo dłuższe niż tu na fotkach, nie będę wklejał fotek bo to nie temat ale przy okazji wczoraj powspominalem trochę :)

A Wy tak na pusto ? Byśta coś wkleili :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.