Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak, jak piszesz, to chyba pierwsza w polsce seryjna modyfikacja mechanizmu.

ps. tym samym wzrośnie wspolczynnik polskości zegarka.

+8 B)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, brakuje mi jeszcze 3 wpłat na konto i prawdopodobniej jednej do fundacji przez PayPal.

Proszę o kontakt: Sąsiad, kimchal i jackwaw (ale tu jest prawdopodobnie moja wina i źle wysłanego priva), a także thepilator.

Proszę ludzi z rezerwowej o potwierdzenie zainteresowania. Na razie zapisane są osoby na 92 sztuki, odliczając wpłaty, które jeszcze nie zeszły (mam nadzieję, że zejdą) jest 88 sztuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po, bo słuszne były sugestie, że wiele osób wyjeżdża, z resztą kilka osób pisało mi, że wylatuje.

A nie chcę kogoś skrzywdzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, jak piszesz, to chyba pierwsza w polsce seryjna modyfikacja mechanizmu.

ps. tym samym wzrośnie wspolczynnik polskości zegarka.

Ciekawe czy "upiekrza" jakos ten werk ;) Bardzo dobra informacja moim zdaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy "upiekrza" jakos ten werk ;)

Łał, jeśli to aluzja do ostatniego arcydzieła Strojnego, to niech nas ręka opatrzności broni przed takimi pomysłami. Ani nawet o tym nie wspominaj, bo jeszcze jem się spodoba :lol: :lol:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie na mały off-topic, a właściwie nie, bo wpis znajduje sie w wątku na którym jest omawiany również zegarek Dywizjon 303.

Z całym szacunkiem do Gerlacha to na Watchuseek pisze bzdury o Konstytucji 3 Maja - przynajmniej mnie inaczej uczyli. Nawet sprawdziłem za Wikipedią czy aby słońce mnie nie oślepiło za bardzo. Stoi jak byk:

"Konstytucja 3 maja (właściwie Ustawa Rządowa z dnia 3 maja) – uchwalona 3 maja 1791 roku ustawa regulująca ustrój prawny Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Powszechnie przyjmuje się, że Konstytucja 3 maja była pierwszą w Europie i drugą na świecie (po konstytucji amerykańskiej z 1787 r.) nowoczesną, spisaną konstytucją[1][2][3]." W innym temacie za Wikipedią:

"3 maja 1791 uchwalono pierwszą konstytucję w nowożytnej Europie, a drugą po amerykańskiej na świecie. Wyprzedziła trzecią na świecie konstytucję francuską."

Dlaczego więc rozpowszechniać nieprawdę wśród obcokrajowców o tym, że była trzecią Konstytucją po amerykańskiej i francuskiej? Gerlach popraw proszę swój wpis na tamtym forum: "third modern constitution in a World, after France and United States !" Toż to nieprawda!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał, jeśli to aluzja do ostatniego arcydzieła Strojnego, to niech nas ręka opatrzności broni przed takimi pomysłami. Ani nawet o tym nie wspominaj, bo jeszcze jem się spodoba :lol: :lol:

dokladnie ... dluto, mlotek i jazda :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bardzo dobre wiadomości (te dotyczące mechanizmu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filesharing, masz rację, przekażę im, żeby zmienili ;)

Co do werka, to może nawet kiedyś będziemy mieli okazję nabyć zegarek z w pełni Polskim werkiem. Gerlachy ambitne są, a kto wie, czy jeszcze poza nimi nie będzie jakiegoś wysypu manufaktur. Już pojawił się Xicorr, może ktoś jeszcze zadebiutuje i kto wie, czy za projekt, za dwa ktoś nie zaoferuje nam w 100% Polskiego werku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie ... dluto, mlotek i jazda :lol:

Ja bym tu widział coś w stylu Pollocka, takie pryskanie jakimś żrącym kwasem na werk :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ nie śledzę tworzenia zegarka od początku mam pytanie odnośnie zapięcia.

Czy będzie zwykła klamerka, czy może sygnowana G. Gerlach albo 303? Jeśli nie to może jest szansa żeby jeszcze coś takiego zrobić? Może motylek z logiem Gerlacha?

Przejrzenie wszystkich wątków o zegarku to ciężkie zadanie a nie mam gwarancji czy znajdę tam interesująca mnie odpowiedź.

Marek

Edit: literówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na mostku mechanizmu będzie grawer "POLAND MADE" :rolleyes: , czy "Made in China" lub " Made in PRC" :blink: . A może "China & Poland" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tu widział coś w stylu Pollocka, takie pryskanie jakimś żrącym kwasem na werk :lol:

Myślę że ważniejszym parametrem jest trwałość i dokładność chodu mechanizmu :D , ale gdyby przy tym był jeszcze ładny, to nie mam nic przeciw :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na mostku mechanizmu będzie grawer "POLAND MADE" :rolleyes: , czy "Made in China" lub " Made in PRC" :blink: . A może "China & Poland" :D

Musi?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi?

Ja tylko grzecznie pytam :rolleyes: , a czy musi ?... Coś pewnie tam "wyskrobią" :D ... Ilość "jewels'ów", może swoje logo ? :rolleyes: ... jak na przykład w tym czasomierzu :D

post-40059-0-83795500-1335632054_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodzian, przestań trollować.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodzian, przestań trollować.

Nie miałem najmniejszego zamiaru :blink: . Przepraszam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos z watchuseek co G.Gerlach napisal ...

303 - is limited to 99 pcs, approx. 90 prepaid, documentation ready, waiting for a customers final approval and confiramation.

One more model that will share the case with 303 will be probably ready this year as well.

Czyli Gerlach beda produkowac zegarek na podstawie 303, przynajmniej na podstawie koperty. :huh:

I co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to jest wiadome od początku. Gerlach wykorzysta koperty "trzysta trójki" do innego projektu.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to jest wiadome od początku. Gerlach wykorzysta koperty "trzysta trójki" do innego projektu.

gdzies mi to umknelo. nie mam nic przeciwko, ale myslalem ze jest to interesujace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.