Gość AdamB #76 Napisano 27 Kwietnia 2014 Jak nie będą chcieli wymienić to zawsze pozostaje spór na paypall. Edit. Miałem podobną sytuację z mywatcheshub, wszystko zostało załatwione szybko i sprawnie. Na początku zaproponowali dwie opcje: zwrot kosztów lub nowy zegarek. Wybrałem drugą opcję, odesłałem zegarek, zwrócili koszty wysyłki i przysłali taki sam nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #77 Napisano 29 Kwietnia 2014 dzis zegar został odeslany do sprzedawcy, bede inforomowal co i jak dla potomnosci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #78 Napisano 16 Maja 2014 Dostalem dzis takiego maila "Dear Buyer,Kindly note that we have received the item back.We have arranged to send a replacement to you today.We will let you know as soon as we have the tracking number.Your return postage fee has been refunded by PayPal.We apologize again for the inconvenience.Kind Regards,DFI" I teraz jesli dobrze rozumiem to sprzedawca wysyla do mnie nowy zegarek i niedługo poda mi nr przesylki, oraz wysyla poprzez PP zwrot kosztow za przesylke pocztowa. Dobrze rozumiem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25950 #79 Napisano 16 Maja 2014 Tak 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #80 Napisano 16 Maja 2014 Tylko się cieszyć .Wszystko załatwione pozytywnie. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #81 Napisano 16 Maja 2014 wlasnie przed chwila dostalem 6$ za przesylke Cieszyc sie bede jak dostane zegarek : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4642 #82 Napisano 16 Maja 2014 jeszcze UC jest po drodze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #83 Napisano 16 Maja 2014 wiem ale moze sie uda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #84 Napisano 16 Maja 2014 Zawsze możesz powiedzieć ze to była naprawa gwarancyjna pod warunkiem że masz dowód wysyłki uszkodzonego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #85 Napisano 28 Maja 2014 Dla potomnych, moj Orange Monster z http://www.dutyfreeislandshop.com/ dotarl do sprzedawcy, sprzedawca oddal poprzez PP moje koszty wysylki a dzis wlasnie odebralem nowy zegarek. Cala akcja trwala równy miesiąc i dobrze sie skonczyla. Niestety sprzedawca nie dal zadnego gratisu (np jakas gume albo nato) w ramach przeprosin. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #86 Napisano 28 Maja 2014 Dobrze że sprawa załatwiona pozytywnie;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #87 Napisano 28 Maja 2014 Bez przesady z tym gratisem towar wymieniony , kosztów dodatkowych nie poniosłeś. Sprawa załatwiona pozytywnie i to najważniejsze. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #88 Napisano 28 Maja 2014 Dokładnie tak jak napisałes pawelb29.A propo tematu..w moim SKX009 mały paproszek między godzina 12 a 13. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KapitanMagellan 1 #89 Napisano 14 Czerwca 2014 ja mam jak najbardziej dobre doświadczenia z seiko. Paproszki - koledzy bądzmy poważni, no chyba że mówimy o GS. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #90 Napisano 14 Czerwca 2014 Paprochy na tarczy nawet w zegarkach za kilkaset pln sa nie do zaakceptowania . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zooropa156 415 #91 Napisano 14 Czerwca 2014 Paprochy na tarczy nawet w zegarkach za kilkaset pln sa nie do zaakceptowania .Masz rację kolego. Płacę tyle samo co ktoś mający czyściutką tarczę, więc dlaczego mam się godzić na paproch, który wiem że będzie mnie irytował podczas spoglądania na tarczę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #92 Napisano 26 Lipca 2014 Przykra sprawa - niespodziewanie zauważyłem, że z jednego ogniwa oryginalnej bransolety Seiko Monstera WYSTAJE bolec łączący ogniwa ( bolec to dobra nazwa?) Jak przypuszczam gdzieś musiała wypaść tulejka zabezpieczająca i bolec "lata" sobie luźno. Całe szczęście, że w porę zauważyłem i zegarek nie zaliczył upadku. Przyznam, że po Seiko nie spodziewałem się takiego numeru! Rozwiewając wątpliwości nikt przy tym ogniwie nic nie majstrował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4642 #93 Napisano 26 Lipca 2014 Niewiem, nie znam się, ale to należy kontrolować tak po zakupie jak i podczas noszenia. Skręcane bransolety też się rozkręcają. Rozwiązanie Seiko wydaje mi się pewniejsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #94 Napisano 26 Lipca 2014 Zwykły teleskop załatwia sprawę. Teleskop trudno zgubić w przeciwieństwie do tej mikroskopijnej tulejki i teleskop NIGDY nie wypadnie ot tak sobie, jak miało to miejsce w moim przypadku. Moim zdaniem Seiko nie popisało się myślą techniczną podczas projektowania tego rozwiązania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4642 #95 Napisano 26 Lipca 2014 Tylko pogratulować zaufania do teleskopów, jak Seiko się nie popisało, to Ty popisałeś się na całej linii... A teleskopy 2,5mm też pewnie