Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Urodzinowy do 40 tys. zł.

Rekomendowane odpowiedzi

A no nie jest taki prosty, ale za to całkiem przyjemny :)

Pewnie, że przyjemny :)

Ty jak się dłużej w temacie nie udzielasz to często znaczy, że coś się nowego rodzi :P

A tak z ciekawości zapytam - co myślisz o Hublocie Big Bang? Mnie osobiście bardzo się podobają praktycznie wszystkie modele z tej serii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podanych warunkach, po lekkim powiększeniu budżetu, bym miał takie typy zegarków, które się nie znudzą:

post-4252-0-36698100-1340446494_thumb.jpg

post-4252-0-83053100-1340446508_thumb.jpg

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Blancpain Fifty Fathoms pisał już Michał, że nie :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hublot też do Michała nie przemawia,chociaż naprawdę próbowałem Go przekonać :)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty jak się dłużej w temacie nie udzielasz to często znaczy, że coś się nowego rodzi :P

Aż tak bardzo jestem przewidywalny? :lol: Rzeczywiście, obdzwoniłem już pare sklepów z pytaniem o cenę pewnego zegarka, na którego znów złapałem bakcyla ;)

A tak z ciekawości zapytam - co myślisz o Hublocie Big Bang? Mnie osobiście bardzo się podobają praktycznie wszystkie modele z tej serii :)

Hubloty na dzień dzisiejszy mnie jakoś specjalnie nie pociągają, skutecznie zniechęcił mnie do tych zegarków Mariusz. Choć z drugiej zaś strony, design co poniektóre mają całkiem ciekawy i jest pare modeli, którę mógłbym ponosić.

Na podanych warunkach, po lekkim powiększeniu budżetu, bym miał takie typy zegarków, które się nie znudzą:

Pam 270 owszem, jest kapitalny, mało mu brakuje do ideału, ale mam 320skte i to mi narazie wystarczy. Być może w przyszłości będę chciał zamienić te zegarki na np. 233. Myślałem również nad ceramicznym modelem 441.

Aquanaut po ostatnich przymiarkach raczej odpada, aczkolwiek nie definitywnie.

Fifty Fathoms dużo stracił przy teście nadgarstkowym - odpada.

Daytona z jasną tarcza jak najbardziej, ale to może już w przyszłym roku.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Jak wygląda sytuacja z gwarancją zegarka kiedy zrobi się na nim grawer?

Kiedyś chyba było coś na forum na przykładzie rolka, że grawer jest nie dopuszczalny i chodziło o wodoszczelność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak bardzo jestem przewidywalny? :lol: Rzeczywiście, obdzwoniłem już pare sklepów z pytaniem o cenę pewnego zegarka, na którego znów złapałem bakcyla ;)

Ha! :D

To ja nie mącę już w głowie i czekam co to będzie - jestem pewny, że będzie dobrze

Piszesz "znów", czyżby ten zegar się już przewijał?

PS: no dobra ostatnia propozycja - uważam, że boska (czarna tarcza tez super):

http://glashutte.watchprosite.com/img/watchprosite/glashutte/51/raw/glashutte_image.1154351.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz "znów", czyżby ten zegar się już przewijał?

Tak, i to sporo razy :) Może nie w tym wątku, ale jednak co nieco o nim już na forum pisałem... Zresztą w tym wątku też już padła jego nazwa :) Nie jestem jeszcze w 100% przekonany, bo wciąż rozważam różne opcje, ale jest to jakaś myśl. Jeżeli natomiast nie przejdzie (ponownie) testu nadgarstkowego, to najprawdopodobniej wrócę do tej piątki, którą pokazałem pare stron wcześniej. Ewentualnie rozważe też jeszcze Rogera Dubuis Le Monegasque z małą sekundą - muszę go gdzieś przymierzyć, z dnia na dzień mi się coraz bardziej podoba. Chciałbym też pomacać pare modeli Choparda, które gdzieś tam mi chodzą po głowie.

