Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Tu nie chodzi o to zeby Gerlachom kase z gory dawac. Tu chodzi o to zeby ja zebrac i byla gotowa, a nie jak bylo poprzednio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby ja zebrac i byla gotowa, a nie jak bylo poprzednio.

Poprzednio była druga rata. A teraz ma być trzecia, ostatnia.

O ile mnie pamięć nie myli (poprawcie mnie jeśli mnie myli), to umowa była taka, że ostatnia rata miała być wpłacana kiedy zegarki będą wykonane. Wykonane, czyli w praktyce gotowe do wysyłki. Czy nie tak miało być?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jesteśmy juz na tyle duzi żeby sobie uświadomic jeden fakt - nie poprawia nam wszystkiego!!! Choćbyśmy czekali następne 3 lata i po drodze zmieniali by się kolejni podwykonawcy. I choćbyśmy zesr....li sie ze zlości. pewne fakty trzeba przyjąć na klatę. nie może znowu być tak że kolor zły, czcionka zła itd....deja vu? Za "krótcy" jestesmy budżetowo do naszych wymagań i dlatego jestem i bede zdania że przedłużanie powoduje tylko spadek inflacyjny naszych zamrozonych 2 rat....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiczeq, przyznam, że dziwne stanowisko przyjąleś. Dlaczego mieliby nie poprawić, skoro sami zadeklarowali, że poprawię to i to i tamto? Była lista rzeczy do zmiany i obie strony się pod nią „podpisały”. Rozumiem, że masz ciśnienie, żeby już mieć zegarek na łapie, ale to z gruntu złe podejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac obawiam się tylko sytuacji która już przeszliśmy. I w którym momencie wszystko się posypało. I to tak że nawet wieści są tylko na jakiś fejsach. Chwała za każdą udaną akcję "poprawkową". Ale w obłęd tez nie wpadajmy. A ciśnienie mam - sam wiesz jakie i dlaczego.....Będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwała za każdą udaną akcję "poprawkową". Ale w obłęd tez nie wpadajmy.

W obłęd nie wpadam ale patrzę i nie wierzę w to, co widzę. Na dekielku czcionka się nie zmieniła, a do tego Fundacja delikatnie ujmując "mija się z prawdą" twierdząc, że czcionka limitacji jest identyczna, jak napisów. Złośliwość czy ślepota?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ignorancja moze ... moze po prostu nie zwrocili uwagi i w rozmowie na FB ich komentarz byl z ;) ... wkrotce napewno dostaniemy jakas dokladna odpowiedz jak zloza proto-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiczeq ja też nie rozumiem Twojego podejścia, czcionka jest zła i miała być poprawiana, wykonawca nie oponował.

To niech poprawi a twierdzenie że to zegarek za tysiaka a nie Patek jest śmieszne.

Umowa to umowa Gerlachy robili kalkulację i zlecenie przyjęli więc niech się wywiążą, inaczej będzie to brak szacunku dla pracy jaką włożył np MacAron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestańcie już się czepiać, bo będzie jak w tym starym kawale.

W zakładzie fryzjerskim uczeń zaczął golić faceta. Niechcący zaciął go, a szef zakładu widząc to zamachnął się na ucznia pięścią, aby wymierzyć mu karę. Uczeń uchylił się i cios wylądował na... nosie klienta.

Uczeń goli dalej, ale ręce zaczęły mu się trząść ze strachu, więc zaciął ponownie faceta. Szef znów chciał uderzyć ucznia, lecz ten znów się odchylił i facet dostał w gębę.

Uczeń goli faceta dalej i trzęsie się jak galareta. Z tego strachu obsunęła mu się ręka i obciął facetowi ucho. Ten wystraszony szepcze:

- Kopnij pan to ucho pod stół, bo jak szef zobaczy, to mnie chyba zabije!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umowa to umowa. Fakt. Ale ja chyba tez pamiętam dobrze jak rok temu mniej wiecej na tym samym etapie mówiliśmy ze na święto Dywizjonu to z palcem w uchu juz będzie zegarek. Wiec szacunek dla wykonawcy to ja mam pełny bo zapłaciłem w terminie, ale coś wykonawca traci go do mnie. Ale to chyba takie czasy mamy i powinienem sie juz przyzwyczaić. Wydaje mi się że przy tak istotnych poprawkach jakie już dokonano w czasie realizacji projektu to ta czcionka wygląda na problem czysto kosmetyczny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestańcie już się czepiać, bo będzie jak w tym starym kawale.

Bez przesady... Wskazówki poprawili na lepsze, tarcza tez niczego sobie. Progres jest. Może jeszcze uda się zrobić "hot fix" tej czcionki i jak dla mnie można kierować do produkcji :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaściwa czcionka jest o tyle istotna, o ile w dzisiejszych czasach w ogóle naręczny zegarek. Można bez niego żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanie z czeluści naszych postów dotyczace mechanizmów - miały one zostac prze Fundację lekko zmienione - miało to dotyczyć rezerwy chodu i bodaj wyeliminowania problemu jakiegoś nadmiernego fabrycznego smarowania? O głupoty pytam czy bylo cos w temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaściwa czcionka jest o tyle istotna, o ile w dzisiejszych czasach w ogóle naręczny zegarek. Można bez niego żyć.

Nieprawda ... jakby tak bylo to by przeszklonych dekli nie robili. Wiekszosc z nas kupuje zegarki dla siebie i to ze jest cos nie-ok by 99% z nas draznilo, no a ten zegarek mial cieszyc a nie draznic.

Wystarczy potrzasnac Chinczykami i przerobia w finalce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to miałem na myśli, Dawid ;) Że wszyscy tu jesteśmy z powodu czegoś, co w sumie nie jest do życia niezbędne, ale ma cieszyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na pewno dla nas, tu obecnych, nie jest niezbędne?... Inaczej by nas tu nie było i całego Forum by nie było... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie moi drodzy, otóż wyrwany do tablicy w kwestii wpłat, napiszę tak: Kasę musimy zapłacić Gerlachom przed wysyłką zegarków - dlatego zacznę zbierać w momencie, gdy pokażą drugi prototyp, będzie powiedziane - ok, nic nie zmieniamy, idzie do produkcji. Sądzę, że termin będzie z 2 tygodnie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

72201270039629789687177.jpg

Nowe foto od Gerlachów - oceniajcie, wypowiadajcie się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix, a widziałeś na żywo dekiel?

Bo na zdjęciu kompresja jpg masakruje grawer, trudno ocenić...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dostałem info z Gerlacha, że czcionka będzie poprawiona. tak więc nie ma strachu, czekajmy z optymizmem.

Prawdę powiedziawszy w koncówce roku jakoś przez święta, pracę i w ogóle mi ten czas jakoś umknął bez niepokoju czy niecierpliwości, ale teraz zaczynam coraz tęskniej wyczekiwać tego dnia, kiedy wreszcie będą te zegarki. Chętnie ponosilbym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam cierpliwie :)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę postów przybyło od mojej ostatniej wizyty tutaj, ale zero powiadomień na maila, że są jakieś nowe odpowiedzi w temacie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie byłem obecny przez kilka tygodni i mam pytanie, kiedy płacimy ostatnią transzę.

Pzd be-ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.