Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Miło z ich strony, że chcą nam cenę obniżyć bo prawdę powiedziawszy przecież nie muszą - umowa to umowa. Pozostawić to może dobre wspomnienia na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vidi

Rabat dotyczy m/s batorego, który to powstanie na bazie D303. Cena D303 pozostaje na dawnym poziomie. Przynajmniej ja tak zrozumiałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filesharing, dokładnie tak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix89 Zrobisz jakiś update co do numerów? Bym się może zorientował czy udało mi się coś zaklepać, czy dalej muszę kombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze rozumiem, to na razie nie ma mowy o "zaklepywaniu" numeru. Do 21.05 po prostu zgłaszamy chęć na konkretny nr, a później będą "mediacje" w spawie dublujących się preferencji.

Tak więc, jeśli teraz np. nr 2 już ktoś wybrał, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby ktoś inny również się po niego zgłosił, a potem negocjował jego otrzymanie.

Ja to tak rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix89 --- może racja---- podwieś listę z numerami i Nickami to będzie dobry wgląd w sytuację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chorwat, dzięki. Zrobiłeś mi nową nadzieje na numer 11. Zobaczymy w późniejszym etapie jak to będzie wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że tak, dlatego w wiadomościach piszę, że osoba wybierająca numer ma prawo wejść w spór lub wybrać inny numer. Nie ma więc ostatecznego zaklepania póki co. Listę wrzucę później, bo póki co nie mam dostępu do niej ;)

Póki co 1

7,77,85 z automatu odpadają.

2,3,4,5,6,8,9,10,11,12,13,14,15,16,18,20,,21,22,23,24,25,26,31,32,33,37,38,40,44,45,47,48,49,53,55,65,66,68,69,71,74,75,76,78,88,99

Spory: jeśli Michał... jednak chce dalej 11, to: 11,13,21,44,45.

Jak spory się rozstrzygną to zajęte raczej będą 19,60 i reszty teraz nie pomnę, ale jeszcze posprawdzam privy, czy kogoś nie pominąłem, czegoś nie zapomniałem uwzględnić, itp. Ale to w szeroko pojęty weekend ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze tak sie spytam, bom sie zagubił :)

Czas podawania numerka juz minał czy mial być do 21 maja ? Bo tu juz jakies listy są???

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie 25 wątku Hendrix podał info o projekcie Gerlacha bazujacym na D303 o nazwie M/S Batory i o potencjalnych upustach dla uczestników projektu D303. Podał tez link do projektu zegarka z dolna sekundą i deklem przedstawiajacym statek Batory.

Pomyslałem, że klasyka ale mnie ten projekt jakos z kapci nie wyrwał. Klasyka nawiazujaca do swoich czasów. Ale przegladajac wątek Gerlacha na Watchuseek zaskoczyła mnie informacja, że nie mogą sie zdecydować na projekt M/S Batory z dolna sekundą albo M/S Batory Big Date z dolną sekundą.

Powiem, że projekt z datą prawie wyrwał mnie z przysłowiowych kapci. Fajny jest: http://forums.watchuseek.com/f71/g-gerlach-made-poland-642051-29.html . Może warto zasugerować wybór Gerlachom B) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomtom, to jest dla tych, którzy nie chcą wejść komuś w paradę wybierając numerek ;)

filesharing, będą obie wersje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak jak kolega filesharing. Projekt M/S Batory z datą prawie wyrywa z kapci, prawie bo nie ma jeszcze wizualizacji projektu. Mimo tego i tak już jestem napalony na ten zegarek jak przysłowiowy szczerbaty na suchary.

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bylem przekonany, ale szczerze mowiac ceramiczna tarcza jest naprawde pociagajaca :blink::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak jak kolega filesharing. Projekt M/S Batory z datą prawie wyrywa z kapci, prawie bo nie ma jeszcze wizualizacji projektu. Mimo tego i tak już jestem napalony na ten zegarek jak przysłowiowy szczerbaty na suchary.

+1 :D

Świetny jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ciekawy jestem jak będzie się kształtować jego cena biorąc pod uwagę komplikację dużej daty.