Co do pokazanego przez Ciebie GO, to na żywo nie jest już taki fajny. Ta koperta z tego co pamiętam nie przypadła mi do gustu, natomiast tarcza super. Z kolei ten sam zegarek, tylko okrągły, jest już trochę za bardzo że tak powiem dziadkowy ;)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mierzył, bądź posiada/posiadał ktoś z Was ten zegarek? Strasznie żałuje, że jest tak duży, a naprawde bardzo mi się podoba. Gdyby był o 2-3 mm. mniejszy, to byłbym nim bardzo mocno zainteresowany. Chciałbym sie dowiedzieć, czy rzeczywiście jest taki wielki jak podaje liczba (45mm), czy może optycznie na żywo nie wygląda na aż tak duży zegarek ???

Mowa o JD Grande Seconde SW :

news_image_796336.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał nie pocieszyłeś mnie tym stwierdzeniem,że GO jest dziadkowaty...

A co do ostatniej propozycji, no wreszcie dobry tok myślenia! :)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał nie pocieszyłeś mnie tym stwierdzeniem,że GO jest dziadkowaty...

Dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał - rewelacja ten JD, nie obraź się ale nie spodziewałem się tak wysmakowanej propozycji.

Sprawdź oczywiście czy nie za duży i czy na żywo wypada równie dobrze - jago nie widziałem, ale zdjęcie naprawdę obiecujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się pozbieram z łóżka, to wrzuce pare zdjęć live, bo naprawde jest na co popatrzeć. I wcale nie kosztuje fortuny ! Ehhhh, tylko dlaczego on jest taki wielki ??? :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

No no. Zaczynasz myślami odchodzić trochę od ikon typu IWC czy GO - BARDZO DOBRZE! (choć są to niewątpliwie wspaniałe zegarki). To dopiero 30 urodziny, zaszalej jeszcze ;)

Bardzo fajnie, że rozważasz Rogera Dubuis Le Monegasque ;) Rewelacyjna seria. Zegarek warty grzechu. Idź tą droga Michale ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę, idę, tylko jeszcze muszę polecieć gdzieś przymierzyć te zegarki. Czekam też z niecierpliwością na recke Łukasza, gdzie będzie opisywał troszkę inny model RD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie i sami oceńcie :rolleyes:

D20_7484_altered_large.jpg

D20_7409_altered_large.jpg

D20_7412_altered_large.jpg

D20_7452_altered_large.jpg

D20_7444_altered_large.jpg

D20_7458_altered_large.jpg

D20_7461_altered_large.jpg

D20_7473_altered_large.jpg

D20_7499_altered_large.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super . Wygląda zajebiaszczo :lol: . Niezbyt lubię zegarki na paskach gumowych/kauczukowych ale ten wygląda naprawdę dobrze .

EDIT: Mam nadzieję, że po zakupie swojego prezentu wstawisz sporo fotek do galerii ?:)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że po zakupie swojego prezentu wstawisz sporo fotek do galerii ?:)

Oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał - kozak ten JD :blink:

Nie jest czasem tak, ze to 45mm jest pomiędzy tą osłoną koronki i takim samym elementem po przeciwległej stronie tarczy? Jeśli tak to sama koperta powinna być znacznie mniejsza, zresztą masz solidny nadgarstek.

Na foto wygląda na zgrabny, jak uda ci się przymierzyć to zrób zdjęcia nadgarstkowe koniecznie!

Ja też zachęcam - idź tą drogą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał - kozak ten JD :blink:

Nie jest czasem tak, ze to 45mm jest pomiędzy tą osłoną koronki i takim samym elementem po przeciwległej stronie tarczy? Jeśli tak to sama koperta powinna być znacznie mniejsza, zresztą masz solidny nadgarstek.

Na foto wygląda na zgrabny, jak uda ci się przymierzyć to zrób zdjęcia nadgarstkowe koniecznie!

Ja też zachęcam - idź tą drogą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiem jak to naprawde jest z tym rozmiarem... Ktoś się może orientuje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JD prze-kozak!

Jak prawią przedmówcy idź tą drogą :)

Co do rozmiarów to nie przekonasz się do póki sam nie przymierzysz. Bo każdy ma różna łapkę i różnie to może wyglądać.

Więc w samolot i na przymiarkę :)

P.S. Ile takie cudo kosztuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. 40 tysięcy złoty. Nie jest to jakaś zaporowa cena, jak za taki zegarek :)

Jeszcze filmiki :

Tutaj od 4:55

I najfajniejszy, pokazujacy wersje w złocie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.