piatus 0 #1 Napisano 7 Lipca 2012 Witam serdecznie. Po dwóch Citizenach, kwarcowych ML i Certinie nadszedł czas na pierwszy automat Mój wybór padł na szwajcarskie Mido - marka zasłużona, choć w Polsce nadal mało znana (brak oficjalnego dystrybutora w naszym kraju). Zegarek z serii All Dial (z chronometrem), kupiony jako używany. Charakterystyka zegarka: Mido All Dial Chronometr ref. M8340.4.C8.1 Średnica 42 mm, wysokość 10,2 mm, mechanizm automatyczny ETA 2836-2 chronometr COSC (25 kamieni), koperta oraz bransoleta wykonana ze stali nierdzewnej 316L, szer. bransolety 20 mm (przy uszach 22 mm), wodoszczelność 10 ATM, szkło szafirowe z antyrefleksem, waga 148 g. Zegarek wygląda na porządnie wykonany. Koperta posiada lekko stożkowy kształt, ścianki boczne zwężają się ku górze. Mido kupiłem do noszenia na co dzień... jak dla mnie jest idealnym połączeniem elegancji ze sportowym stylem, dobry zarówno pod mankiet szykownej koszuli jak i na plażę Zegarek na nadgarstku 19,5 cm. Proszę wybaczyć za jakość zdjęć. Fotografia - i to w każdym aspekcie - jest mi kompletnie obca 0 Pozdrawiam,Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2 Napisano 7 Lipca 2012 Już chwaliłem Twój wybór . Zegarek prezentuje się bardzo dobrze na Twoich zdjęciach.Jesli nie tajemnica jaki był koszt tej inwestycji ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #3 Napisano 7 Lipca 2012 Dla mnie najwieksze wrazenie robi bransoleta - nietypowa naprawde. A zegarek w porzadku. Choc ze wspolczesnej produkcji Mido zdecydowanie wybralbym tego homarka: Bo to hold dla najbardziej nowatorskiego zegarka jaki Mido popelnilo w calej swojej historii. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piatus 0 #4 Napisano 7 Lipca 2012 (...) Jesli nie tajemnica jaki był koszt tej inwestycji ? 450 EUR Ucieszył mnie ten zakup, cena jak dla mnie była rewelacyjna. Nowy to ok. 1100$. 0 Pozdrawiam,Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #5 Napisano 7 Lipca 2012 To rzeczywiście dobra cena. Gratuluję, fajny jest 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #6 Napisano 7 Lipca 2012 To tylko jeszcze raz pogratulowac , naprawde fajny zegarek kupiony za niewielkie ( stosunkowo ) pieniądze. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3231 #7 Napisano 7 Lipca 2012 Jest świetny, gratuluję.Jeżeli będziesz miał chwilę to wrzuć proszę zdjęcie bransolety od strony zapięcia. Bransoleta faktycznie "inna" Na plażę? 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piatus 0 #8 Napisano 9 Lipca 2012 Jeżeli będziesz miał chwilę to wrzuć proszę zdjęcie bransolety od strony zapięcia. Bransoleta faktycznie "inna" ...ależ proszę: Na plażę? Cóż, taki czas... wakacje, słońce, 34 stopniowa spiekota... no i tchnęło mnie tą plażą 0 Pozdrawiam,Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszke 11 #9 Napisano 9 Lipca 2012 Naprawde ciekawa ta bransoleta, i wyglada na kawal zelastwa . Odmiana od klasycznych wzorow, zdecydowanie. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piatus 0 #10 Napisano 4 Sierpnia 2012 Zegarek wystawiłem na alledrogo (bazarek, blokada 50 postów). Jeżeli komuś podoba się mój sikorek zapraszam do zakupu. P.s. Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Orisa Divers SS Date zakupionym od kolegi Jajacka Tym też sposobem po miesiącu użytkowania rozstaje się z Mido. 0 Pozdrawiam,Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #11 Napisano 5 Sierpnia 2012 Bardzo ładny zegarek i moim zdaniem źle robisz bo sprzedajesz fajne cacuszko...Gdyby nie fakt, że mam coś innego na oku chętnie bym go od Ciebie odkupił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8867 #12 Napisano 5 Sierpnia 2012 Hmmm... cóż, skoroś się już nacieszył i potzrebujesz nowych wrażeń... skąd ja to znam . 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #13 Napisano 5 Sierpnia 2012 Szkoda rozstawac sie z takim fajnym zegarkiem. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piatus 0 #14 Napisano 5 Sierpnia 2012 No szkoda 0 Pozdrawiam,Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach