Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zbysz

Seiko SNZH53K1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić zegarek Seiko. Bardzo podoba mi się model (kolor) SNZH53K1, czy to będzie dobry wybór w cenie do 1000 zł? Mam nadgarstek 20 cm, wydaje mi się z opisu, że zegarek ten ma dość duże gabaryty ale czy nie będzie za mały wizualnie?

Niestety nie udało mi się znaleźć w żadnym sklepie w Gliwicach, dzwoniłem do Zibi i oni nie mają tego modelu w ofercie, stąd pytanie czy zakup na tej aukcji będzie dobrym pomysłem w sensie oryginalności tego modelu, choć wydaje mi się, że chyba takich zegarków się nie podrabia http://allegro.pl/show_item.php?item=2471361721

Proszę o sugestie, dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są lepsze Seiko do 1000zł. Nie wiem czy ładniejsze bo to kwestia gustu ale już nie WR 100 a Diver 200. Inne Iso. Także jest spora szansa że jak zatonie na oceanie statek turystycznyz twoją osobą i jak wyłowią ciało to zegarek będzie dalej chodził. A przy wr 100 to nie wiem. Zegarek spory ale jak na divera raczej normalne rozmiary. A z tymi nadgarstkami to moim zdaniem nie jest to żaden wykładnik, ja mam 17cm a mam szeroki płaski ndgarstek i mam teraz zegarek 46mm i nie razi wielkością. Podoba się zegarek? Kupuj. Nie jesteś zdecydowany, zobacz skx007. Orienty są jeszcze wr 200 do 1000zł w kilku modelach zdaje się.

www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 20 cm w nadgarstku (a mam taki sam) wszystko podane wcześniej będzie małe, w szczególności ten SNZH53k1 (mierzyłem w sklepie), ale i Monster czy SKX007, no chyba że gustujesz w niezbyt dużych zegarkach.

Musisz szukać czegoś wielkości Orienta Big Mako- taka wielkość dopiero dobrze się prezentuje na tego rozmiaru nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SNZH 42mm fajnie leży na nadgarstkach 16-18 (czyli na moim), co nie znaczy że facet z nadgarstkiem 20 nie może go nosić.. dziesięciogroszówka to nie jest. Wszak klasyczne Submarinery (lub jego klony), które są jeszcze mniejsze, noszą wielcy faceci, i są zadowoleni, dumni i bladzi ze szczęścia ;) ... Ale jeśli oczekujesz bardzo masywnego, to może wydać Ci się za mały. Zależy czego oczekujesz.. no właśnie, trudno powiedzieć czego oczekujesz. Może przymierz gdzieś jakiś inny diver z bezelem 42mm. Wtedy z grubsza się zorientujesz.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje, jednak podobał mi się ten model i kupiłem go. Na mojej łapie wygląda moim zdaniem ok i jako zegarek na co dzień jest dość fajny.

IMG_8547.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje,choc tak jak pisal poprzednik za ta cene ja bym kupil prawdziwego divera z zakrecana koronka.Ale niech sie sprawuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i gitarra. Mnie się też podoba. Szklany bezel robi mu fajny klimat. A błękitne refleksy w słońcu mile łechcą oko.

U mnie dzisiaj słońca niet

img5384y.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbysz gratuluje :)

Uważam, że w tej cenie bardzo dobry wybór. Wizualnie również wybrałbym ten model w tej grupie cenowej. Świetny do dżinsów i na co dzień - też się nad nim zastanawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również gratuluje. Widziałem wczoraj na żywo i seiko jak to zwykle bywa w relacji cena/jakość trudne do pobicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbysz gratuluje :)

Uważam, że w tej cenie bardzo dobry wybór. Wizualnie również wybrałbym ten model w tej grupie cenowej. Świetny do dżinsów i na co dzień - też się nad nim zastanawiam.

Również gratuluje. Widziałem wczoraj na żywo i seiko jak to zwykle bywa w relacji cena/jakość trudne do pobicia.

Dziękuje Wam bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.