wsadzili dla jaj. Tak na marginesie sprawdziłeś całą bransoletę po zakupie czy bezgranicznie ufasz drugiej stronie? Rozumiem, ze mechaniczne rzeczy zrobione przez człowieka nie psują się i do tego momentu nic nigdy w życiu Ci się nawet nie odkręciło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #96 Napisano 26 Lipca 2014 Tylko pogratulować zaufania do teleskopów, jak Seiko się nie popisało, to Ty popisałeś się na całej linii... A teleskopy 2,5mm też pewnie wsadzili dla jaj. Tak na marginesie sprawdziłeś całą bransoletę po zakupie czy bezgranicznie ufasz drugiej stronie? Rozumiem, ze mechaniczne rzeczy zrobione przez człowieka nie psują się i do tego momentu nic nigdy w życiu Ci się nawet nie odkręciło? Dziękuję za gratulacje - od czasu gdy byłem u komunii czyli jakieś 40 lat nigdy żaden teleskop z żadnego zegarka nie odpiął się samoczynnie. Teleskopy w Monsterze może i mają 2,5mm, tyle, że te 2,5mm siedzi w bransolecie a kopertę trzyma pręcik grubości? nie chce mi się mierzyć ale milimetra chyba nie ma. Bransolety nie sprawdziłem po zakupie i nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy, kupiłem ją zresztą od Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4642 #97 Napisano 26 Lipca 2014 Skąd weźmiesz teraz brakującą tulejkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #98 Napisano 26 Lipca 2014 Od najbliższego zegarmistrza 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #99 Napisano 26 Lipca 2014 Z ogniwa które zostało wypięte podczas skracania :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4642 #100 Napisano 26 Lipca 2014 I tu Cię mam Gościu !!!: (a wywnioskowałem po tym, że nieskrócona bransoleta od monstera pasuje na nogę, więc musiałeś ją skracać, małe było prawdopodobieństwo, że masz nadgarstek Pudziana) Rozwiewając wątpliwości nikt przy tym ogniwie nic nie majstrował Sam sobie zaprzeczyłeś powyższym wpisem. (Bransoleta była grzebana, a co się tobie po czasie wydaje odnośnie tego a nie innego ogniwa, tego już nie wiesz i wiedzieć nie będziesz) Z ogniwa które zostało wypięte podczas skracania :-) A teraz jak jednemu koledze z Krakowa d*pę uratowałem po sprzedaży Sumo (konstrukcja bransolety ta sama - mam nadzieję, że się nie obrazi) Jaja jak berety. Jak zobaczyłem zdjęcia z linku który podesłałeś to wziąłem lupę i oglądnąłem dokładnie bransoletę i włosy mi się zjeżyły na głowie. Pin po cieńszej stronie gonił jak chciał, widać że brakowało tulejki, w innych ogniwach tulejki wyraźnie były. Wskoczyłem w buty i gazu do Rynku do Zegarmistrza***** (na szczęście mam do niego 1000m.). Nastawienie oczywiście bojowe, awantura przygotowana. Wpadłem i walę czy pamięta, że przed rozebraniem bransolety wspominałem o tulejkach, na co on powiedział, że takowych tam nie ma? Oczywiście od razu wpakowałem mu przed oczy telefon z obrazkiem ze strony którą podesłałeś .Gość wziął bransoletę pod lupę i zbladł. Ja oczywiście zacząłem nerwowo rozglądać się po jego warsztaciku i po podłodze szukając tulejek, pytając jednocześnie czy odkurzał od wczoraj . Po chwili zastanowienia pan W***** sięgnął po wybijak i stwierdził, że dwie tulejeczki elegancko siedzą na nim . Oczywiście przeprosinom nie było końca, ja tylko skwitowałem, że ma szczęście, uratował honor i reputację. Niewiele brakowało.Wygląda na to, że lecę Ci duuuże piwo .Dzięki serdeczne, gdyby nie Twoja dociekliwość z dużą dozą prawdopodobieństwa Sumo kiedyś walnął by o ziemię albo coś gorszego . Historia jak widać autentyczna (Zegarmistrza wykropkowałem, ale nie trzeba być z i w Krakowie, żeby znać jego nazwisko - tym większa wtopa, bo był wymieniany nawet na tym forum). Jak widzisz Przemek w twojej bransolecie grzebała już trzecia strona... Nic nie dzieje się bez przyczyny, ale w tym wypadku Seiko za rękę nie chwyciłeś...Całe szczęście, że to zauważyłeś i skończyło się jak się skończyło - dobrze! Wniosek jest jeden, taki jak wspomniałem wcześniej - trzeba to sprawdzać!!! I nie ufać osobie niekompetentnej a nawet Zegarmistrzowi. Te tulejki jeżeli osadzone dogłębnie, zgodnie ze schematem naprawdę mocno trzymają i sporo siły do ich wypchnięcia trzeba użyć!!! Średnio wierzę w samoistność... http://www.pmwf.com/Watches/WatchTools/BraceletSizingTools/AFBraceletSizingToolUse.htm PS. Paweł a Ty proszę pójdź po rozum do głowy i przestań sobie nabijać licznik nic nie wnoszącymi postami. Ostatnio walisz same śliczne przymiotniki i minimum merytoryki ... Po co Ci to, masz z tego satysfakcję ? Odnosząc się do twojego konkretnego wpisu w tym temacie z żalem serca muszę stwierdzić, że większość zegarmistrzów gówno wie o Seiko i jeszcze większe gówno części do nich ma czyli nic. Idę o zakład, że nie znajdą ani głupiej tulejki o uszczelce nie wspominając (i wiem to po własnym podwórku jakim jest Poznań), pozostaje ebay lub zamawianie przez autoryzowany serwis.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach