Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

Szwajcar z polskim rodowodem

Rekomendowane odpowiedzi

wg mnie najlepszy..;) ale to gusta tylko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia wersja jest ładna, srebrny sekundnik z czerwona końcówka jest ładniejszy od czarnego - kompozycja bardzo udana, nie przeładowana przyciąga wzrok - masz szanse na powodzenie przedsięwzięcia - trzymam kciuki! :)

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednocześnie informuję że wersja najbliższa produkcyjnej to ostatnia zaprezentowana przeze mnie, choć nie jest jeszcze pewne czy będzie to GMT

A jeżeli GMT, to 12-to godzinne? Tego bym unikał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wygląda to Ok. Zobaczymy jak bedzie z ceną .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór ostatecznej wersji został dokonany całkowicie świadomie i po długich przemyśleniach. Z komplikacji GMT prawdopodobnie zrezygnujemy, bo wersja 12 godzinna jest najbardziej atrakcyjna ale mało czytelna, z kolei tradycyjne GMT wymaga sporej ilości dodatkowych cyferek na tarczy co wprowadza chaos, choć możliwe że za jakiś, dłuższy czas do wersji standardowej dołączy GMT :)

Jeżeli chodzi o cenę to nie chcę w tej chwili jeszcze mówić bo na razie znamy dość szerokie widełki cenowe, ale najprawdopodobniej będzie to około 550 euro (dla forumowiczów od tej ceny będzie spory rabat, do tego dojdzie rabat w ramach pre-order) - konkrety pojawią się niebawem w osobnym wątku dlatego proszę tego na tym etapie nie traktować jako oferty.

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec jak ma wygladac ostateczna wersja i na jakim werku.. bo sie nieco pogubilem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie wyglądać tak jak ostatni projekt z poprzedniej strony ale bez GMT, werk ETA 2824-2 standard lub top

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... z poprzedniej strony ...

Użytkownicy maja różne ustawienia ilości postów na stronie.

Jeśli możesz to podaj nr postu. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten oto:

o0VpY.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duże indeksy będą nakładane a małe wycinane, czy tylko mi się wydaje? I skąd ta nazwa?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinowe będą nakładane, małe natomiast najprawdopodobniej malowane lekko szarą farbą - choć pomysł z nacięciami w starym stylu wydaje się całkiem ciekawy... Pomyślę nad tym.

Co do nazwy to zrodziła się tak o, z niczego. Jak się pewnego dnia obudziłem to mi zadźwięczała w głowie, a że jest łatwa do zapamiętania i fajnie brzmiąca to zostaje. Szczerze mówiąc nad wymyślaniem nazwy spędziłem więcej czasu niż projektując zegarek, a koniec końców i tak przyszła sama :D

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nazwy mi skojarzyła się od razu z Monowar i Joey DeMaio.

www.youtube.com/watch?v=S1woxkraClg

To tylko tak na marginesie .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten oto:

Dzięki. :D

Trochę ponudzę.

1) Może byś się jednak zdecydował na przeszklony dekiel? Zamiast teko czarnego okręgu?

2) Może byś dał na przeciwwadze sekundnika literę M? Od nazwy zegarka. Wydaje mi się, że by to fajnie wyglądało. Teraz jest jakaś "dziwna", jak by jej czegoś brakowało, choć sama wskazówka bardzo fajna.

3) Wskazówki (godzinowa i minutowa) maja lume? Bo tak to wygląda. Jeśli mają to może końcówkę sekundnika też w nią zaopatrzyć? Nie wiem czy jest taka możliwość, ale jak by była czerwona (znaczy się świeciła na czerwono) by było fajnie. Tak dość oryginalnie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vcore - nie żebym się czepial bo Manowar to "mój" zespol - jeździłem nawet na ich koncerty - ale Monovar kojarzy mi się bardziej z jakimś kuchennym sprzętem - np z samowarem lub szybkowarem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety, popieram krytyczne uwagi co do nazwy

Manowar proponuje zerknąć, co to jest hehehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monowar to zespół ale co to przeszkadza ? był też zespół Omega-nie mniej znany niż zegarki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale Moon i coś z tym związany już byłby spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, wystarczy jedno "o" dodać i zmieni się całkowicie postrzeganie tej nazwy - byłem nawet pierwszy z tym pomysłem ale zabrakło mi beszczelnosci by Mistrzowi zwracać na to jego uważanie ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Gdyby miał koronkę jak Bóg przykazał na 3, to byłby całkiem, całkiem. Wg mnie takie sterczące coś psuje cały jego urok. Pierwsze spojrzenie przyciąga ten dzyndzel, a nie zegarek. Przynajmniej moje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, że się wtrącam. Jestem "świeży" na forum i może nie znam się, ale mówiąc szczerze dopóki projekt nazywał się Gamut, to zegarek był fajniejszy od nazwy, a ostatni projekt, to nazwa przewyższa zegarek.

Nie wiem, że jakoś mi nie leży. Ja jestem wzrokowcem i patrzę na coś i albo mam pozytywne emocje, albo nijakie lub negatywne. Do tego jestem pragmatykiem i jak coś nie jest warte swojej ceny to tego nie kupuję. I powiem Ci, że nawet po upustach z 550 Euro do 480 Euro nie dałbym 2000 zł za ostatni projekt. Zegarek jest fajny w paru elementach, ale długość oznaczeń godzinowych jest jakiś taki "odpustowy" - sorry za określenie.

Nie wiem, czy nie lepszy byłby niebieski lub czarny Gamut, ale na mechaniźmie Top. Taki prosty stylowy zegarek z lepszym mechanizmem niż zwykle są zakładane.

Nawet ten niebieski kolor do mnie przemawia mimo, że jestem zwolennikiem czarnych lub białych cyferblatów - złote i inne kolory jakoś do mnie nie przemawiają.

Ale są różne gusta i mogę się nie znać :)

Pozdrawiam i sorry za nieprzychylną opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już się nie wypowiadam, czekam na finisz i to co zostanie zaprezentowane

ale brakuje mi indeksów i wskazówek w formie "Łezki" z początku tego tematu

każda z wizji ma coś i każdej czegoś brakuje

nie jestem w stanie skrytykować ostatniej bo też jest fajna

delikatne GMT byłoby pożądane ale tylko w wersji 24h

chciałbym jednak, żeby WR wynosiło 100 i może nawet zakręcana koronka skoro automat

zwłaszcza, że nie wiadomo czy to będzie typowy garniak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się wypowiedziałem, bo zegarki garniturowe i casual są obiektem moich zainteresowań. Nie traktujcie mojej oceny jako złośliwej. Po prostu nie wpada mi w oko ostatni projekt.

Jak nie jestem miłośnikiem diverów, tak ostatnio na forum jest temat o projektowym zegarku Steinhart i on właśnie wpada mi w oko. ma w sobie takie coś, co sprawia, że cieszył bym się gdybym go miał.

Ale ja jestem tylko miłośniekiem zegarków nie pasjonatem, stąd proszę o zrozumienie.

PS. Czy wogóle jest taka możliwość jak indywidualny zakup samego mechanizmu ETA ?? i czy wogóle jest to opłacalne, czy cena jest zaporowa jak np. matryca do telewozora, która kosztuje cenę nowego telewizora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś jeszcze żyje ?

jest tam kto ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.