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komplikacja dużej daty czy nawet dolnej wskazówki trochę podniesie cenę, na pewno to będzie ponad 900 złotych. Ale my trochę mniej zapłacimy, także pewnie nawet za dużą datę uda się zamknąć cenę poniżej D303. Poczekamy, co Gerlachy skalkulują, ale sądzę, że jakoś nas nie zaboli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komplikacja dużej daty czy nawet dolnej wskazówki trochę podniesie cenę, na pewno to będzie ponad 900 złotych. Ale my trochę mniej zapłacimy, także pewnie nawet za dużą datę uda się zamknąć cenę poniżej D303. Poczekamy, co Gerlachy skalkulują, ale sądzę, że jakoś nas nie zaboli ;)

Byłoby genialnie :)

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem, że projekt z datą prawie wyrwał mnie z przysłowiowych kapci. Fajny jest: http://forums.watchuseek.com/f71/g-gerlach-made-poland-642051-29.html . Może warto zasugerować wybór Gerlachom B) ?

Big date byłby fajny, poza jednym szczegółem że logo wciśnięte ponad datownik wygląda okropnie. Najgorsze że nie ma na to dobrego rozwiązania, bo położenie datownika to niezmienialny parametr mechanizmu. Być może zmniejszenie logo o 20-30% poprawiłoby efekt...

Gdybym to ja projektował, to zrobiłbym coś niekonwencjonalnego. A mianowicie wkomponowałbym mikro logo wewnątrz subtarczki, w kolorze czerwonym. Być może sama nazwa firmy byłaby przez to mniej czytelna, ale dizajn byłby znacznie bardziej zrównoważony, a drobny czerwony akcent stanowiłby przezarąbisty smaczek B)

2ijjio4.png

nie ukrywam że trochę się tutaj inspiruję klasycznym UN Marine, ale tylko troszeczkę ;) -> http://www.minutemachines.com/watches/UlysseNardin/MarineChronometer06.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja też wtrące swoje trzy grosze :) Uważam, że subtarczka jest zbyt duża. Gdyby byla mniejsza, to być może dałoby sie logo umieścić na godzinie 3, oczywiście male

ps. A tak w ogóle to straszny OT :) proponuję osobny wątek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym widział go (podobnie jak 303) bez logo na tarczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby tak o Batorym na nowym wątku dyskutować byloby fajnie. A ten troszkę wyczyścić. Wchodzę na ten wątek po niusy dotyczące projektu 303. Będę chciał coś wiedzieć o Batorym to sobie przeskoczę do właściwego. Taka prośba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiczek ma rację wątek stracił przejrzystość, czas na porządki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja też wtrące swoje trzy grosze :) Uważam, że subtarczka jest zbyt duża.

Zegarki typu Marine wywodzą się z tradycji chronometrów pokładowych, i takie duże subtarczki często bywały (od ośki do krawędzi). Żeby nie było, że tylko się zapatrzyłem na UN, to masz przykład radziecki:

62382d1189507006-marine-ship-chronometer-a6311.jpg

Gdyby byla mniejsza, to być może dałoby sie logo umieścić na godzinie 3, oczywiście male

Jaka by nie była subtarczka, to mz napisy na godz 3, 9 odpadają...nie podoba się, zwłaszcza że to akurat dość mała wersja zegarka. Mały zegarek, dużo śmieci..

Więc albo mój wcześniejszy pomysł, który jak widać powyżej nie jest taki z sufitu, bo nawiązuje do pewnej tradycji, gdzie wewnątrz subtarczki umieszczano różne napisy, specyfikacje, numery itp..

2ijjio4.png

Albo wersja no-logo..

Inaczej zawsze będzie coś drażnić oko ;)

ps. A tak w ogóle to straszny OT :) proponuję osobny wątek

Ok, niech mod przeniesie posty od #510 do tego (istniejącego już) tematu -> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/70339-gerlach/page__pid__808602__st__240?do=findComment&comment=808602

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z cierpliwością oczekujemy na wieści o postępie prac nad "naszym" zegarkiem ;)

... To oczekiwanie jest okropneee :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.